۹۴/۱۲/۰۹ چاپ ایمیل و پی دی اف

مصاحبه مهم حجت‌الاسلام پناهیان پس از انتخابات/ قسمت اول

پس از اعلام نتایج انتخابات، برخی سوال‌های رسیده به سایت «بیان معنوی» را در مصاحبه‌ای با حجت‌الاسلام پناهیان مطرح کردیم. قسمت اول این مصاحبه را در ادامه می‌خوانید:

 

1. پرسش‌های فراوانی در زمینۀ انتخابات به سایت رسیده است که امیدواریم بتوانیم بخشی از آنها را با شما در میان بگذاریم و پاسخ‌های شما را به مخاطبان ارائه نماییم، ولی بیشترین آنها مربوط به شیوۀ رأی دادن به خبرگان تهران است که ابتدا از شما «رأی به غیر مشترکین» نقل شد و بعد نظر دیگری اعلام شد. چرا و چگونه این تغییر نظر صورت گرفت؟ در حالی‌که ما الان می‌بینیم همان نظر اول شما درست بوده.

 

بسم الله الرحمن الرحیم. اولاً موفقیت باعظمت نظام را در این انتخابات به ملت ایران و رهبری عزیز تبریک عرض می‌کنم. این موفقیت که از جنبه‌های مختلف موجب ثبات و اعتبار هرچه بیشتر نظام در داخل و خارج از کشور شد، بسیار بزرگتر از این است که ببینیم چه کسی رأی آورده و چه کسی رأی نیاورده. به عنوان نمونه عرض می‌کنم: اگر در انتخابات ریاست جمهوری برخی هنوز بر این باور بودند که نمی‌شود به انتخابات اطمینان کرد، در این نوبت با اطمینان کامل سر صندوق‌های رأی آمدند. این یک سرمایۀ بزرگ برای آینده است.

نمونۀ دیگر  از برکات این انتخابات، آن بود که اگرچه دخالت دشمنان در انتخابات کار بدی بود و خیلی‌ها آن را محکوم کردند، ولی این حُسن را داشت که بر واقعی بودن این انتخابات اذعان داشتند و آن‌همه دروغ‌پراکنی‌های گذشتۀ خود- را هرچند بدون عذرخواهی علنی- اما کنار گذاشته بودند. این انتخابات واقعاً برکات زیادی داشت که باید در جای خود به آن پرداخت.

ثانیا نتیجۀ انتخابات هرچه باشد، موجب رشد جامعه خواهد شد. اگر کسانی که انتخاب شده‌اند از تفکر صحیحی در ادارۀ کشور برخوردار نباشند، جامعه پس از متقاعد شدن نسبت به اشتباه آنها، از کنارشان عبور خواهد کرد، همانطور که از تفکر غرب‌گرا عبور کرد. به‌طوری که همان افرادی که مروّجان این تفکر بودند نیز الان آن شعارها را نمی‌دهند و با حرفهای دیگر به میدان آمده‌اند. و اگر دارای تفکر صحیحی باشند، این تفکر صحیح، تازه نشر پیدا خواهد کرد و تثبیت خواهد شد و این موجب ثُبات و جا افتادن حقایقی نوین در جامعه خواهد شد. البته انسان و جامعه در مسیر رشد معمولا هزینه‌هایی را هم متقبل می‌شود که امیدوارم کمترین هزینه بر جامعه تحمیل شود.

اما سوال شما، بله ابتدا بنده هم مثل خیلی از افراد به ذهنم رسید که با توجه به لیستی که در «خبرگان مردم» داده بودند که برخی افرادی که در آن لیست بودند، به‌هیچ‌وجه با سرلیستشان هم‌فکر نبودند، ولی اصرار داشتند به همۀ افراد لیست رأی داده شود. معلوم شد که می‌خواهند افراد شاخصی رأی نیاورند؛ حتی این را به زبان آوردند. این یک نوع مهندسی آراء بود، نه تلاشی برای به دست آوردن رأی حقیقی همۀ سلایق جامعه.

