۹۹/۰۲/۲۱ چاپ ایمیل و پی دی اف

مستندات | امام خمینی | یک قدم عقب‌نشینی و سازش کنید، صد قدم جلو می‌آیند و شما را له می‌کنند/ چگونه «سایۀ شوم جنگ» و تحریم را از کشور دور کنیم؟/ پاسخی که امام(ره) 14 بار تکرار کرد+پاسخ رهبر انقلاب

وقتى که شما خودتان مهیّا شدید براى اینکه زیر بار ظلم بروید، ظالم پیدا مى‏شود، این سبب مى‏شود که ظالم پیدا بشود. هر چه بیشتر ما خضوع بکنیم براى ظالم، ظالم بیشتر فشار مى‏آورد. وقتى که مهیا بشویم براى جلوگیرى از ظالم، ظالم عقب مى‏نشیند. هر چه زیادتر فشار بیاورید، او عقبتر مى‏نشیند. یک قدم شما که عقب بنشینید، او جلو مى‏آید. یک قدم شما جلو بروید، او عقب مى‏رود. این «سنت الهى» است، و مطلبى بود که با «تجربه»، خودِ شما ثابت کردید که شما وقتى قدمها را برداشتید طرف اینکه طاغوت نباید باشد، رفت از بین و تمام شد؛ بساطشان را برچیدند و رفتند. و شما حالا باید این را حفظش بکنید.(صحیفه امام، ج‏10، ص131)

پاسخی که امام 14 مرتبه تکرار کرد: یک قدم عقب‌نشینی کنید، صد قدم جلو می‌آیند

این یک سنت الهی است!

وقتى که شما خودتان مهیّا شدید براى اینکه زیر بار ظلم بروید، ظالم پیدا مى‏شود، این سبب مى‏شود که ظالم پیدا بشود. هر چه بیشتر ما خضوع بکنیم براى ظالم، ظالم بیشتر فشار مى‏آورد. وقتى که مهیا بشویم براى جلوگیرى از ظالم، ظالم عقب مى‏نشیند. هر چه زیادتر فشار بیاورید، او عقبتر مى‏نشیند. یک قدم شما که عقب بنشینید، او جلو مى‏آید. یک قدم شما جلو بروید، او عقب مى‏رود. این «سنت الهى» است، و مطلبى بود که با «تجربه»، خودِ شما ثابت کردید که شما وقتى قدمها را برداشتید طرف اینکه طاغوت نباید باشد، رفت از بین و تمام شد؛ بساطشان را برچیدند و رفتند. و شما حالا باید این را حفظش بکنید.(صحیفه امام، ج‏10، ص131)

 اگر ما یک قدم عقب بنشینیم، آنها صد قدم جلو مى‏آیند

من به شما عرض مى‏کنم اگر ما یک قدم عقب بنشینیم، آنها صد قدم جلو مى‏آیند. ما محکم باید در مقابل اینها بایستیم تا اینکه آن آدمى که این فساد را در این منطقه ایجاد کرده است سرکوب بشود، و آنهایى که وادار کردند اینکه این آدم این طور، این خبیث این طور با مردم عمل بکند، آنها هم رسوا بشوند در دنیا.(صحیفه امام، ج‏17، ص478)

گمان نکنید با «ملایمت» آنها دست بردار هستند

در مقابل ظلم تسلیم نشوید... نقشۀ آن است که قدم به قدم پیشروى کنند. هر قدر شما عقب‏نشینى کنید آنها پیشروى مى‏کنند. آنها کمر به نابودى شما بسته‏اند. گمان نکنید با ملایمت و تسلیم دست بردار هستند، بلکه با استقامت و ایستادگى و اظهار حق و فریاد مظلومانه عقب مى‏نشینند.(صحیفه امام، ج‏2، ص130)

 بنای این است که اگر طرف عقب رفت آنها حمله می‌کنند؛ حیوانات هم همین جورند!

