ابعاد عبادت با عظمت اربعین- ج۶
چگونه حس وابستگی و میل تقرب به خدا را در خودمان بیدار کنیم؟ با رعایت ادب در عبادت/ برای اینکه وابستگی و محبتت به امامحسین بیشتر بشود، احترام ایشان را بیشتر رعایت کن
شناسنامه:
- زمان: 1401/06/19
- مکان: مسیر نجف به کربلا - موکب امام رضا(ع)، جلسه ششم
- مناسبت: اربعین
رعایت احترام و ادب به ولیّ خدا، عبادت خدا است/ خداوند به رعایت ادب نسبت به ولیّ خدا، خیلی اهمیت میدهد/ وقتی پیاده به زیارت میروی و به اهلبیت احترام میگذاری، درواقع خدا را عبادت میکنی/ نزدیک شدن به امامحسین(ع) از جنس «قربةً الیالله» است که در نماز میگوییم/ وقتی مزۀ قرب به امامحسین(ع) را میچشی، توجه کن که مزۀ عبادت هم همین است
علیرضا پناهیان، موکب امام رضا(ع) در جمع زائران اربعین:
- عبادت یعنی احساس وابستگی، میل به نزدیک شدن به منبع قدرت و انرژی گرفتن از آن در قالب ذکرها و رفتارهای مشخص. امام معصوم هم که ولی و خلیفه خدا است، خودش انرژیدهنده است؛ مخصوصا امامحسین(ع). نزدیک شدن به امامحسین(ع) از جنس همان قربةً الیالله است که در نماز میگوییم.
- دوست داشتنِ «قرب به خدا» یعنی میخواهیم از او قدرت، رحمت و مهربانی بگیریم. امامحسین(ع) هم به ما قدرت و رحمت میدهد؛ رهبر انقلاب فرمود «شهدا مظهر قدرت یک ملت هستند» لذا میتوان گفت سیدالشهداء(ع) مظهر بالاترین قدرتی است که یک انسان میتواند دریافت کند. قدرت رزمندگان مقاومت در مقابل دواعش، از قدرت امامحسین(ع) بود. رحمت امامحسین(ع) را هم در مسیر اربعین میبینید و میچشید.
- وقتی بهخاطر خدا به زیارت حرم امامحسین(ع) میروید و به اهلبیت(ع) احترام میگذارید، در حقیقت خدا را عبادت میکنید و خدا به عبادتی که احترام به ولی خدا است، خیلی اهمیت میدهد.
- حس عمیق عبادت، وابستگی و میل به تقرب است؛ چگونه میشود این حس را پیدا کرد؟ اینقدر ادب را رعایت کنید تا حس وابستگیتان بیدار بشود و خدا قدرت و عظمت خودش را به شما بفهماند. اگرچه درک عظمت خدا، خیلی مهم است اما سخت نیست. همه میتوانند با رعایت احکام، مودبانه نماز بخوانند.
- حس تقرب به خدا، نیاز به سیر و سلوک دارد اما دربارۀ امامحسین(ع) بدون اینکه سیر و سلوک کرده باشیم، دوست داریم نزدیک ایشان باشیم، این عبادت یک استثناء است چون ما سیر و سلوک نکردیم تا به امامحسین(ع) نزدیک بشویم، بلکه ایشان با تحمل مصائب فراوان، خودش را به قلب ما رسانده است؛ «خیلی حسین(ع) زحمت ما را کشیده است»
- وقتی مزۀ قرب به امامحسین(ع) را میچشید، توجه کنید که مزۀ عبادت هم همین است. انگار امامحسین(ع) میخواهد به ما بفرماید: وقتی با اینهمه زحمت، بهسوی من آمدید، با یک زحمت مختصر، میتوانید وابستگی خودتان را به خدا ببینید و نمازتان را قشنگ کنید.
- پُرادبترین عبادت، حج است و اگر آداب حج را اجرا نکنید مجازات هم دارد. خداوند در سوره حج، اسم رعایت آداب حج را تعظیم شعائر میگذارد و میفرماید: «وَ مَنْ یُعَظِّمْ شَعائِرَ اللَّهِ فَإِنَّها مِنْ تَقْوَى الْقُلُوبِ» (حج،23) هرکس شعائر الهی را تعظیم کند، از تقوای قلب اوست، مقام تقوای قلب، خیلی بالا است چون قلب مرکز وجود انسان است.
- قرآن احترام و ادب نسبت به پیامبراکرم(ص) را هم ناشی از تقوای قلب میداند و میفرماید: صدایتان را بلندتر از صداى پیامبر نکنید و همانطور که باهم بلند سخن مىگویید با او بلند سخن نگویید، مبادا اعمالتان تباه شود. (لَا تَرْفَعُوا أَصْوَاتَکُمْ فَوْقَ صَوْتِ النَّبِیِّ...أَنْ تَحْبَطَ أَعْمَالُکُمْ ؛ حجرات،2)
- آنهایی که صدایشان را نزد پیامبر بالا ببرند کل خوبیهایشان نابود میشود و آنهایی که صدایشان را پایین بیاورند، کسانی هستند که خدا به آنها تقوای قلب داده است، آنجا ثواب بیادبها را نابود میکند و اینجا گناهان باادبها را نابود میکند.
- آقای بهجت میفرمود برنامه اربعین جزء مصادیق تعظیم شعائر خدا است یعنی زیارت اربعین و رعایت ادب نسبت به امامحسین(ع)، احترام نسبت به نشانههای خداست. هرکس میخواهد نسبت به امامحسین(ع) بیشتر حس وابستگی و محبت کند بیشتر نسبت به امامحسین(ع) و آنچه مربوط به ایشان است مثل زائران آن حضرت، ادب را رعایت کند.
- همۀ امامان ما شهید شدند اما چرا ما باید برای امامحسین(ع) اینقدر غوغا بهپا کنیم؟ چون به امامحسین(ع) بیادبی کردند. میدانید نتیجه بیادبی چه بود؟ اغلب کسانی که به کربلا آمده بودند قصد جدی برای قتل امامحسین(ع) را نداشتند اما چون نسبت به امامحسین(ع) بیادبی کردند قاتل امامحسین(ع) شدند، و هر کسی ادب را رعایت کرد، نجات یافت.
ارسال نظر
لطفا قبل از ارسال نظر اینجا را مطالعه کنید