۹۸/۱۲/۰۷ چاپ ایمیل و پی دی اف
تحلیل علیرضا پناهیان از فرآیند و نتایج انتخابات مجلس، در جمع طلاب دارالحکمة

8 اتفاق خوب در این انتخابات و پاسخ به چند پرسش/ چرا از فهرست متحد حمایت کردیم؟ آیا افراد مستقل باید اتحاد می‌کردند؟ / چرا مشارکت راضی‌کننده بود؟ علت کاهش مشارکت و رأی ندادن بسیاری از مردم چه بود؟ / نقش مهم «تغییر ادبیات انقلابیون» در این انتخابات و لزوم استمرار آن! / مهم‌ترین رسالت مجلس بعدی چیست؟

شناسنامه:

  • مکان: حوزه دارالحکمه
  • زمان: 98/12/03
  • مناسبت: انتخابات مجلس
  • موضوع: 8 اتفاق خوب در این انتخابات و پاسخ به چند پرسش

دریافت فایل پی دی اف

اگر پس از هر انتخابات، تحلیل و زاویۀ نگاه صحیحی به مسائل و نتایج آن نداشته باشیم، چه بسا نقاط قوت جامعه را ضعف، یا نقاط ضعف را قوت ببینیم! و این خیلی بد است! زیرا خطر و خسارت ندیدن «نقاط مثبت»، بعضاً بیش از ندیدن «نقاط ضعف» است. چرا که اصلاح ضعف‌ها، فقط و فقط با اتکا بر قوت‌ها امکان‌پذیر است. و اگر نقاط قوت‌مان را نبینیم و نشنانسیم، تقریباً مانند جامعه‌ای خواهیم بود که اصلا آن قوت‌ها را ندارد! چه برسد به اینکه قوت‌ها را به جای قوت، ضعف ببنیم!

علیرضا پناهیان، تولیت مدرسۀ علمیۀ دارالحکمه، در جمع طلاب این مدرسه، ضمن بررسی و تحلیل ابعاد مختلفی انتخابات اخیر مجلس و تببین 8 اتفاق خوب در این انتخابات، به برخی پرسش‌ها در این زمینه پاسخ گفت. در ادامه گزیده‌ای از این گفتگو را می‌خوانید:

لزوم تبریک و شکرگذاری از اتفاق‌های خوب و بسیار مهم در این انتخابات

  • انتخابات واقعی همیشه یکی از نقاط عطف و فرصت‌های مهم برای یک جامعه است. انتخابات، فارغ از اینکه نتیجه‌اش چه باشد، جامعه را یک قدم بزرگ به جلو می‌برد. و البته هرچقدر نخبگان جامعه قبل و بعد از انتخابات هوشمندانه‌تر عمل کنند، قدم بزرگ‌تری برداشته خواهد شد. در انتخابات است که جامعه قوت‌ها و ضعف‌های خودش را می‌بیند و همین دیدن، مقدمه و زمینۀ تثبیت و تقویت قوت‌ها و رفع ضعف‌ها می‌تواند و باید باشد. نکتۀ مهم این است که اگر پس از هر انتخابات، تحلیل و زاویۀ نگاه صحیحی به مسائل و نتایج آن نداشته باشیم، چه بسا نقاط قوت جامعه را ضعف، یا نقاط ضعف را قوت ببینیم! و این خیلی بد است! زیرا خطر و خسارت ندیدن «نقاط مثبت»، بعضاً بیش از ندیدن «نقاط ضعف» است. چرا که اصلاح ضعف‌ها، فقط و فقط با اتکا بر قوت‌ها امکان‌پذیر است. و اگر نقاط قوت‌مان را نبینیم و نشنانسیم، تقریباً مانند جامعه‌ای خواهیم بود که اصلا آن قوت‌ها را ندارد! چه برسد به اینکه قوت‌ها را به جای قوت، ضعف ببنیم!
  • بنابراین برشمردن صحیح نقاط قوت و اتفاق‌های خوب در هر انتخابات، و قدردانی و خوشحالی جامعه از آن قوت‌ها یکی از مهم‌ترین کارهایی است که در کنار آسیب‌شناسی انتخابات باید انجام دهیم. زیرا این برشمردن، قدردانی و شکرگذاری، خیلی در پیشرفت جامعه مؤثر است. گرچه ما به دلایل مختلف، معمولاً بیشتر به آسیب‌شناسی انتخابات می‌پردازیم و از این کار مهم، غفلت می‌کنیم، اما در سیرۀ امام و رهبر عزیز انقلاب، می‌بینیم که چگونه ایشان بعد از هر انتخاباتی نقاط قوت را روی دست می‌گیرند و از آن قدردانی می‌کنند.
  • و اما در این انتخابات، اتفاق‌های خوب و بسیار مهمی افتاد که جای تبریک و شکرگذاری دارد. در مقطع و شرایط کنونی جامعۀ ما، توجه و شکرگزاری از این اتفاق‌های خوب، و سپس تقویت و تثبیت این نقاط قوت، اولین و شاید مؤثرترین اقدام برای پیشرفت جامعه باشد.