در تهران وکیل اول مدرس بود. ایشان در مقابل ظلمْ تنها مى‏ایستاد و صحبت مى‏کرد، و اشخاص دیگرى از قبیل ملک الشعرا و دیگران همه دنبال او بودند اما او بود که مى‏ایستاد و بر خلاف ظلم، بر خلاف تعدیات آن شخص، صحبت مى‏کرد. یک اولتیماتوم در همان وقت دولت روسیه فرستاد براى ایران و سربازش هم- سالداتش (کلمه‏اى است روسى به معنى سرباز) هم، به اصطلاح خودشان- تا قزوین آمدند و آنها از ایران (من حالا یادم نیست چه مى‏خواستند، این تو [ى‏] تاریخ است) یک مطلبى را مى‏خواستند که تقریباً اسارت ایران بود و مى‏گفتند باید از مجلس بگذرد. آن را به مجلس بردند و همه اهل مجلس ماندند که چه باید بکنند؛ ساکت که چه بکنند. در یک مجله خارجى نوشته است که یک روحانى با دست لرزان آمد پشت تریبون ایستاد و گفت: حالا که ما بناست از بین برویم، چرا خودمان از بین ببریم خودمان را؟ رأى مخالف داد. بقیه جرأت پیدا کردند و رأى مخالف[دادند]؛ رد کردند اولتیماتوم را. آنها هم هیچ غلطى نکردند. بناى سیاسیون هم همین معناست که یک چیزى را تشر مى‏زنند ببینند طرف چه جورى است؛ اگر چنانچه طرف ایستاد مقابلشان، اینها عقب مى‏زنند و اگر چنانچه نه، آن بیچاره عقب رفت، اینها هم جلو مى‏آیند. حیوانات هم همین جورند. حیوانات هم همین خصوصیات را دارند که اول مى‏آید جلو ببیند این چه آدمى است. اگر این آدم ایستاد دستش را بلند کرد، فرار مى‏کند. اگر این فرار کرد، دنبالش مى‏کند. این خوى حیوانى است.(صحیفه امام، ج‏3، ص245)

یک قدم عقبنشینی بالاترین خیانت و منجر به انهدام مملکت!/ این دفعه اگر این مار زخمى گرم بشود...

اگر ما یک قدم از این حرف عقب بنشینیم، یا به اصطلاح آقایان قدم قدم بخواهیم پیش برویم، یعنى قدم اول را ما حالا تسلیم بشویم که آقا سلطنت بکنند نه حکومت- تز آقایان این است، تز بعضیها این است که حالا این حرف را بزنیم، بیاییم بگوییم که ایشان سلطنت بکند نه حکومت!- معنیش چه است؟ معنیش این است: یک نفر آدمى که قریب سىسال خودش و قریب پنجاه و چند سال خود و پدرش به ما جنایت کرده است، جوانهاى ما را کشته است، هَتْک حُرُمات ما را کرده است، مملکت ما را به غارت داده است، حالا آقا سلطان باشد! سلطان السلاطین! شاهنشاه! ما قبول کنیم این معنا را که ایشان حالا سلطان باشد، حکومت نباشد! اگر ما این مطلب را از اینهایى که تزشان این است قبول کنیم، اسلام را و مسلمین را و مملکت اسلامى را منهدم کرده‏ایم تا آخر؛ و این بالاتر [ین‏] خیانتى است که ما بر کشور خودمان بخواهیم بکنیم و به اسلام کرده‏ایم. اگر این قدم را ما سست بگیریم و بگوییم حالا ما به همین حد[بسنده کنیم]، قلمهاى ما را خرد خواهند کرد. این دفعه اگر این مار زخمى گرم بشود، همچو زهرى بر ایران و ایرانى خواهد زد که تا ابد سرش را نتواند بلند کند. بیدار بشوید آقایان! ملتفت باشید! خیال نکنید که ما قدم قدم مى‏خواهیم برویم؛ این غلط است!(صحیفه امام، ج‏4، ص277)

 اگر از ما احساس ضعف بکنند، جَری شده و حمله خواهند کرد

باید با قدرت پیش برویم. اگر اظهار ضعف، اگر احساس این را بکنند که ما ضعیف شدیم، اگر این تضعیفهایى که این نویسنده‏هاى بى‏انصاف ما از این ملت مى‏کنند، احساس بکنند اینها که این نوشته‏ها در ما تأثیر کرده است، این احساس را اگر بکنند، جَرى خواهند شد و حمله خواهند کرد. کارهاى خودشان را بدتر خواهند کرد. احساس ضعف در خودتان نکنید.(صحیفه امام، ج‏10، ص494)

 اگر ما یک قدمِ سست برداریم یا ساکت باشیم آنها جلو می‌آیند و اگر یک قدم عقب برویم ده قدم جلو می‌آیند

