کلیپ تصویری | چشمها را باید شست، جور دیگر باید دید...
- تولید: بیان معنوی
- مدت زمان: 04:34 دقیقه
- منبع: زاویه دید در هنر حماسی
- 04:34 دقیقه | کیفیت (پایین(8 مگابایت) | متوسط(22 مگابایت) | بالا(72 مگابایت))
- آپارات: (ببینید)
متن:
این شعر سهراب است که میفرماید چی؟ «چشمها را باید شست، جور دیگر باید دید.» یکی از تعابیر بسیار ارزشمند و کلیدی در قرآن کریم تعبیر بصیرت است. «هذا بَصائِرُ للنّاس» این قرآن بصائر است برای مردم. بصیرت یعنی درست نگاه کردن به یک چیزی. قرآن بصائر است یعنی قرآن طوری میکند که شما درست به پدیدهها نگاه بکنید و این خیلی مهم است. بخش عمدهای از خوشبختی یا بدبختی ما بستگی به طرز نگاه ما دارد. ما چهجوری داریم نگاه میکنیم؟ خوشحالی و غم ما بستگی به این دارد که ما چهجوری به هر پدیدهای نگاه میکنیم.
آقای ظریف همان اوائل که مذاکره را شروع کرده بودند و اینها، من یک جلسهای عرض کردم حتی بازتاب رسانهای هم یک مقدار پیدا کرد و آن هم اینکه آقای ظریف چی میکشد با این احمقها مذاکره میکند؟ چون خدا دشمنهای ما را از احمقها قرار داده. خب بستگی دارد شما چهجوری نگاه کنی. بد نگاه کنی میگویی خیلی باهوش هستند، خیلی دارند دقیق کار میکنند، دارند میزنند!
اینها همهاش اسمش زاویۀ دید است که کلمۀ دینیاش میشود بصیرت. بعد آن زاویۀ درست را قرآن میگوید بصیرت. زندگی ما به آگاهیهای ما وابسته نیست. حتی زندگی ما به واقعیتهای پیرامونی ما هم کمتر وابسته است تا به نگاه ما. این شعر سهراب است که میفرماید چی؟ «چشمها را باید شست، جور دیگر باید دید.» از شاهکارهای ادبیات فارسی است؛ حداقل این یک بیتش. حالا آن جور دیگرش چیه کاری نداریم، ولی جور دیگر باید دید، این درست است. و در اینکه چشمها را باید شست، فوقالعاده است، آفرین. جور دیگر باید دید حکایت از این زاویۀ دید دارد.
تو ادعیه ما داریم دربارۀ زاویۀ دید دعا شده. «اللَّهُمَّ أَرِنَا الأَشْیَاءَ کَمَا هِیَ»؛ پدیدههای عالم را آنجوری که هستند به من نشان بده. یعنی من را ببر توی موضع و جایی قرار بده که اینها را میبینم درست ببینم. وقتی یادم میافتد مردم برایشان مهم است که فلان بازیگری را که میشناسند، یا فلان خوانندهای را که میشناسند، نگاهش به فلان موضوع چیه؟ بگو تو تو نگاهت چیه؟ میگوید حالا من نگاهم. نه! ؟؟؟(دقیقه 3) تو بگو، من همه را فوروارد میکنند، تو بگو.
میگوید با یک آقای بازیگری مشورت کرده بودیم مشهد رفته بود. من هم میدانی نظرم رو مشهد چیه؟ میگفت این چند ده هزار لایک خورد. حالا مثلاً من بگویم نظرم نسبت به امام رضا چیه. آقا وایستا تو رو خدا بگویم. میگوید نمیخواهم بگویی. خب بگذار من هم بگویم. میگوید اصلاً نمیخواهم بگویی، میخواهم صد سال سیاه نگویی.
ولی با یک کسی یک ذره انس میگیرد دوست دارد زاویۀ دیدش را به مسائل مختلف ببیند. بد نیست ها! خوب است. من میگویم کسی را که تو برای خودت اهمیت میدهی که نگاهش را به مسائل ببینی، حسین باشد خیلی خوب است دیگر. شما حتماً خیلی برایت مهم است نگاه حسین(ع) به خیلی چیزها. به خیلی چیزها. بچهها عمرتان را صرف کنید سر پیدا کردن زاویۀ دید اولیاء خدا. مست میشوید.