برخی از این اتفاق‌های خوب و مهم عبارتند از:

1.حرکت خوب شورای ائتلاف در ائتلاف جریان‌ها و مردمی‌تر شدن 

  • یکی از آن اتفاق‌ها این بود که مجموعه‌ای به‌نام «شورای ائتلاف» تشکیل شد، اگرچه قبلاً هم چنین همگرایی‌هایی رخ می‌داد، اما با محوریت شخصیتی مثل آیت‌الله مهدوی کنی(ره) بود که یک جایگاه پدری برای همۀ جریان‌ها در تهران داشتند. ولی الان بدون حضور ایشان، این اتفاق صورت گرفت، یعنی شورای ائتلاف، بدون اینکه محوریت برجسته‌ای-مثل آقای مهدوی کنی(ره)- حضور داشته باشد، توانست تا حدی جریان‌های مختلف را (از مؤتلفه تا برخی جریان‌های جوان‌تر) دور همدیگر جمع کند، این یک نکتۀ برجسته و قابل تحسین است.
  • همچنین برای تعیین افراد لیست نهایی، تا حدی به رأی و نظرِ عموم بچه‌های مذهبی و مردمی که چنین گرایشی داشتند، مراجعه شد. ضمن اینکه جوان‌هایی هم به عنوان نامزد در لیست شورای ائتلاف حضور پیدا کردند.
  • اگرچه مطابق برخی روایت‌ها، در فهرست نهایی سهم‌خواهی‌هایی از جانب افراد، احزاب و جریان‌ها صورت گرفته، ولی اگر هم این اتفاق افتاده باشد، یک‌مقدار نسبت به آن وضع سابق - که صرفاً سهم جریان‌ها در بستنِ لیست نهایی مؤثر بود - تغییر پیدا شد و این تغییر هم، طبق آنچه اعلام کردند بر اساس رأی‌گیری‌ها یا نظرسنجی‌هایی بود که در محله‌ها انجام گرفت. لذا می‌توان گفت که شورای ائتلاف یک‌مقدار مردمی‌تر از قبل عمل کرده است.
  • البته وقتی جریان‌های سیاسی دور هم جمع می‌شوند معلوم است که هرکدام به سهم خود، از همفکران خود، پیشنهاد می‌دهند که در لیست باشند. نفس سهم‌خواهی منفور نیست. آنچه منفور است این است که در جریان سهم‌خواهی، لیاقت‌ها ندیده گرفته شود و باندبازی و فامیل‌بازی صورت بگیرد، و یا جریانی بیش از سهم خود طلب کند، و یا فضای اخوت، مدارا، انعطاف، کوتاه آمدن و به طور خلاصه فضای «رحماء بینهم» که بین مؤمنین باید جاری باشد، کم‌رنگ باشد.

2. اتحاد مهم، بین «پایداری» و «شورای ائتلاف» و تنازل عقلانی دوطرف به‌ویژه پایداری

  • اتفاق دیگری که برجسته‌تر بود و مردم بیشتر متوجهِ آن شدند، اتحادِ ولو دیرهنگام ولی حساس و مهم بین جریان پایداری و شورای ائتلاف بود. هرکدام از اینها برای خودشان ملاک‌هایی داشتند، اما توانستند با هم توافق کنند. اما چرا این توافق سخت بود؟ به این دلیل که واقعاً ما جناح‌های سیاسی مختلفی در کشور داریم، این واقعیتی است که باید بپذیریم و البته بد هم نیست. بالاخره ملاک‌های این جناح‌ها برای انتخاب فرد اصلح، واقعاً فرق می‌کند، هر کدام از این جریان‌ها هم در جامعه، طرفدارانی دارند.
  • مثلاً یک جریان می‌گوید «کسی که یک‌ذره به برجام، بله گفته است، ما قبولش نداریم.» اما یک جریان دیگر می‌گوید: «این‌طور نیست که برجام به این صورت خط قرمز باشد، ممکن است کسی یک‌مقدار هم با برجام، همراهی کرده باشد ولی از خط ولایت که خارج نشده است...» بالاخره این اختلاف‌نظر و این تفاوت‌ها وجود دارد و نباید این تفاوت‌ها را انکار کرد و اساساً در هر انتخاباتی رقابت باید بین این دیدگاه‌های مختلف، شکل بگیرد.

