صوت | اولین قدم برای معرفت نفس

بیان‌ها :: بیان های صوتی
Share:

صوت | اولین قدم برای معرفت نفس

شناسنامه

  • مکان: تهران - مسجد موسی بن جعفر(ع)
  • زمان: 92/03/03 (ایام اعتکاف)
  • تعداد: 1 جلسه
  • موضوع سخنرانی: اولین قدم برای معرفت نفس

معرفی بحث: 

اگر شخصی عالی‌رتبه به ما و یا دیگری احترام بگذارد و رفتار ویژه‌ای در قبال ما داشته باشد، به آن بسیار اهمیت می‌دهیم. چنین رفتاری از سوی آن شخصیت باعث می‌شود ما از آن با افتخار یاد کنیم و پس از آن دست به هر کاری نمی‌زنیم تا مبادا از شأن ما کاسته شود. اما اگر اندکی دقت کنیم خواهیم دید که بارها و بارها این اتفاق برای ما افتاده‌ است یعنی بزرگ‌ترین شخصیت هستی که خداوند می‌باشد، بیشترین و بهترین احترام‌ها را درباره ما به جا آورده‌است. او در آغاز از روح خود در ما دمیده ‌است و هر روز چندین بار به ما اجازه می‌دهد تا مستقیماً با خود او به سخن گفتن بنشینیم.

احسان و خوبی دیگران به ما، دو گونه برخورد را می‌تواند در پی داشته باشد؛ یکی بی‌حیایی و نادیده گرفتن آن و دیگری حیا نمودن و برخورد شایسته با آن. در برابر این همه احترام و اکرام خداوند به ما، کدام یک از دو راه را انتخاب کرده و می‌کنیم؟ آیا دچار غرور و فریفتگی و نافرمانی می‌شویم؟ یا بر تواضع و اطاعت ما در برابر خداوند افزوده می‌شود؟

استاد پناهیان در این سخنرانی با بیان این نکته که درک عظمت روح و فطرت انسانی، اولین قدم معرفت نفس است، سعی دارد ما را با برخی از مهم‌ترین آثار باور این عظمت آشنا نماید.  

فهرست:

مدت: 42دقیقه |دریافت با کیفیت: [پایین(5.56MB) | متوسط(14.7MB) ]

  • اولین قدم معرفت نفس، درک عظمت انسان

  • احترام و عظمت انسان نزد خداوند

  • عظمت انسان، راز منع تکبر و تحقیر دیگران

  • معنای فقر الی الله، نیاز بیشتر به خداوند برای رشد استعدادها

  • علی(ع) و احترام خداوند به او

  • فرهنگ غرب، فرهنگ بی‌احترامی و ذلت انسان

  • تفاوت اطاعت ناشی از حقارت با اطاعت ناشی از کرامت

  • کید شیطان برای خراب کردن انسان‌ها

Your feedback on this article

Share your thoughts, suggestions, or comments regarding this article.

Related Articles

HomeSpeechesVideosBooksSchedule