شاید به دلیل اینکه این روش مهندسی آراء تاکنون بی‌سابقه بوده، زیاد شناخته نشد و موثر واقع شد. خُب طبیعی بود اگر ما مصرّ بودیم که آن افراد رأی بیاورند، باید به نیمی از لیست رأی می‌دادیم. ولی پس از اینکه صحبتی از بنده پخش شد، بسیاری از آقایان با بنده تماس گرفتند که شما اشتباه می‌کنید و آراء مثبتی که متوجه آن افراد شاخص است، بسیار بیشتر از آن است که قابل مهندسی باشد. البته بنده متقاعد نشدم، ولی برخی از آقایان از بنده ناراحت شدند و فکر کردند که بنده دارم بازی را به‌هم می‌زنم، بنده هم کوتاه آمدم و گفتم «طبق بررسی‌های به عمل آمده»، نیازی نیست به نیمی از لیست رأی بدهید.

 

2. الان جوان‌ها از ما مکرر می‌پرسند «آیا شما نمی‌توانستید، فعالیت بیشتری برای متقاعد کردن دست‌اندرکاران انجام دهید؟ چون ما اینجا با مخاطبانی مواجه هستیم که به شدت به شما هم معترض هستند که چرا کوتاه آمدید؟

 

اساساً باید به عرض همۀ دوستان و حتی غیردوستان برسانم که بنده یک فعال سیاسی به معنایی که تصور می‌کنند نیستم. نباید از مثل بنده انتظار داشته باشید که بتوانم بر دستاندرکاران تأثیر بگذارم. ضمن آنکه باید اذعان کنم، این دوستان معمولاً زیاد تأثیرپذیر هم نیستند. مخاطبان بنده بیشتر جوانان و عموم مردم هستند.  بنده بیشتر سعی دارم به تبیین مفاهیم بپردازم و رسالت خود را بیشتر تبلیغ و تبیین مفاهیم دین می‌دانم. این‌گونه نیست که بنده در اتاق‌فکرها و تصمیم‌گیری‌های جریان‌های سیاسی حضور داشته باشم. و حتی بسیاری از اوقات از تصمیماتشان خبر هم ندارم و نوعاً مورد مشورت هم قرار نمی‌گیرم. فرصت این‌گونه ارتباط‌ها را هم ندارم.

پس بنده در جزئیات مسائل سیاسی دخالتی ندارم. اگر گاهی به جزئیات می‌پردازم، غالباً از باب نقد است. آن‌هم نقد آنچه در عمل دیده می‌شود. نقد آن‌چه پشت پرده هست نیز معمولاً در مباحث بنده دیده نمی‌شود. البته نمی‌شود انسان در امور سیاسی جامعه بی‌تفاوت باشد، ولی فعال سیاسی به معنایی که در احزاب و جریان‌های سیاسی رایج است نیستم.

 

3. سوال‌هایی از این قبیل، دربارۀ برخی از مواضع سابق سیاسی قبلی شما هم هست، مانند اینکه در انتخابات ریاست جمهوری 92 ابتدا با ستاد آقای قالیباف همکاری داشتید بعد به آقای جلیلی رأی دادید؟

 

بنده هیچ ارتباط یا همکاری با ستاد آقای قالیباف نداشتم، اگرچه ایشان را یکی از نیروهای شایستۀ نظام می‌دانم، ولی به دلائلی رأی به آقای جلیلی را ترجیح دادم. که توضیحش مفصل است. یکی از گروه‌های فعال در ستاد آقای قالیباف به بنده گفتند: «بعضی از حزب‌اللهی‌ها ما را محکوم می‌کنند، شما بیایید بچه‌های ما را تأیید و تقویت کنید.» بنده هم به شرط عدم انعکاس خبری به مسجدشان رفتم، و ایشان را در جهت کارشان تقویت کردم، اما همان‌جا گفتم که «رأی بنده جلیلی است ولی اگر شما به این رسیدید از آقای قالیباف حمایت و تبلیغ کنید، چه اشکالی دارد؟ بلکه این محسنات و فوائد را هم دارد.» بعداً این دوستان تحت هیجانات معمول سیاسی، در دقیقۀ نود تبلیغات انتخاباتی، تنها قسمتی از بحث مرا که دربارۀ محسنات ایشان بود پخش کردند که برای بسیاری دو موضع تلقی شد. بنده هم مجبور شدم موضع خودم را علنی‌تر کنم تا رفع اشتباه بشود.

