کلیپ تصویری | طرح دین برای قدرت انسان
شناسنامه:
- تولید: بیان معنوی
- زمان: 08:02
- منبع: مختصات زمان ما و آیندهای که تا ظهور در پیش داریم/ ج6
- دریافت با کیفیت (پایین(14گابایت) | (متوسط(25مگابایت) بالا(78مگابایت) | صوت)
- آپارات | یوتیوب
متن:
عصر ما، عصر تعیین تکلیف قدرت انسان است. از فرهنگ گرفته تا سیاست، از تعلیم و تربیت گرفته تا حکمرانی. چه پیشنهادهایی دارند برای کنترل قدرت انسانها؟ هر پیشنهادی دارند برای اینکه انسانها اگر قدرت بگیرند، فساد میکنند. پیشنهادشان چیست؟ ضعیف کردن انسانها. اکثر این پیشنهادهایی که علمی نشان میدهد، اینها برای ضعیف کردن انسانها است. از لیبرالیسم که پیشنهادهایی میکند برای ضعیف کردن انسانها تا نئو لیبرالها که یک جور دیگر، یک مدل دیگر دوباره برای کنترل انسانها طرحریزی میکنند. آخرین پیشنهادهایشان این است، دولتها بروند کنار، انسانها در یک فضای آزاد رقابتی بیفتند به جان همدیگر و همدیگر را کنترل کنند و تضعیف کنند. یک پیشنهاد دیگر برای کنترل قدرت انسانها و ایجاد ضعف در بین انسانها. حالا طرح دین چیست؟!
سوره انعام توضیح میدهد؛ «هُوَ الذی جَعَلَکم خَلائِفَ الأرضِ» او شما را جانشینان زمین قرار داده. من در زمین جانشین قرار دادم. جانشین پادشاه عالم! اولین چیزی که به ذهنتان میرسد چیست؟ قدرت نیست؟! شهید صدر میفرماید: وقتی که خدا میفرماید من انسان را خلیفه قرار دادهام، یعنی قدرت تصرف در طبیعت، قدرت اداره حیات خودش و حیات بشر به او داده. و بعد میفرماید: «وَ رَفَعَ بَعضَکُم فَوقَ بَعضٍ دَرَجاتٍ» درجههای شما را متفاوت قرار داد. نمیشود که همه یکجور زور داشته باشند. یکی زور فکری دارد، یکی زور هنری دارد، یکی زور صنعتی دارد، که بتوانند با هم زندگی بکنند. او تفاوتهایی بین شما قرار داد. حالا برای چه تفاوت قرار دادی؟ «لِیَبلُوَکُم أَی یَختَبِرَکُم فِی مَا آتاکُم» تا امتحانتان بکند در قدرتهایی که دارید .«فِی مَا آتاکُم» چون شما بالاخره جانشین خدا هستید. خیلی چیزها دارید.
بعد امیرالمومنین علی علیهالسلام نماز، اذان که میشود میفرماید موقع عرضه آن امانت است. چهکار کردی قدرتی که به تو دادم؟ باید قدرت را سالم بگیری و بگویی من به کسی ظلم نکردم ایناها، من ضعف در مقابل قدرتها را هم نپذیرفتم. هردو. باید این را بروی اعلام بکنی سر نماز. سر اذان یکی باید بگویی که آقا من ظلم نکردم. یکی باید بگویی من ظلم نپذیرفتم. پس نگاه کنید دقیق، جایگاه قدرت در جامعه انسانی این است. در جامعه انسانی از نظر دین. یک، خودت باید قوی باشی. قوای خودت را باید پرورش بدهی. از نظر روحی، از نظر معیشتی، حتی از نظر جسمی. رسول خدا از نظر جسمی قوی بودند. جسمت هم باید قوی باشد. روحت هم باید قوی باشد. خانواده باید قوی باشد. تمام این دستورات برای این است که شما را به این قوت برساند. اسلام طرحش این است، یک، خودت قدرتمند باش از هر حیث. دو، جامعه باید قدرتمند باشد. بین این دوتا، تو باید بر قدرت جامعه بیافزایی. تو نباید با ظلم کسی را در جامعه تضعیف کنی. خب در طول تاریخ همه انبیاء آمدند این حرف را زندند. خیلیها میگویند خیالپردازی است اینها. نمیشود. بنده میخواهم ب شما عرض بکنم؛ آقا آخرالزمان است. چرا؟ مردم کمکم دارند به طرح دین میرسند. میشود. اربعین نمونهاش.
