در برنامه دیروز، امروز، فردا تشریح شد؛
پناهیان: آیتالله مهدوی کنی حجت حقانیت حضور روحانیت در سیاست است
- در گفتگو با: برنامه زنده تلویزیونی "دیروز، امروز، فردا"-شبکه 3
- زمان: 1393/08/01
- انعکاس در: فارس، مهر، مشرق
- پی دی اف: A5 | A4
- اینفوگرافیک: پیشنهاد دهید
- صوت: دانلود | بشنوید
- کلیپ صوتی: پیشنهاد دهید
برنامه دیروز، امروز، فردا به بررسی شخصیت سیاسی آیت الله مهدوی کنی و سلوک سیاسی ایشان اختصاص یافت.
همزمان با روز خاکسپاری آیت الله مهدی کنی یار صدیق امام خمینی و امام خامنه ای، برنامه این هفته "دیروز امروز فردا" با حضور حجت الاسلام و المسلمین پناهیان استاد حوزه و دانشگاه و محسن اسماعیلی عضو حقوقدان شورای نگهبان، شخصیت و سلوک سیاسی حضرت آیت الله مهدوی کنی(ره) را بررسی کرد.
گزیده ای از سخنان حجت الاسلام پناهیان در این برنامه را در ادامه می خوانید:
حجت الاسلام پناهیان در پاسخ به سوال مجری برنامه مبنی بر اینکه مشی آیت الله مهدوی کنی چه بوده است که به «سیاستمدار صادق» مشهور شده است؛ گفت: ایشان حجتی برای حقانیت روحانیت در سیاست بودند.
برخی صریحاً می گویند وقتی روحانیت در سیاست دخالت کند یا شان خودش را و یا اساساً شأن روحانیت را کم می کند. اگر بخواهیم دلیلی عینی به غیر از حضرت امام که در اوج سیاست بوده اند برای جمع شدن این بحث های نابخردانه بیاوریم وجود شریف آیت الله مهدوی کنی است، چرا که ایشان نه تنها ثابت کرده اند یک روحانی می تواند در عرصه سیاست حضور یابد و سالم بماند، بلکه ثابت کردند که روحانی میتواند با حضورش در سیاست، این عرصه را اعتلاء ببخشد، و در عین اینکه در جزئیات سیاست هم ورود کند و مسئولیت و مدیریت هم برعهده بگیرد اما از علم و فقه و تقوا دست برندارد.
افرادی به ایشان تهمت مرتجع و اسلام آمریکائی می زدند، و بعد که دیدند این برچسپ ها در برابر خورشید وجودی ایشان بی اثر است، برچسبهای دیگری زدند و ایشان را محدود به یک جناح سیاسی خواندند. در حالی که آیت الله مهدوی کنی اهل حق و حقیقت بودند و حتی در زمان حزب جمهوری اسلامی هم با حزب موافق نبودند و بعد از اعلام مخالفت امام با ادامه کار حزب این امر معلوم شد.
اگر کسی یک درصد قدرت ایشان و طرفداران ایشان را داشت با ایجاد حداقل چند سایت و تشکیلات حزبی به دنبال پیش بردن کارهای زیادی برمی آمد. اما ایشان صرفاً با صداقتشان کارها را به پیش می بردند، کسی که صداقت دارد نیازی به حزب و تشکیلات سیاسی آنچنانی ندارد.
حضرت آیت الله مهدوی مسئولیت کمیته انقلاب اسلامی را درزمان سه سالی که جنایاتی بدتر از جنایات داعش در عراق در اوایل انقلاب در ایران انجام می شد را برعهده داشتند. مدیریت این نهاد انقلابی، حضور ایشان در هیأت دولت موقت آن دوران و بعد برعهده گرفتن مسئولیت وزارت کشور و بعد نخست وزیری و مدریت یک دانشگاه دو دوران فعلی و نیز حضور ایشان در بازار به عنوان یک روحانی مورد اعتماد و در کل ذو ابعاد بودن ایشان مسئله بسیار عمیقی است.
ایشان زودتر از همه، فتنه جریان مهدی هاشمی معدوم را شناسایی کردند و حتی برای برطرف کردنش به اصفهان رفتند و در زمانی که وزیر کشور بودند، استاندار اصفهان به استقبال ایشان نیامد و ایشان با بزرگواری برخورد کردند.
ایشان در مدیریت های کلان کشور به خوبی حضور پیدا کرده، شورای نگهبان را شکل دادند و کمیته و امنیت کشور و دانشگاه امام صادق(ع) و مدرسه مروی را اداره می کردند. ایشان در مواقعی که افراد برای مشورت به نزدشان میرفتند هم با علاقه و لبخند خاصی پاسخ می دادند و این لبخند نشات گرفته از بی تعلقی ایشان به دنیا بوده است.
زمانی به ایشان گفتم چرا در انتخابات 88 فردی را پیشنهاد حمایتشان را به شما دادند حمایت نکردید و ایشان اینگونه پاسخ دادند که «اینگونه که ما به امام زمان و ولایت فقیه معتقدیم و امام زمانی به ولی فقیه نگاه میکنیم اینها اینگونه به ولایت فقیه اعتقاد ندارند»، یعنی ایشان هم یک نگاه عمیق دینی به ولایت فقیه داشتند و هم در مقام تبیین، تضعیف رهبری انقلاب را عین بی عقلی و نادانی سیاسی می دانستند.