کلیپ های شما:
غربت پیامبر در خطبه غدیر
شناسنامه:
- تولید: کاربر 291*
- مدت زمان: 00:05:25
- صوت مرجع: رهایی از ولایت طاغوت - جلسه3
مدت: |دریافت با کیفیت: [پایین(800KB) | متوسط(3MB) | خوب(5MB)]
متن کلیپ:
پیشنهاد میدهم حتماً متن خطبۀ غدیر را بخوانید. متن خطبۀ غدیر بیشتر از اینکه ولایت علی بن ابیطالب(ع) را اثبات کند، ولایتگریزی مردم مدینه را نسبت به شخص نازنین پیغمبر اکرم(ص) اثبات میکند.
این عبارت روشن است یا لازم است این عبارت را دوباره بگویم؟
متن خطبۀ غدیر بیشتر از اینکه بخواهد ولایت علی بن ابیطالب(ع) را اثبات کند و بیشتر از اینکه بخواهد به ولایت علی بن ابیطالب(ع) بپردازد به غربت پیغمبر اکرم(ص) میپردازد؛ غربت پیامبر(ص) در میان مردم مدینهای که نسبت به ایشان ولایتگریزی میکردند.
خطبة غدیر، دردِدل پیامبر(ص) است/ در غدیر، غربت ولایت پیامبر(ص) را میبینید
خطبة غدیر بیشتر، دردهای دل پیامبر اکرم(ص) است که ذیل آیات (60 تا 65) سوره نساء نیز قابل بیان است.
شما در غدیر، ولایت پیامبر گرامی اسلام(ص) را میبینید که غریب است. همان قسمت اول جمله مشهور حضرت که فرمود: «مَن کُنتُ مَولَاه؛ هر که من مولای او هستم...» مسأله همین جاست.
خیلی راحت به شما بگویم که آیا پیامبر گرامی اسلام(ص) در مدینه غربت تحمل میکردند یا نه؟ نمونه تاریخی بسیار مهمی که خیلی کوتاه است ولی شما میتوانید آن را به تواتر در تاریخ بخوانید این است:
به پیامبر(ص) میگفتند: این دستور خودت است یا دستور خداست؟!
معمولاً وقتی رسول خدا(ص) دستوری به مردم میدادند، برخی میآمدند و خیلی راحت به پیامبر(ص) میگفتند: یا رسول الله! این دستور خودت است یا دستور خداست؟ اگر دستور خداست که هیچ؛ ولی اگر دستور خودت است ما حرف داریم!» میتوانید این قضیه را مکرر -در تاریخ- ببینید. آقا! پس اطاعت از پیامبر اکرم(ص) چه شد؟ اشخاصی هم که اینجوری حرف میزدند اسمهایشان هست.
خداوند در سورة نساء میفرماید: «وَ إِذَا قِیلَ لَهُمْ تَعَالَوْاْ إِلىَ مَا أَنزَلَ اللَّهُ وَ إِلىَ الرَّسُولِ رَأَیْتَ الْمُنَافِقِینَ یَصُدُّونَ عَنکَ صُدُودًا»(نساء/61) یعنی وقتى به آنها گفته مىشود به سوى آنچه خدا نازل کرده و به سوى پیامبر بیایید، منافقین را مىبینى که سر راه تو مانع میتراشند. یعنی منافقین با اطاعت کردن از تو مقابله میکنند نه اطاعت از خدا. وقتی به آنها میگویی «خدا گفته است» مشکلی ندارند اما وقتی میگویی «امر خودم است»، میگویند: «نه! ما نمیتوانیم بپذیریم!»
یکی از موارد غربت پیامبر(ص) در جریان صلح حدیبیه بود
جالب است که در جریان صلح حدیبیه -تعبیر بنده این است که- آخر سر، خدا بین مردم و پیامبر گرامی اسلام(ص) آشتیکنان برقرار کرد! میدانید چرا؟ چون یک عدهای گفتند: یا رسول الله! ما با این کار شما مخالفیم که شما با آنها (کفار و مشرکین) صلحنامه امضا کنید!
اصلا در جامعۀ کوچکی که آنجا همراه پیامبر گرامی اسلام(ص) بودند، یک گسستی ایجاد شد. آنوقت خدا به پیامبرش فرمود که «پیامبر من! بگو اینها بیعت کنند.» من از کسی که در آنجا با بیعت پیامبر(ص) مخالفت کرد، نام نمیبرم. او گفت: ما اینکار را نمیکنیم! ایشان(پیامبر) اشتباه کرد!
آنقدر مردم رفتند و آمدند تا بتوانند این آدم را راضی کنند که بیاید با پیامبر(ص) بیعت کند! به او میگفتند: حالا دیگر اشکالی ندارد! دیگر کاری است که شده! حالا شما ببخشید و کوتاه بیایید! تا اینکه بالاخره او کوتاه آمد و بیعت کرد، و بقیه مردم هم بیعت کردند!
خطبۀ شقشقیۀ پیامبر(ص) همان خطبه غدیر است
باید ببینید در صدر اسلام نحوة برخورد مردم با پیغمبر(ص) چگونه بوده است؟
خطبة شقشقیه که در نهج البلاغه است، در واقع نالهای بود که در طول سالها، فرو خورده شده بود و یکدفعهای امیرالمؤمنین یک درددلی کرد و به این سخنان امیرالمؤمنین خطبۀ شقشقیه گفته شد که از تعبیر خود امیرالمؤمنین علی(ع) گرفته شده است(تعبیر امیرالمؤمنین(ع): تِلْکَ شِقْشِقَةٌ هَدَرَت)
میتوان گفت خطبۀ شقشقیۀ پیامبر(ص) همان خطبه غدیر است(که بخشی از دردِ دلهای پیامبر(ص) در آن آمده است).
واقعاً باید دید آن مردم با پیامبر اکرم(ص) چگونه برخورد میکردند؟
* انتشار کلیپهای صوتی تولیدی توسط کاربران بیان معنوی، بر اساس سیاست سایت در راستای توجه به نقش فعال کاربران در رشد معنویت و ایجاد همافزایی از طریق سایت بیان معنوی میباشد. لذا انتشار کلیپهای رسیده به منزلۀ تایید کیفیت هنری کلیپ تولید شده نیست. بازخوردهای کاربران میتواند تا حدی به ارزیابی و بهبود کلیپهای ساخته شده کمک کند.
** برخی نکات و راهنماییها در تهیۀ کلیپهای صوتی و تصویری را می توانید در اینجا ببینید.
ارسال نظر
لطفا قبل از ارسال نظر اینجا را مطالعه کنید