امروز هر قدمى که ما سست کنیم یا ساکت در یک جایى باشیم ضرر دارد براى ما. ما باید فعال باشیم، ما باید به پیش برویم. اگر ما یک قدم سست کنیم، آنها یک قدم جلو مى‏آیند. اگر یک قدم ما عقب برویم، آنها ده قدم جلو مى‏آیند... و اگر یک وقت سستى کنیم، آنها مى‏آیند جلو، اگر یک قدم عقب بگذاریم آنها مى‏آیند جلو، آنها ده قدم مى‏آیند جلو.(صحیفه امام، ج‏15، ص28)

اگر یک قدم شما عقب بروید، آنها یک قدم جلوتر مى‏آیند؛ بیشتر از شما توقع دارند!

سفارتخانه‏هایتان را، اداراتتان که در آنجا دارید، همه را اسلامى کنید؛ آن جهات غربى‏اش را اصلاح کنید. هر چه جهت اسلامى‏اش [را تقویت‏] بکنید، آنها بیشتر از شما حساب مى‏برند. هر چه طرف غرب بروید، آنها از شما ... شما این مطلب را که از یک‏ مملکت اسلامى رفته‏اید، با یک حال اسلامى رفته‏اید، و مسائل را اسلامى مى‏خواهید حل بکنید، این مطلب را در همه جا که هستید در نظر داشته باشید. بعد از چند دفعه تجربه کنید ببینید احترام بیشتر خواهد شد. وقتى دیدند شما یک ایده‏اى دارید که سر آن ایده باقى هستید و پافشارى دارید مى‏کنید، آنها هم با شما ... مى‏شوند. اگر شما یک قدم کنار بروید، یک قدم عقب بروید، آنها جلوتر مى‏آیند. وضع همین است. یک قدم شما عقب بروید، آنها یک قدم جلوتر مى‏آیند؛ بیشتر از شما توقع دارند.(صحیفه امام، ج‏8، ص102 و 103)

اگر بایستیم و بگوییم مى‏خواهیم جلو برویم، آنها احتیاط مى‏کنند و پا پیش نمى‏گذارند

همه با ما مخالف‏اند؛ امریکا و شوروى. ما گفته‏ایم باید خودمان باشیم؛ اگر یک قدم عقب بنشینیم، آنها یک قدم جلو مى‏آیند. اگر بایستیم و بگوییم مى‏خواهیم جلو برویم، آنها احتیاط مى‏کنند و پا پیش نمى‏گذارند و ما موفق مى‏شویم. نباید از هیچ کس بترسیم. امریکاییها و شوروى‏ها با ما مخالف‏اند. ما تا هستیم، نباید بگذاریم آنها موفق شوند.(صحیفه امام، ج‏16، ص440)

ما اگر سازش کنیم، له مى‏شویم!/ نترسید از این‏ هیاهو؛ می‌خواهند ما را بترسانند!

اینهایى که مى‏گویند باید سازش کرد، اینها مى‏فهمند که ما اگر سازش کنیم، له مى‏شویم. اینها راضى‏اند به اینکه سازش بشود. اینها مى‏گویند مطیع باشید، هر چه ما گفتیم عمل کنید، خودتان دیگر قدغن است که فکر کنید، فکر خودتان را باید غلاف کنید. آنها مى‏خواهند که آرامش حاصل بشود در دنیا. آرامش وقتى حاصل مى‏شود پیش آنها، که همه تابع باشند. ملتها باید به فکر باشند، ملت ایران باید به فکر باشد، اگر لحظه‏اى سستى کند تا ابد له است.... نترسید از این‏ هیاهو؛ هیاهویى است که مى‏کنند که ما را با همان هیاهو بترسانند.(صحیفه امام، ج‏20، ص271-273)

 سازش امروز نابودی تا آخر است/ اگر کمی عقب بنشینید باید دست از اسلام بکشید

امروز دنیا، دنیاى آشوب و جنگ و انفجار و هواپیماربایى است، و ایران از خیلى جاهاى دنیا آرامتر است. ممکن است بعضى‏ها که این چیزها را ندیده‏اند، با خود بگویند خوب! با قدرت‏ها باید ساخت. ولى باید بدانند که سازش، امروز نابودى تا آخر است، دفن اسلام است تا آخر دنیا. مردم باید محکم بایستند و از اسلام و کشور دفاع کنند و از توطئه‏ها به خود هراس راه ندهند که اگر کمى عقب بنشینند، باید دست از اسلام بکشیم و تکلیف ما بر خلاف این است.(صحیفه امام، ج‏19، ص56)