اصل اتحاد و یکسان‌سازیِ جریان‌های معتقد به نظام همیشه امر مطلوبی نیست/ نباید پایداری را به‌خاطر مقاومت بر اصولش مذمت کرد

  • اصل اینکه این اتحاد بین جریان‌ها صورت بگیرد (به این معنا که همۀ اینها یک جریان محسوب شوند) همیشه امر مطلوبی نیست، چون اگر همیشه بنا بر اتحاد باشد، پس رقابتِ بین اینها، کِی باید صورت بگیرد؟! اصلش این است که همین جریان‌های معتقد به نظام و انقلاب، باید در انتخابات با هم رقابت کنند و وزن‌کشی کنند و تلاش کنند تا مردم را نسبت به افکار خود متقاعد کنند.
  • پس اصل دشوار بودن اتحاد بین این جریان‌ها طبیعی بود؛ نباید جریان پایداری را به‌خاطر مقاومت بر اصولش مذمت کرد. نباید این تصور و انتظار پیش بیاید که همه دلسوزان کشور باید دائماً از تفاوت مواضع خود کوتاه بیایند. در نهایت شاید این جریان پایداری بود که خیلی کوتاه آمد و البته قابل تحسین و تقدیر بود.
  • ولی بالاخره این کار سخت، به مصالحی که خواهم گفت انجام شد و این خیلی ارزشمند است؛ چون تفاوت نظرات جدی است. البته این توافق یا اتحاد، دیرهنگام بود اما شاید اگر دیرهنگام نبود هم، این اثر را نداشت. یعنی همین‌که دیرهنگام بود و همه متوجه شدند که این اتحاد، به‌سختی صورت گرفت، خودش یک انرژی ایجاد کرد.

در شرایط فعلی چاره‌ای جز اتحاد نبود

  • الان شرایط و فضای انتخابات متأسفانه به‌گونه‌ای است که عده‌ای سعی می‌کنند با دروغ و شعارهای فریبنده و اتهام‌زنی علیه رقیب، رأی بیاورند، این عده نشان‌داده‌اند که مواضع ضدّ منافع ملّی و به‌شدت سازشکارانه دارند، ضمن اینکه به مردم هم خدمت نمی‌کنند. لذا در این شرایط، برای اینکه این افراد با عوام‌فریبی بالا نیایند، جریان‌های انقلابی و جناح‌های مدافع منافع ملی، مجبور هستند با هم اتحاد کنند.
  • آن جریانی که عوام‌فریبی می‌کند و موتور تبلیغاتی قوی هم دارد و تمام رسانه‌های دشمن هم از آنها پشتیبانی می‌کنند و با فریب‌کاری، دنبال سازش با دشمن است، اگر به واسطۀ باز شدن دستشان نزد مردم و هوشمندی مردم، در انتخابات قدرت فریب زیادی نداشته باشند، تازه اصلِ رقابت باید بین این جریان‌هایی که منافع ملی را دنبال می‌کنند، برقرار می‌شود.

3. حضور «نامزدهای مستقل انقلابی و جریان عدالت‌خواه» نشان‌دهندۀ پویایی فضای سیاسی و محدودنشدن به جریان‌های موجود بود

  • اتفاق خوب دیگری که افتاد، این بود که چندنفر از نامزدها به‌صورت مستقل در صحنه باقی ماندند، برخی از این دوستان، اسمشان نه در لیست پایداری بود و نه در لیست شورای ائتلاف. همچنین حضور جوانان عدالت‌خواه در این انتخابات با همۀ اعتراضی که به جریان‌های دیگر داشتند امر مبارکی بود. اینها هم وارد صحنه شدند و مورد توجه مردم هم قرار گرفتند.
  • این مسئله نشان داد که پویایی فضای سیاسیِ ما این‌قدر بالا هست که به دو سه تا جریان شاخص، محدود نمی‌شود و این یک امتیاز است. برخی از دوستان در این روزهای اخیر، اصلِ اینکه چند نفر هم به‌طور مستقل وارد صحنه بشوند را تخطئه می‌کردند. درحالی‌که اگر یک طرز تفکری در هیچ‌یک از  جریان‌ها جا نگرفت-و البته نمایندۀ بخشی از افکار عمومی مردم هم بود- باید چه‌کار کند؟ بالاخره اینها هم باید در فضای سیاسی حضور داشته باشند و وجودشان هم بسیار مفید است ولو ممکن است خیلی‌ها به منش یا روش گفتار آنها انتقاد داشته باشند. آنها هم از دیگران انتقاد دارند.