بدون دخالت سه قوه، با کمترین مدیران دولتی، با کمترین بروکراسی، با کمترین دخالت قضایی، مردم مثل آدم دارند زندگی میکنند، شاد، تفریحشان است، لذت میبرند. بیست میلیون کنار همدیگر در یک منطقه کوچک! نمیشود. آنوقت اینها قدرت ندارند؟ اینها همه ضعیف هستند؟ زمین زیر پایشان به لرزه در نمیآید؟ منتقم خون حسین نیستند؟ آمادۀ جانفشانی. قدرت از این بالاتر! سینه میزند حسین جان فدایت شوم، میدانی یعنی چه؟ دفاع مقدس به تو نشان بدهم، دفاع حرم به تو نشان بدهم، این سینهزنها این کار را کردند. بسیاری از این روشهایی که پشت سر کلمهای به نام قانون، پشت سر کلماتی مثل، حالا روشهایی مثل بروکراسی قایم میشوند برای چه است؟ برای مهار کردن این انسانهایی است که از قدرتشان سوء استفاده میشود. آقا! یک جمعی ما داریم نمیخواهیم از قدرتش سوء استفاده کند! اخلاق و بحثهای اخلاقی در جهان ثابت کرده که هیچ زوری برای کنترل قدرت انسان ندارد. در تمام طول تاریخ بحث اخلاق کردند. این همه جنایت بوده. دوباره برمیدارند نصایح اخلاقی شانصد سال پیش را برمیدارد میآورد میگذارد جلوی مردم. بیایید اخلاق. خوب آبادشان کرد؟ دین چه؟ دین تا حالا اجرا شده؟ دین تا حالا کسی حرفش را زده؟ چرا من باید آیات قرآن را برای جوانها بخوانم بلند شود شروع کند ناسزا گفتن؟ که من 23 سالم است هنوز نباید این آیه قرآن را، تازه باید شنیده باشم. دین کجا گفته شده؟ ولی اخلاق گفته شده. حقوق بشر و مباحث علوم انسانی در همه جهان گفته شده کو کجا را آباد کرد؟ فرانسه را نجات داد؟ انگلیس را نجات داد؟ یا گرگشان کرد مردمشان را یا گوسفند؟ مگر نمیبینید داد میزنند شنبهها، تظاهرات میکنند که آقا ما گوسفند نیستیم! میخواهیم دیگر گوسفند نباشیم. بعضی از جوانها میگویند که آقا اگر دین ما حق بود چرا ما را قوی نکرده است؟ آفرین! دین ما تا حالا حق نبوده، اصل دین نبوده، اصل جنس نبوده، تازه داریم شروع میکنیم، اگر یک عده بگذارند. خفهمان نکنند.
عصر ما، عصرتعیین تکلیف قدرت در حیات بشر است. هم قدرت به صورت فردی، هم قدرت به صورت اجتماعی و سیاسی. شما میگویید؛ همه قوی باشند. بله، آسیبش را چه کار میکنی؟ ها....صبرکنید هنوز شب عاشورا که نشده یکی یکی. شبهای بعد شاید به آن برسیم. ماجرای قدرت انسان باید تعیین تکلیف بشود. و الآن در آستانه فهم این معانی و اجرای این معانی هستیم. همه حدث میزنند انگار دین راه حل دارد. انگار داریم راهحلهایش را پیدا میکنیم. ریشه این راهحلها تفکری است که در مکتب اباعبدالله الحسین علیه السلام داریم.
اسلام طرحش این است. یک، خودت قدرتمند باش از هر حیث؛ دو، جامعه باید قدرتمند باشد تو باید بر قدرت جامعه بیافزایی. تو نباید با ظلم کسی را در جامعه تضعیف کنی. خب در طول تاریخ همه انبیاء آمدند این حرف را زدند. خیلیها میگویند خیالپردازی است اینها نمیشود. بنده میخواهم به شما عرض بکنم، آقا! آخرالزمان است، چرا؟ مردم دارند کمکم به طرح دین میرسند. میشود. اربعین نمونهاش.
ارسال نظر
لطفا قبل از ارسال نظر اینجا را مطالعه کنید