هر چه عقب‏نشینى کنید آنها یک قدم جلو آمده و توطئه ها را زیاد می‌کنند

اگر خداى نخواسته وحدت کلمه را از دست بدهید یا مقصدتان غیر مقصد حکومت اسلامى باشد، خوف این است که دیگر نتوانید قدم بردارید. نتوانستن قدم برداشتن دنبالش این است که آنها قدمشان را پیش بگذارند. شماها سست بشوید [و] عقب‏نشینى کنید، آنها یک قدم جلو بگذارند، آنها توطئه‏ها را زیاد کنند. الآن چیزى نیستند لکن ممکن است که ماها هر چه عقب برویم، آنها جلو بیایند؛ توطئه‏ها زیاد بشود؛ این ریشه‏ها همه با هم مجتمع بشوند. ماها از هم متفرق بشویم، آنها با هم مجتمع بشوند؛ عکس آنى که با آن پیروزى حاصل شد تحقق پیدا کند. (صحیفه امام، ج‏8، ص445)

یک قدم عقب بنشینیم شکست می خوریم

اگر امروز اسلام سیلى بخورد، دیگر سربلند نمى‏کند. به خاطر اسلام باید مقدارى از ناراحتى‏هایمان را کنار بگذاریم. من که قریب هشتاد و پنج ساله هستم، با ضعف بسیار آن قدر که براى من ناراحتى و خستگى هست براى شماها نیست. اگر بنا باشد کنار رویم من باید کنار روم. ولى همه وارد در میدانى شده‏ایم که اگر یک قدم عقب بنشینیم شکست مى‏خوریم‏.(صحیفه امام، ج‏18، ص274)

فلسطین اگر یک قدم عقب برود ...

و ملت فلسطین بداند که اگر یک قدم عقب بگذارد راجع به همین معنایى که الآن در دست دارد، دوباره بر مى‏گردد به آن حال اول.(صحیفه امام، ج‏20، ص473)


پاسخ رهبر انقلاب

رهبر انقلاب: محاسبات دنیا این است!

  • در پاسخ به سوال یک دانشجو: نکته‏ ى دوم: در مسائلى که با سرنوشت کشور ارتباط پیدا مى ‏کند، حتماً تحلیل و موضع داشته باشید. بیانیه ‏ى تهران مسئله ‏ى مهمى بود؛ تحلیل شما از بیانیه‏ ى تهران چیست؟ موضعتان چیست؟ موافقید؟ مخالفید؟ قطعنامه‏ ى 1929 شوراى امنیت علیه جمهورى اسلامى صادر شده، یا تحریم هاى یک‏جانبه‏ ى آمریکا و اروپا علیه ایران شکل گرفته؛ تحلیل شما از این قضیه چیست؟ این قضیه‏ ى کوچکى نیست. موضعتان چیست؟ ایران چه کار کند؟ چون اخم مى ‏کنند، تحریم مى ‏کنند، دندان نشان مى‏ دهند، دستهایمان را بالا ببریم؟ حالا یک قدرى کوتاه بیائیم؟ تحلیلتان این است؟ در داخل کشور ما مجموعه ‏هاى سیاسى ‏اى هستند که تحلیلشان این است؛ مى ‏گویند وقتى که طرف خیلى چهره ‏ى سگى از خودش نشان مى ‏دهد، شما عقب بنشینید! خوب، شما این را قبول دارید؟ عقب بنشینیم؟ یا نه؛ معتقدید که هرگونه عقب‏نشینى، طرف را تشجیع مى ‏کند. به مجردى که دیدند شما با اخم مى ‏ترسید، مى‏ گویند آقا اخم کنید؛ علاج این آدم اخم است. به مجردى که دیدند تهدید به کتک یا خود کتک، شما را به عقب‏ نشینى وادار مى ‏کنند، مى‏ گویند دو تا بیشتر بزن تا خوب از همه‏ ى حرفهایش دست بردارد. طرف، این‏جورى است. محاسبات دنیا این است. (دیدار با دانشجویان در ماه مبارک رمضان- 1389/05/31)

رهبر انقلاب: تجربه‌ها نشان داده است که درمیان خواص، هستند کسانى که این ابزارها در آنان کارگر می‌شود