آیا افراد مستقل باید اتحاد می‌کردند؟

  • حالا آیا همۀ اینها باید با هم اتحاد می‌کردند یا نه؟ این دیگر به تشخیص خودشان بستگی داشت. برخی معتقد بودند خطر رقبای سازشکار زیاد نیست و باید در صحنه ماند پس بر این مبنا کار درستی کردند. اگر می‌دیدند که خطرِ آنها بالا نیست، طبیعتاً نباید اتحاد می‌کردند. برخی هم شاید معتقد بودند اصلاً ما صرفاً به این نتیجه(نتیجۀ انتخابات) ملتزم نیستیم، بلکه دنبال یک نتیجۀ مهم‌تری هستیم که تأثیر خودش را در انتخابات‌های بعدی خواهد گذاشت و آن این است که این حرف‌‌ها و این تفکر انقلابی بین مردم بیاید و شنیده شود، و به همین دلیل باید مستقل بمانیم. خب اگر کسی این‌جور معتقد باشد و این بخشی از مواضع اصولی او باشد، چرا نباید در صحنه به صورت مستقل بماند؟ در انتخابات همیشه و لزوماً انسان نباید دنبال پیروزی باشد، گاهی ممکن است برخی اهداف و نتایج دیگر مهم‌تر از نتیجۀ انتخابات باشد، و یا لااقل تکلیف برخی این باشد که به آن نتایج بلندمدت بیشتر از نتیجۀ انتخابات فعلی توجه کنند.

نباید یکدیگر را در فضای سیاسی، تخطئه و تکفیر کنیم/ گاهی ممکن است «اتحاد و اهتمام به نتیجۀ انتخابات» وظیفه باشد، و گاهی خیر

  • بله، گاهی هم ممکن است اتحاد و کوتاه آمدن و اهتمام به نتیجۀ انتخابات وظیفه بشود. ولی به هر حال نباید یکدیگر را در فضای سیاسی تخطئه و تکفیر بکنیم. برخی اینگونه فکر می‌کنند و برخی به گونۀ دیگری. اصل انتخابات محل تضارب آراء است. 
  • همچنان‌که کسانی را که صددرصد انقلابی نمی‌دانیم و سهم برخی از جریان‌ها در فهرست می‌دانیم، نباید تخطئه کنیم؛ بالاخره بعضی‌ها این روش را برای انقلابی‌گری می‌پسندند و تشخیص می‌دهند؛ نباید آنها را در جریان یک اتحادی که مصلحت، پیش آورده است، دور ریخت و توهین کرد. این طرز تفکر و این منش که ممکن است زیاد انقلابی به نظر نرسد، چه‌بسا در میان مردم طرفدارانی داشته باشد؛ هرچند ما به آن انتقاد داشته باشیم. کما اینکه برخی که چندان ممکن است انقلابی به نظر نرسند در این انتخابات رأی خوبی آوردند.

4. به صحنه‌آمدنِ برخی از اهل علم که بین مردم شناخته‌شده هستند

  • اتفاق مبارک دیگری که در این انتخابات رخ داد، این بود که عده‌ای از اهل علم و اهل سخن و عده‌ای از جوان‌های دانشگاهی که بین مردم شناخته‌شده هستند، دور همدیگر جمع شدند و از لیست اتحاد، حمایت کردند. همین به‌صحنه آمدنِ این افرادِ شاخص و تأییدکردن موثر یک لیست نهایی، خودش یک اتفاق مبارک بود، این آقایان اکثراً از ناحیۀ مردم تحت فشار بودند که «بگویید ما به چه افرادی یا به کدام لیست رأی بدهیم؟» حُسن این حضور، هم کمک به شور انتخابات بود، و هم کمک به ایجاد اتحاد که این آقایان برای ایجاد وحدت هم تلاش کردند و بنا بود اگر وحدت ایجاد نشد لیست مستقلی صادر کنند.
  • البته بعد از اینکه این «لیست وحدت» منتشر شد، باز هم جا داشت که این جمع یک لیست بدهد، چون برخی افراد خارج از لیست را بر برخی افراد این فهرست ترجیح می‌دادند، ضمن اینکه دربارۀ اینکه چه کسانی را بگذاریم و چه کسانی را برداریم اختلاف نظرهایی وجود داشت، ولی اولاً فرصت این گفتگوها و بررسی‌ها نبود و ثانیاً به احترام آن اتفاق بزرگی که افتاده بود و اتحادی که رخ داده بود، ما لیستِ دیگری ندادیم. ضمن اینکه اگر لیست دیگری در آن فرصت اندک بیرون می‌آمد، شاید بر حیرت مردم افزوده می‌شد.