 

4. این هم سوأل شده  که چرا در انتخابات مجلس هم شما در دو گروه «پایداری» و «ائتلاف» صحبت کردید، و تلقی به مردد بودن شد؟

 

بله، بنده هم با حضور آیت الله مهدوی کنی (ره) برای جلسۀ ائتلاف سخنرانی کردم، و هم با حضور آیت الله مصباح برای پایداری صحبت کردم. با اینکه هیچ‌گونه عضویت یا همکاری نزدیکی با هر دو گروه نداشتم. نه عضو پایداری هستم، نه عضو جامعۀ روحانیت مبارز. از طرفی اساساً سیاه و سفید کردن و مطلق‌نگری در این سطوح را کار خوبی نمی‌دانم. اما نمی‌دانم چرا برخی تعجب می‌کنند، یا حتی کار را به توهین هم می‌رسانند. من در دو انتخابات قبلی خوشحال بودم از اینکه جامعه دوقطبی نشده است و اگر برای کمک به گروهها دعوت می‌شدم، تا حدی که موجب دلگرمی شده باشم همکاری می‌کردم و نکاتی که به ذهنم می‌رسید عرض می‌کردم. در یک جامعه که فضای سیاسی سالمی داشته باشد، باید همۀ گروه‌های سالم را در فعالیت‌شان تشویق کرد. نباید تمام برخوردها جناحی باشد.

 

5. ممکن است که این سوأل پیش بیاید که قرارگاه عمار که شما عضو آن بودید چه بود؟

 

قرارگاه عمار برای دفاع از کیان انقلاب در برابر یک فتنۀ بزرگ علیه اصل نظام و انقلاب شکل گرفت و به فعالیت سیاسی هم نپرداخت. افرادی که در این مجموعه دور هم جمع شدند، اختلاف سلیقه‌های سیاسی هم با هم داشتند، ولی اتفاقشان بر اصول انقلاب موجب تجمع‌شان شده بود. بنا بود اگر ادامه پیدا کند، کار فرهنگی کند و یا به تولید راهبرد برای دفاع از انقلاب بپردازد. مدتی دوستان در برخی جلسات به هم‌فکری می‌پرداختند و ثمراتی هم داشت، ولی ادامه پیدا نکرد. چون غالباً افرادی بودند که مشغله‌های فراوان مانع کار تشکیلاتی آنها می‌شد.

 

6. چند ماه پیش در خبرها بود که شما عضو موسسین مجموعه ای هستید که جانبازان تشکیل داده‌اند.

 

بله، آن دوستان هم به بنده لطف داشتند، ولی با همۀ ارادتی که به تک‌تک این عزیزان داشتم، از ایشان عذرخواهی کردم. چون اساساً اشتغالات حوزه، فعالیت‌های علمی و تبلیغی مانع این‌گونه فعالیت‌ها برای بنده است و زیاد هم مایل نیستم مستقیماً در فعالیت‌های سیاسی حضور پیدا کنم.

 

7. با اینکه صدای شما را دربارۀ انتخابات خبرگان به صورت مخفی ضبط کردند، با پخش آن موافق بودید؟

 

مسلماً نه، این‌گونه رفتارها کاملاً غیراخلاقی است و زمینۀ خلاف‌کاری‌های بسیار بزرگتر را فراهم می‌کند. شنیدم در روز انتخابات یک آقایی از بنده نقل کرده که بنده از قول رهبری گفته‌ام ایشان می‌خواهد کمر فلانی‌ها را بشکند. خب این حرف ضمن اینکه دروغ مضحکی است، رفتار زشتی بود که در عصر روز انتخابات جز با قصد ملتهب‌سازی فضا انجام نشد. این رفتارهای کثیف را کسانی انجام می‌دهند که رسیدن به هدف هر وسیله‌ای را برای آنها توجیه می‌کند. وقتی کسی تهمتی بزند و صدای خودش را به گوش دیگران برساند، بنده چگونه می‌توانم رفع تهمت کنم؟ نه رهبری چنین ادبیاتی دارند، و نه بنده سخن گوی رهبری هستم.

