صوت | نگاهی به ترس از عذاب در دعای کمیل
شناسنامه:
- زمان: نیمۀ شعبان91
- مکان: دانشگاه تهران
- تعداد: 1 جلسه
- کلیپ صوتی: شما پیشنهاد دهید
- خلاصه صوتی: شما پیشنهاد دهید
معرفی:
امیرالمومنین(ع) در بخش عمدهای از دعای کمیل به یاد جهنم و ابراز خوف از عذاب دوزخ میپردازد. البته یاد جهنم و عذاب الهی اختصاص به دعای کمیل ندارد و در دعاهای دیگر مانند دعای عرفه نیز دیده میشود. چرا علی(ع) به جای سخن گفتن از عشق و محبت و یاد نعمتها و رحمت خداوند، جهنم را محور مناجات با خداوند قرار داده است؟ خداوند نیز در قرآن کریم با صراحت و تأکید فراوان از عذاب جهنم سخن میگوید. حتی در قرآن کریم در مورد قطعی بودن عذاب و خلود در جهنم قسم یاد شده است. دلیل این امر چیست؟ اصلاً چرا پروردگار مهربان برای بندگانش از جهنم سخن گفته است؟ وقتی خدا بندگانش را از آتش دوزخ میترساند، چگونه میتوان شدت محبت او را نسبت به بندگانش درک کرد؟
اثر یاد و توجه به جهنم و عذابهای خداوند در مسیر عبودیت و بندگی ما چیست؟ سخن گفتن از عذاب در عشق عبد به مولای خود، چه جایگاهی دارد؟ یاد جهنم با عاشقی و اعتقاد ما به پروردگار چه ارتباطی دارد؟ چرا توجه به عذاب جهنم یک فرصت الهی برای ما محسوب میشود؟ چرا در افکار روشنفکرانه و عرفانهای کاذب از عذاب و جهنم سخنی به میان نمیآید؟ آیا محیط برآمده از اومانیزم، یا خودخواهیهای افراطی برآمده از تمدن غرب اقتضا کرده است که ما اینقدر از یاد جهنم غافل شویم؟
استاد پناهیان در این سخنرانی با بررسی دعای کمیل و محورهای آن آثار شگرف و اهمیت یاد جهنم و ترس از عذاب را با بیانی شیرین تبیین میکند.
فهرست تفصیلی:
سه بخش اصلی دعای کمیل:
طلب مغفرت
مناجات
دعا
بخش اول؛ استغفار بر محور اعتراف به گناه
بخش دوم؛ مناجات بر محور خوف از جهنم
ابراز خوف از جهنم، رعایت ادب بندگی
جهنم، بهانه مناجات و عشقورزی با خدا
نوازش خدا بر بنده ترسان از جهنم
یاد جهنم، عامل باور خدایی خداوند
بخش سوم؛ دعاهای سطح بالا
گریه، اسلحه مؤمن
ارسال نظر
لطفا قبل از ارسال نظر اینجا را مطالعه کنید