حمایت ما از لیست وحدت، دلیل بر قبول نداشتنِ افراد خارج این لیست، نبود

  • هرچند نتیجۀ «لیست وحدت» کاملاً مورد پسند ما نبود، ولی به احترام این وحدتی که شکل گرفته بود و برای دفاع از اتحاد این دو جریان انقلابی، تصمیم بر این شد که دیگر لیست ندهیم و بر همان لیست وحدت، تأکید کنیم.
  • ممکن است بعضی از دوستان از تأکید بر فهرست نهایی وحدت انتقاد کنند و شاید این انتقاد واقعاً به‌جا هم باشد، ولی جهت اطلاع عرض می‌کنم که فهرست مجدد ندادن، دلیل بر قبول نداشتن کسانی که نامشان خارج از فهرست اتحاد بود نبود و دلیل بر قبول تمام افراد موجود در فهرست هم نبود. اگر فرصت کافی وجود داشت قطعا اتفاق دیگری می‌فتاد و فهرست متفاوتی ارائه می‌شد.
  • اساساً شاید چنین جمعی از علما باید زودتر و بیشتر به میدان می‌آمدند، تا زودتر به فهرست بهتر می‌رسیدیم. نمی‌دانم در این زمینه چه باید گفت، ولی خیلی‌ها مثل بنده کنشگر سیاسی و فعال در احزاب و گروه‌ها نیستند و اگر نظری می‌دهند به عنوان یک منتقد، اظهار نظر می‌کنند. لزوماً نباید هر کسی منتقد شد، از او خواست که بیاید در صحنه و کار سیاسی بکند. ضمن اینکه چنین افرادی که بیشتر کار فکری انجام می‌دهند، در مقام عمل معلوم نیست بتوانند و بشود همۀ نظرات را به‌هم نزدیک کنند. ولی به هر حال حضور در صحنه‌های سیاسی لااقل در همین حد، غنیمت است.

5. مطرح‌شدن شعارهای خوبی مثل شفافیت/ از مجلس جدید، می‌توان شفافیت و کوتاه‌نیامدن مقابل رفتار غلط دولتمردان را مطالبه کرد

  • اتفاق خوب دیگری که در این انتخابات رخ داد، این بود که شعارهای خوبی مطرح شد؛ مثل «شفافیت، مقاومت، عدالت، نظارتِ قوی بر رفتار دولتمردان و...» اینها جزو شعارهایی بود که در تهران و شهرستان‌ها، رأی آوردند و این اتفاق مبارکی است که مردم به این شعارها، توجه کردند و این شعارها نزد مردم، مطلوب بود.
  • حالا راحت‌تر می‌توان از این مجلس جدید، شفافیت، نظارت قوی بر دولت، اجرای عدالت و جلوگیری از مفاسد و... را مطالبه کرد. ضمن اینکه یک‌مقدار خیال مردم راحت‌تر می‌شود از اینکه می‌بینند کسانی وارد مجلس شده‌اند که معتقد به مبارزه با فساد و مقاومت در برابر دشمن هستند. ان‌شاءالله با نظارت قویِ این نمایندگان، اوضاع مملکت به‌سامان خواهد شد و دیگر کوتاه‌آمدن در برابر رفتار غلط دولتمردان در کار نخواهد بود.
  • ما از مجلس فعلی تا انتقاد می‌کردیم بدترین اهانت‌ها و توهین‌ها را از برخی نمایندگان می‌شنیدیم و این برازنده مجلس نبود. دولت هم که به منتقدان خود توهین میکند. ولی امیدواریم توهین به منتقدان در این مجلس پیش نیاید. در کل این مجلس جدید باید بداند که مطالبه‌گری از ایشان سخت‌تر خواهد بود، هم باید طاقت انتقاد داشته باشد و هم ان شاءالله جایی برای انتقاد نگذارد.

6. میزان مشارکت مردم باوجود همۀ مشکلات و شایعه‌ها، راضی‌کننده است

  • نکتۀ خوب دیگری که در این انتخابات رخ داد، مشارکت جدی بخش قابل توجهی از مردم است؛ درست است که میزان مشارکت نسبتاً کم بود، ولی با توجه به نارضایتی شدید مردم از عملکرد مسئولان و عملیات روانی رسانه‌های بیگانه و نیز خبر شب قبل از انتخابات دربارۀ کرونا، حضور در برخی حوزه‌ها به‌ویژه تهران کم شد. اما در مجموع، این‌مقدار مشارکت، با توجه به همۀ موانع، راضی‌کننده است؛ غیر از تهران که به دلایل خاصی مشارکت کم‌تر بود.
  • «مشارکت کم» اولاً معلوم می‌کند که سطح نارضایتی از دولت و مجلس زیاد است و تبدیل به ناامیدی شده است و ثانیاً معلوم می‌کند که ما باید بیشتر کار کنیم تا صدا و منطقمان را به گوش همه برسانیم. مطمئنم خیلی از ناامیدی‌ها را می‌شود با عملکرد خوب مجلس آینده برطرف کرد.
  • جامعۀ ما پر از سوءتفاهم است و بسیاری از کسانی که در اثر ناامیدی از اصلاح امور در انتخابات شرکت نکردند، در اثر تبلیغات منفی چنین دیدگاهی پیدا کرده‌اند. اگر کار خوبِ تبیینی انجام شود، بسیاری از این سوءتفاهم‌ها برطرف‌شدنی است. امیدوارم این مجلس گام موثری در رفع سوءتفاهم‌ها بردارد.
  • به هر حال بخش قابل توجهی از کسانی که در این انتخابات شرکت نکردند، اعتراضشان به عملکرد مسئولان و دولتمردان است. اگرچه بهتر بود با نوع انتخابِ خودشان، به وضع موجود اعتراض کنند؛ مثل خیلی‌ها که در شهرها به منتقدان دولت رأی دادند.