و یا متنی از بنده در دفاع از لیست ائتلاف اصول‌گرایان در شبکه های اجتماعی پخش شد که اصلا بنده نگفته بودم. بله، بنده به این لیست رأی دادم و اعلام هم کردم، ولی این که رأی دادن به یک لیست به ظهور ربط داده شود، سخن بنده نبوده است. و یا چندی پیش متنی از قول بنده علیه ساپورت‌پوشان نقل شده و به صورت گسترده در فضای مجازی پخش شده بود که وقتی دیدم خیلی ناراحت شدم. بله، بی‌حجابی خوب نیست، ولی این حرف‌ها را من نزده بودم. ای‌نگونه بی‌بندوباری‌ها در فضای مجازی بسیار مخرب است و مردم باید بدون تحقیق از صحت سند هیچ مطلبی را نپذیرند.

در فضای مجازی، ارتباط و اطلاع‌رسانی سهل شده است، ولی به همان نسبت مشکلات هم زیاد شده است. باید مراقب آسیب‌ها بود. یکی از اتفاق‌های رایج، تقطیع و انتخاب‌های گزینشی است تا یک نفر یا یک نظر را خراب کنند. حرف درستی را از کسی نقل می‌کنند، ولی صدر و ذیل آن را می‌زنند و تصور غلطی بوجود می‌آورند، بعد نمی‌شود به سادگی آن را اصلاح کرد. لااقل حزب‌اللهی ها و متدینین باید به شدت اخلاق رسانه‌ای را مراعات کنند؛ از دیگران زیاد انتظار اخلاق و امانت نداریم.

