صوت | پاکی قدرت و احترام به فهم انسانها در سیره سیاسی امام صادق(ع)
شناسنامه
- مکان: میدان فلسطین - تهران
- زمان: 11 شهریور 1392 - تجمع هیئتهای مذهبی در سالروز شهادت امام صادق(ع)
- تعداد: 1 جلسه
- موضوع سخنرانی: پاکی قدرت و احترام به فهم انسانها در سیره سیاسی امام صادق(ع)
معرفی بحث:
چرا امام صادق(ع) با اینکه به ظاهر شرایطی برای به قدرت رسیدن ایشان پیش آمده بود، از این شرایط استفاده نکردند؟ چرا با اینکه هزاران نفر از ایشان خواستند که قدرت را در دست بگیرند، حضرت نپذیرفتند و مانند امامان قبلی، باز هم مظلومیت و غربت را تحمل کردند؟ معنای پیام امام صادق(ع) به ابومسلم خراسانی که: «تو از مردان من نیستی و زمانه زمانۀ من نیست» چه بود؟
در این جلسه ضمن پاسخ دادن به سؤالات فوق، به این نکتۀ مهم و مغفول در زندگی امام صادق(ع) اشاره میشود که پیام مظلومیت امام صادق(ع)، نورانیّت و پاکی قدرت و احترام به درک و فهم انسانهاست. یعنی ایشان حاضر نبود به هر شیوهای و با استفاده از هر شخص یا گروهی به قدرت برسد و تا وقتی مردم زمانه به بصیرت لازم نرسند، ایشان وارد عرصۀ قدرت نمیشود. چون مردم و خصوصاً یاران امام باید بتوانند پای همۀ دین بایستند نه اینکه فقط یک قسمتهایی از دین رعایت شود و چند شعار دینی و ارزشی داده شود. کما اینکه وقتی مردم برای بیعت درِ خانۀ امیرالمؤمنین(ع) رفتند، ایشان در ابتدا خلافت را نپذیرفتند چون میدانستند که این مردم نمیتوانند پای همۀ دین بایستند.
امام صادق(ع) نشان داد حکومت دینی، حکومتی است که به رأی ظاهریِ مردم اکتفا نمیکند و رأی باطنی مردم را میخواهد. در مکتب امام صادق(ع) حاکم شدن مردم بر سرنوشت خود و ارزشمند بودن فهم مردم یک سخن شعاری نیست، اما در مقابل میبینیم که غربیها با انواع دروغها و فریبها، فقط دنبال این هستند که رأی ظاهری مردم را به دست آورند.
فهرست:
مدت: |دریافت با کیفیت: [پایین(5MB) | متوسط(13MB) ]
نگاه امام صادق(ع) به پاکی قدرت
نقش بصیرت مردم در پذیرش قدرت توسط امام
ضرورت رعایت و اجرای همه دین
استانداردهای مورد نظر امام صادق(ع) در مورد حکومت
اهل بیت(ع) هر خدمتی را از هر کسی نمیپذیرند
ارزش فهم و درک مردم در مکتب امام صادق(ع)
تلاش ویژه برای جلب رأی مردم در غرب
نظر حکومت دینی به رأی باطنی مردم
آزادی واقعی در تبعیت از اهلبیت(ع)
ارسال نظر
لطفا قبل از ارسال نظر اینجا را مطالعه کنید