جریان‌های غرب‌گرا و سازش‌کار، مردم را از سیاست، خسته و دل‌زده می‌کنند

  • در آن هشت سالی که جریان اصلاحات هم روی کار بود (در اواخرِ آن دولت) درصد مشارکت مردم در برخی انتخابات، به‌شدت پایین آمده بود. در اواخر این دولت هم باز می‌بینیم که مشارکت مردم دارد پایین می‌آید. جریان‌هایی که یک‌مقدار غربگرا و سازشکار هستند و یک‌مقدار بی‌توجه به معیشت مردم هستند، معمولاً همین‌طور هستند؛ یعنی با عمل‌نکردن به وعده‌ها و بازی‌های غلط سیاسی و... مردم را از سیاست، خسته و دل‌زده می‌کنند؛ لذا کشورمان در زمینۀ مشارکت در امور سیاسی، مثل کشورهای اروپایی می‌شود (یعنی درصد مشارکت، پایین می‌آید) ابتدا این جریان‌ها با تخریب‌های گسترده و وعده‌های خیالی، یک هیجان کاذبی ایجاد می‌کنند ولی به مرور، همه را زده می‌کنند.
  • همان کسانی که مدعی رأی مردم و رفراندوم و... هستند، عملاً مردم را از مشارکت در انتخابات دل‌زده می‌کنند و انگیزۀ مردم را برای شرکت در انتخابات، از بین می‌برند. البته بعضاً با زبان، به مردم توصیه می‌کنند که «در انتخابات شرکت کنید و...» اما کلامشان برای دعوت مردم به مشارکت، دیگر اثر ندارد، چون عملکرد خوبی ندارند.
  • اساساً درگیری‌های سیاسی و اپوزوسیون‌بازی، وقتی از حد بگذرد، مردم کلاً ترجیح می‌دهند سیاست را کنار بگذارند. جریان سیاسی حاکم بر دولت، مدیریت اجرایی کشور را در دست دارد، اما ساز مخالف با نظام می‌زند و گاهی ادای اپوزوسیون درمی‌آورد.

7. رونق روحیۀ انقلابی به واسطۀ شهادت سردار سلیمانی، اثر خودش را در انتخابات نشان داد

  • یکی از اتفاقات ارزشمند در این انتخابات اثر واضح و آشکار شهادت مظلومانه سردار سلیمانی بود. ملت ما نسبت به شهدا بسیار وفادار هستند و به صورت قاطع می‌شود گفت که شهادت سردار سلیمانی در رونق و جهت انتخابات نقش بسیار جدی داشت. فرقی نمی‌کند چه کسی به چه جریانی رأی داد، ولی سردار حقاً ملت را بیشتر متوجه مسئولیت سیاسی خود کرد.
  • البته شهادت این قهرمان ملی و جهانی ما فقط در «رونق انتخابات» نقش نداشت، بلکه موجب تقویت خط مقاومت و تضعیف جدی خط سازش شد و در «نتیجه انتخابات» هم اثر خودش را نشان داد. امیدوارم مجلس جدید هم مسئولیت خود را به خوبی درک کند و خود را بیش از هر زمان مدیون خون شهیدان و این شهید عزیز بداند.

8. در این انتخابات، ادبیات انقلابیون، بهتر شد/ ادبیات انقلاب، یک ادبیات واقع‌بینانه و معطوف به بهبود معیشت مردم شد