نظرات

۱۷ اسفند ۹۴ ، ۱۵:۵۱ از مخاطبین آموزه های استاد
سلام...
ما همچنان برای رای دادن؛ تابع نظر استاد هستیم.. که اگرچه طبق فرمایش خودشان؛ فعال سیاسی نیستند.. اما.. یک فرد حکیم هستند.. برای شناخت سیاست؛ لزومی به فعال سیاسی بودن نیست.. لازم است که نگاه از بالانگری که استاد دارند رو دارا بود.. و بنده پیرو عه رهنمودهای حکیمانهء استاد هستم و خواهم بود ان شاءالله...
خداوند ایشان را برای امام زمان.. برای نائب امام زمان.. و برای امت عصر غیبت.. حفظ کند و ان شاءالله از فعالان سیاسی در عصر ظهور و حضور امام زمان؛ باشند..
با سلام خدمت همه ی کسانی که به استاد پناهیان انتقاد دارن.
دوستان عزیز  هدایت به اجبار نیست. وقتی اکثریت مردم نتونن یا نخوان برای خدا زندگی کنن. وقتی هدف اکثریت تامین همین دنیا و لذت بیشتر توی همین دنیا باشه. چرا باید منتظر نتیجه ی دیگه ای برای انتخابات باشیم؟ وچرا باید استاد مخلص و دانای ما جوابگوی اخلاص نداشته ی اکثریت مردم باشه؟ استاد کم توی همین سه چهار سال گذشته درباره ی ولایتمداری و درباره ی نفوذی ها و درباره ی تمدن مهدوی و درباره ی انتظاری که خدا از مردم در این زمان داره روشنگری کردن؟ واقعا در این راه جهاد نکردن؟؟؟؟ 
 و آیا وضعیت مبهمی توی جامعه بود که مردم نفهمن و فریب بخورن؟؟؟ همه چیز واضح و آشکار نبود؟؟؟
الان هم غصه نخورید. دو حالت بیشتر نداره، اگر واقعا اینهمه "ناخالصی" توی جامعه ی ما باشه باید و باید رو بیاد و رسوا بشه و از بین بره(به یاری خدا)، اگرم مردم فریب خوردن که خیلی بعید و عجیبه، نتایج کارشون رو که ببینن یاد میگیرن که دیگه گول نخورن.. 
برای مظلومیت حضرت آقا میتونید ناراحت باشید. ولی از نصرت الهی غافل نباشید. آیا خدا "بنده ی" خاصش رو رها میکنه؟
 ومواظب باشید خودتون از ولایتمداری خارج نشید. استاد نفرمود ولایتمداری مراتب داره؟ 
استاد عزیزمون به ما ولایت نداره؟ هر حرفی که زدن حتما یه دلیل مهمی داره که ما فعلا نمیفهمیم.
 الهی خدا سایه اشون رو روی سر ما نگه داره.
۱۲ اسفند ۹۴ ، ۰۱:۲۱ دوستدارهدایت
باسلام شایدیک تحلیل برای نتیجه انتخابات  آسیبهایی است که در جلسات حماسه های اخرالزمان برای بچه مذهبی ها عنوان شدواین آسیبهادرنظرات کاربران بسیار نمودار است پیشنهاد می دهم اونایی که ازنتیجه متعجب ویادلخورندبحث حماسه های اخرالزمان رادربرنامه معرفتیشون قراربدندوازاستادهم تقاضاداریم این گونه بحثهاراادامه بدهند تابه اصلاح بچه مذهبی ها وشناخت اصولهای حقیقی وعمیق دین عزیزمون کمک بشه ...به امید شهادت درجبهه حق
سلام
باید پذیرفت که دوستان اصلاح طلب در این دوره از انتخابات در حوزه تهران به پیروزی مطلق رسیدند اما امیداوریم که سخنان آقا رو همیشه آویزه گوش خود داشته باشند تا خدای ناکرده شاهد مجلسی همچو مجلس ششم نباشیم. 
به امید ایران و ایرانی
<<البته بنده متقاعد نشدم، ولی برخی از آقایان از بنده ناراحت شدند و فکر کردند که بنده دارم بازی را به‌هم می‌زنم، بنده هم کوتاه آمدم و گفتم «طبق بررسی‌های به عمل آمده»، نیازی نیست به نیمی از لیست رأی بدهید.>>
اصلا از استاد چنین توقعی نداشتم.
خب وقتی می دونستید که این کار درست نیست، چرا عقب نشینی کردید؟...
بی صبرانه منتظر قسمت دوم ایم
سلام باید اطلاع رسانی میشد و با قاطعیت پای مهندسی فکری تان می ایستادید
سلام
خیلی ممنون واقعا کار خوبی کردید این مصاحبه رو انجام دادید خیلی ذهنمون درگیر بود
فقط اینکه خب چرا استاد بااینکه متقاعد نشده بودن جوری پیام دادن که ما واقعا فکر کردیم نیاز نیست به لیست غیرمشترک رای بدیم؟ و چرا فردای اون روز تو مصاحبه با فارس صراحتا گفتن آن جریان مهندسی آرا نمی‌گیرد و نیازی نیست برای رأی آوردن خوبان به نیمی از کاندیدها رأی داد ؟!
سلام علیکم 
خیلی ممنون از این مصاحبه 
آقای پناهیان خب واقعا چرا کوتاه آمدید ؟
بله درسته شما فعال سیاسی نیستید اما خودتون هم خوب میدونید حرف شما بین بچه مذهبی های تهران برو داره چون محبوبیت دارید.
ما هرچقدر گلوی خودمون رو پاره کردیم که به نه نفر خارج از لیست آقای رفسنجانی رای بدید بی فایده بود ، الان هم مشاهده میکنید نتایج رو . 
یک چیز واقعا سوال هست و بنظرم جای تحلیل زیاد داره . 
واقعا باید فکر کنیم که چرا این اتفاق افتاد و با وجودی که برای مردم خیلی چیزها آشکار شد چرا مردم تهران اینطور انتخاب کردن ؟ 
اگر کسی بخواد اینطور به مردم القا کنه که مردم همسو با انگلیس هستند و یا دقیقا نسخه ی آنها را عملی کردند و با نظام و رهبری مشکل دارند سخت در اشتباه هستن چون همین مردم تهران ۹ دی رو رقم زدند اما واقعا مگر در تهران آقای هاشمی رفسنجانی فرد خوش نامی هستن ؟ علی الخصوص بعد از مشکلاتی که پسرشون در زمینه ی امنیتی و اقتصادی برای کشور ایجاد کردن . 
بنده فکر میکنم باید کارشناس ها بیان و یک تحلیل شفاف واقع بینانه ارائه بدن .
آیا این ارتباطی با نفوذ داره ؟
قبل از انتخابات هجمه ها به شورای نگهبان شروع میشه و بعد از انتخابات اینطور بازی گرفته میشه ... 
آقای جنتی دبیر شورای نگهبان میشن نفر ۱۶ م . 
آقای رفسنجانی پای صندوق رای میگن در مورد رد صلاحیت ها ظلم شد . 
آقای خاتمی با تاکید شون برای رای دادن بطور کامل به ۱۶ نفر لیست خبرگان مردم عملا دنبال حذف این سه بزرگوار بودن . 
چه اهدافی دنبال میشه و با چه حمایتی ؟ 
اگر تصور اینه که آقای رفسنجانی محبوب هستن خب بیایم و واقع بینانه بپرسیم چرا ؟ 
چرا مردم تهران به گزینه ی مد نظر انگلیس رای دادن ؟
اگر مطالبم قابل نشر نیست تایید نکنید اما تحلیل آقای پناهیان چی هست از این شرایط ؟ 