  • ابزار آنان، تطمیع و تهدید و فریب است. تجربه‏‌ها نشان داده است که درمیان خواص، هستند کسانى که این ابزارها در آنان کارگر می‌شود و ترس و طمع و غفلت، آنان را دانسته یا ندانسته به خدمت دشمن درمى ‏آورد. چشم بیدار جوانان و روشنفکران و عالمان دینى باید بدقت مراقبت کند (پیام به کنگرۀ عظیم حج‏- 14/ 08/ 1390)

رهبر انقلاب: عقب‌نشینی علاج تجاوز و زیاده‌خواهی نیست

  • نکته‌ی پنجم این سؤال است که آیا این تحریم قابل علاج است یا نه؟ جواب [اوّل] این است که قطعاً قابل علاج است؛ جواب دوّم این [است] که قطعاً این علاج، این نیست که ما در مقابل آمریکا عقب‌نشینی کنیم. بعضی‌ها این‌جوری بحث می‌کنند و این را ترویج میکنند که اگر می‌خواهید جلوی زیاده‌خواهی و زورگویی آمریکا گرفته بشود، عقب‌نشینی کنید؛ نه آقا، به طور طبیعی وقتی شما در مقابل آن کسی که اهل تجاوز و زیاده‌خواهی است عقب نشستید، او جلو می‌آید؛ این [یک] چیز روشن و قهری است. [اگر] شما عقب‌نشینی کنید، خواسته‌های آمریکا را قبول کنید، او خواسته‌های جدیدی مطرح خواهد کرد. (۱۳۹۹/۰۵/۱۰- بیانات به مناسبت عید قربان)

سیلی سخت از حسینیه امام خمینی(ره)

  • یک روزی یکی از دولت‌های اروپائی نسبت به جمهوری اسلامی اظهار علاقه و ارتباط و اینها میکرد؛ همان دولت سر قضیه‌ی قهوه‌خانه‌ی میکونوس دادگاه تشکیل داد، مسئولین درجه‌ی یک کشور را در آن دادگاه متهم کرد! دولتهای اروپائی با آنها همدست شدند، همه‌شان سفرای خود را از تهران فراخوانی کردند؛ اینها که یادمان نرفته. خواستند سیلی بزنند، البته سیلی سخت‌تری خوردند. از همین حسینیه آنچنان سیلی‌ای خوردند که بعد تا مدتها دنبال علاجش بودند! هر وقت توانستند، آنها درصدد سیلی زدن برآمدند. هر وقت ما کوتاه آمدیم، یک خرده‌ای سست برخورد کردیم، آنها پرروتر شدند. نخیر؛ ایستادگی جمهوری اسلامی، تصریح به شعارهای انقلاب، تصریح به مبانی انقلاب، عزت ما را در دنیا بیشتر کرده است. (بیانات در دیدار مسئولان نظام جمهوری اسلامی ایران - ۱۳۹۰/۰۵/۱۶)

مطالب مرتبط:

نظرات

ارسال نظر

لطفا قبل از ارسال نظر اینجا را مطالعه کنید

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
دسترسی سریع سخنرانی ها تنها مسیر استاد پناهیان ادبستان استاد پناهیان درسنامۀ تاریخ تحلیلی اسلام کلیپ تصویری استاد پناهیان کلیپ صوتی استاد پناهیان پرونده های ویژه حمایت مالی بیان معنوی پناهیان

آخرین مطالب

آخرین نظرات

بیان ها راهکار راهبرد آینده نگری سخنرانی گفتگو خاطرات روضه ها مثال ها مناجات عبارات کوتاه اشعار استاد پناهیان قطعه ها یادداشت کتابخانه تالیفات مقالات سیر مطالعاتی معرفی کتاب مستندات محصولات اینفوگرافیک عکس کلیپ تصویری کلیپ صوتی موضوعی فهرست ها صوتی نوبت شما پرسش و پاسخ بیایید از تجربه... نظرات شما سخنان تاثیرگذار همکاری با ما جهت اطلاع تقویم برنامه ها اخبار مورد اشاره اخبار ما سوالات متداول اخبار پیامکی درباره ما درباره استاد ولایت و مهدویت تعلیم و تربیت اخلاق و معنویت هنر و رسانه فرهنگی سیاسی تحلیل تاریخ خانواده چندرسانه ای تصویری نقشه سایت بیان معنوی بپرسید... پاسخ دهید...