  • امتیاز دیگر یا اتفاق خوب دیگری که در این انتخابات رخ داد، این بود که ادبیات انقلاب، یک ادبیات واقع‌بینانه، ادبیات مردمی و ادبیات معطوف به بهبود وضع دنیا و وضع معیشتی مردم شد و این ادبیات درستی است. یعنی به‌جای اینکه مدام از اصول و ارزش‌ها حرف بزنند و بگویند که «ما بر اصول خودمان پایبند هستیم...» فهرستی از دردهای جامعه و درمان‌ها را بیان کردند و مردم را امیدوار کردند. مثلاً گفتند: «ما می‌خواهیم شفافیت ایجاد بشود»
  • ما باید ادبیات انقلابی خودمان را یک‌مقدار اصلاح کنیم. اینکه ما انقلابی هستیم یعنی چه؟ یعنی «ما طرفدار عقلانیت هستیم»؛ این باید جا بیفتد. پایبندی بر اصول و ارزش‌های اسلامی یعنی چه؟ یعنی اینکه ما نمی‌گذاریم یک‌ذره از منافع مردم را رانت‌خوارها ببرند و نمی‌گذاریم یک‌ذره از منافع مردم را، دشمنان ببرند. این ادبیات در این انتخابات کمی اصلاح شد. البته تا نقطۀ مطلوب راه زیادی داریم.

علت رأی ندادنِ بسیاری از مردم، سوءتفاهم نسبت به جریان انقلابی است

  • الان خیلی از کسانی که منتقد دولتند اما به انقلابیون رأی ندادند، نسبت به انقلابیون دچار سوء تفاهم هستند و چه بسا نگران باشند از اینکه انقلابی‌ها رأی آورده‌اند! چرا؟ به‌خاطر اینکه طبل یک جریان سیاسی دروغ‌پرداز، بیش از 30 سال است دارد می‌کوبد تا انقلابیون را در ذهن مردم خراب کند و متهم کند به تندروی و خشونت و غیرعقلانی بودن. یعنی با اتهام‌زنی و ترساندن مردم از نیروهای انقلابی و ارزشی، این نیروهای انقلابی را در نظر مردم، به یک «لولو» تبدیل کرده‌اند! علت رأی ندادنِ خیلی از کسانی که در انتخابات شرکت نکردند (و کسانی که اگر معترضند، به جریان رقیب هم نیامدند رای بدهند) به‌خاطر همان لولویی است که از جریان انقلابی در ذهن مردم ایجاد کرده‌اند.
  • از طرف دیگر، ادبیات انقلابیون هم زیاد سوء تفاهم برطرف‌کن نیست، که البته در این انتخابات، ادبیات انقلابیون، بهتر شد، مثلاً همین‌که گفتند: مجلس قوی، کشور آباد و ایران سربلند می‌خواهیم. این تعابیر، به‌ظاهر تعابیر ارزشی نیست ولی انقلابی‌بودن چیزی جز اینها نیست.

در این انتخابات، ادبیات انقلابیون یک ادبیات همه‌فهم‌تر، کارکردگرایانه و معطوف به نتیجه شد

  • انقلابی‌بودن چیزی نیست جز: عقلانیت، تأمین منافع مردم، ایجاد کسب و کار، اجرای عدالت، جلوگیری از رانت و فساد، بهبود وضعیت زندگی مردم و رفاه و مقاومت در مقابل دشمنانی که می‌خواهند منافع ما را غارت کنند، قدرتمندشدنِ فرد، خانواده و جامعه... انقلابی‌بودن چیزی جز اینها نیست.
  • انقلابی‌بودن، یعنی پرداختن به نیازهای انسان‌ها. اما انقلابیون معمولاً یک‌مقدار سوءتفاهم‌برانگیز صحبت می‌کنند و یک جریانی هم وجود دارد که همیشه نسبت به انقلابیون، اتهام‌زنی می‌کند و این‌طور القاء می‌کند که «انقلابیون یک‌عده افراد کم‌عقل هستند که می‌خواهند در خیابان‌ها، دیوار بکشند!» متأسفانه این تلقیِ اشتباه را سیاست‌بازان نامرد در بین مردم، جا می‌اندازند.

مهم‌ترین رسالت مجلس بعدی این است که نشان دهد «انقلابی‌بودن یعنی برنامه‌ریزی عقلانی و خدمت به مردم»/ نتیجۀ انقلابی‌بودن، آبادانی کشور است