سلام. صحبت های حاج آقا درباره عوض کردن موضعشون درباره لیست اصصصلا قانع کننده نیست!!! اینکه بعضی آقایان ناراحت شدند هم شد دلیل؟! یعنی همچین مساله مهمی رو رها کردید تا بعضی آقایان ناراحت نشن؟! شما که میدونید مواضع تون تاثیر گذار هست روی یک عده، ب همین راحتی نظرتون رو عوض میکنید و به همین راحتی توجیه میکنید؟؟؟
تمام اتفاقات ذره ای از ارادت من به شما کم نمیکند.
شما را ولایی میدانم و محبت شما را در سینه دارم.
پایدار باشید
چرا فکر می کنید ماجراها به ظهور ربطی ندارند؟! به نظر من در دنیای کنونی برگی از درخت نمی افتد مگر اینکه به ظهور ربط دارد. خدایی که منتظر رشد آدمهاست و می خواهد از روی رحمت و بخشندگی خود برای انسانها منجی شان را بفرستد، مطمئن باشید اتفاقات را هم مدیریت می کند تا در نهایت به ظهور منجر گردد. فقط ما باید جای خودمان را درست پیدا کنیم و وظیفه مان را خوب انجام دهیم...
سلام.خداقوت
احساس نیاز می کنیم به یه رهبری قوی تو سیاست
چرا همه شونه خالی می کنن؟
وحدت بدون رهبری منسجم ممکنه؟
چرا باید باز اشتباه می شد؟ عقلمون می گفت نباید به مشترکا رای بدیم ولی گوش ب فرمان رهبران عقیدتی بودیم!
رهبری تو سایز کوچیک منظورمه.سایه آقا ک مستدام 


سلام
به جناب آقای پناهیان برسونید که بچه نسبتاً بسیجی که عاشق مولای خودش است گفت آقای فلانی، شما اشتباه کردی! اشتباهی که باعث شد "حرف حضرت عشق" روی زمین بمونه! چرا خودتونو سپر بلای مولا نکردید؟ چرا در برابر فشارها ایستادگی نکردید؟ مگر صدیقه طاهره(س) در برابر فشارها ایستادگی نکرد؟! مگر بقیة الله(حفظه الله از ما) صدیقه طاهره رو الگوی خودشون قرار ندادن؟ شما چرا آخه...

با سلام وارادت خدمت حاج آقای عزیز، می خواستم بگم دمت گرم حاج آقا که تحلیل ها وبرآوردهای سیاسیتون از خیلی افراد سیاسی واستراتژیست جامعه ریزبینانه تر وسال های نوری جلوتر هست،ما هم تحلیل شمارو که شنیدیم بسیار تحلیل قوی بود که از آن به بعد بنای تبلیغات خبرگان را گذاشتیم روی 8نفر غیر مشترک،اما چه کنیم بعد جریانهای بعدی پیش آمد..... وبه نظر من قطعا جوابگو خواهند بود....

خدا حافظ ونگهدارتان باشد وخدا روز بروز بر قوت ونیروی تان بیفزاید

اینکه متوجه شدم این نتایج نشات گرفته از مهندسی ارا بوده باعث شد لااقل قلبم کمی اروم بگیره که مردم تهران به بی بی سی گوش ندادن.
۰۹ اسفند ۹۴ ، ۲۰:۵۴ رضا اسماعیلی
سلام
خیلی ممنون بابت روشنگری
سلام شما یک فرد عادی نیستید که می فرمایید من هم مثل خیلی ها....
حرف و کلام شما برای ما حجت است 
سلام
به نظرم لزومی نداره که شخصی مثل حاج آقا پناهیان محدود به یک حزب سیاسی بشن، همینکه با احزاب مخالف انقلاب همکاری نمیکنن و آنها رو رد میکنند برای اتحاد جبهه انقلابی کافی است، باید ایشون در همه احزاب انقلابی فعال باشند تا همه دوستداران ایشون و انقلاب از هر طیفی بتوانند با مواضع ایشون که همان مواضع رهبری است همراه باشند، 
استاد عزیز! از اینکه همه طیف های انقلابی رو مورد توجه قرار میدید متشکرم
سلام
وقت بخیر
سوالی از محضر حاج آقا داشتم؛ ببخشید وظیفه ی ما نیروهای مذهبی و ولایی در این برهه چیست؟
۰۹ اسفند ۹۴ ، ۱۷:۳۹ احسان امیدی
شاید به دلیل اینکه این روش مهندسی آراء تاکنون بی‌سابقه بوده، زیاد شناخته نشد و مؤثر واقع شد


حرف درستیه
من خودم وقتی اول دیدم شما گفتید به مشترک ها رای ندین
گفتم عجب کار احمقانه ای
اونا که اعلام برائت کردند
شاید فکر نمی کردم ... اینقد رای بالا داشته باشه
و گزینه های ما اینقد کم رای داشته باشند خخخخخخخ

واقعا رکب جدیدی بود که خوردیم


اما من یه سوال دارم و اینکه چرا افراد مشترک که اعلام برائت هم کرده بودند تلاشی برای خروج از لیست لیبرال ها نکردن؟!!!
اینم جای سوال داره؟
۰۹ اسفند ۹۴ ، ۱۷:۳۷ پرواز سپید
این آقا خیلی مظلومه..
خدا ایشونو همنشین حضرت امیر علیه السلام قرار بده ان شاء الله..

ارسال نظر

لطفا قبل از ارسال نظر اینجا را مطالعه کنید

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
دسترسی سریع سخنرانی ها تنها مسیر استاد پناهیان ادبستان استاد پناهیان درسنامۀ تاریخ تحلیلی اسلام کلیپ تصویری استاد پناهیان کلیپ صوتی استاد پناهیان پرونده های ویژه حمایت مالی بیان معنوی پناهیان

آخرین مطالب

آخرین نظرات

بیان ها راهکار راهبرد آینده نگری سخنرانی گفتگو خاطرات روضه ها مثال ها مناجات عبارات کوتاه اشعار استاد پناهیان قطعه ها یادداشت کتابخانه تالیفات مقالات سیر مطالعاتی معرفی کتاب مستندات محصولات اینفوگرافیک عکس کلیپ تصویری کلیپ صوتی موضوعی فهرست ها صوتی نوبت شما پرسش و پاسخ بیایید از تجربه... نظرات شما سخنان تاثیرگذار همکاری با ما جهت اطلاع تقویم برنامه ها اخبار مورد اشاره اخبار ما سوالات متداول اخبار پیامکی درباره ما درباره استاد ولایت و مهدویت تعلیم و تربیت اخلاق و معنویت هنر و رسانه فرهنگی سیاسی تحلیل تاریخ خانواده چندرسانه ای تصویری نقشه سایت بیان معنوی بپرسید... پاسخ دهید...