  • اولین تکلیفی که ما داریم این است که سوءتفاهم‌ها را در جامعه برطرف کنیم. اگر این سوءتفاهم‌ها برطرف شود، جامعه خیلی در برابر تبلیغات دشمنان مصون خواهد شد. اگر این مجلسِ منتخب-که به‌نظر می‌رسد اکثراً انقلابی هستند- خوب عمل کند، اقدام اینها و ادبیات اینها، می‌تواند باعث رفع سوءتفاهم در بین مردم بشود.
  • رسالت مهم این مجلس، این است که برای مردم جابیاندازد، «انقلابی‌بودن یعنی برنامه‌ریزی بر اساس عقلانیت، خدمت‌ خالصانه به مردم» باید معلوم بشود که نتیجۀ انقلابی‌بودن، آبادانی کشور و رفاه ملت است. انقلابی بودن یعنی اصرار داشتن بر منافع مردم، یعنی حفظ‌کردن احترام انسان‌ها، یعنی شفافیت، یعنی جلوگیری از رانت و فساد، و برقراری عدالت، یعنی ایجاد کسب و کار، یعنی نظارت محکم بر دولت تا یک‌وقت خطا نکند.
  • سال‌هاست که یک جریان سیاسی، این رفتار شوم را انجام می‌دهد که سعی می‌کند جریان انقلابی را با اتهام‌زدن، از صحنه کنار بزند. این اتهام‌ها باید برطرف بشود و معلوم بشود که انقلابی‌بودن یعنی چه؟ باید معلوم بشود که نتیجۀ انقلابی‌بودن، آبادانی کشور و آزادی جامع مردم است. نه صرفاً ادعای آزادی داشتن جریانهای غربگرا که پُر از دیکتاتوری روانی است و اتفاقاً جلوی بسیاری از آزادی‌ها را می‌گیرد.

 


نظرات

اگر شما کارتان تحقیق و پژوهش درباره اسلام و تاریخ اسلام است، کار عده ای هم تحقیق و پژوهش تاریخ معاصر است، انها دائم اتفاقات سیاسی را بررسی میکنند و اینده پژوهی میکنند، گفتند در این انتخابات احتمال بالا امدن لیست اصلاحات کم است، دیدیم که درست هم پیش بینی کردند، اگر کمی از این بندگان خدا مشورت میگرفتید به لیستی رای دادن تاکید نمیکردید و به جای عده ای بی خاصیت ( در خوشبینانه ترین حالت، اگر به نظام ضربه ای نزنند) ، کاندیداهای جوان و صالح و پرانرژی و باسواد رای میاوردند، کسی روی صالح و کارامد بودن امثال اقای نبویان که در لیست بودند که اختلاف نظر نداره، اونو همه میفهمند، خوشحال هم هستند، شما هم مجبور نیستید به خاطر اینکه یه موضعی رو گرفتید به زور توجیه اش کنید و ازش دفاع کنید، هر ادمی اشتباه میکنه اینو همه میفهمند، کافیه ادم بپذیره

به خدا ما هرچی یادگرفتیم از منابر شما و اقای عالی و ... بوده، دشمن شما و منتقد شما نیستیم، یه کم بشنوید که چی میگیم، حرف مون سر چیه

پاسخ:
سلام و احترام
جمعی از علما و نخبگان حوزوی، تقریبا از تمام ظرفیت‌های مشورتی استفاده کردند و اطلاعات و تحلیل‌هایی که می‌فرمایید را نیز بررسی کردند و با در نظر گرفتن همه اطلاعات، و پس از ساعت‌های فراوان جلسات و بهره‌گیری از انواع نظرات کارشناسی و مشورتی، تصمیم گرفتند.
 اینکه لیست مقابل بالا نیامد، لزوما به معنای صحت تحلیل مورد اشاره نیست، بلکه می‌تواند نتیجه وحدت بر روی لیست باشد که موجب شد لیست مقابل نسبت به تکرار پروژه‌ها و خرج کردن بخش اصلی ظرفیت‌های تبلیغی خودش دلسرد شود.‌

با سلام

 

بنده یک سوال دارم ، آیا استقلال از اصول انقلاب اسلامی است و یا خیر؟

اگر استقلال اصول است چرا کشور ما باید تحت استعمار دانشگاه شریف و تهران باشد؟

در همین انتخابات یک جوان 30 و چند ساله که فقط به خاطر رانت دانشگاه شریف به منزل و ماشین و زندگی مرفه رسیدند ، آیا درد من جوون که چون دانشگاه شریف فارغ التحصیل نشدم ، هیچ حقی ندارم را می تواند طلب کند؟ افراد با استعداد تر و شایسته تر می شناسم که اگر یک سوم امکاناتی که به خاطر رانت دانشگاه شریف به ایشون رسیده بود به این افراد می دادید کشور را دگرگون می کردند.

اگر فردی می خواهد مقاله دهد و دنبال مدرک و نمرست، خواهشن گورشون را از دستگاه های اجرایی گم کنند. ما 41 سال داریم از استعمار دانشگاهی و مقاله نویسی رنج می بریم.

چند تا از نمایندگان مجلس اروپا شاگرد اول بودند و مقاله دادند؟ آیا آنها بهتر کشور را اداره می کنند و یا آقایان مقاله بده و شاگرد اول ما که عرضه مدیریت یک اتاق هم ندارند؟

 

آیا استعمار دانشگاهی بس نیست؟

با سلام 

چند سوال از استاد عزیز داشتم 

اینکه فرمودند کار امثال ایشون انتقاد است نه سیاسی کاری و کنشگری سیاسی، توضیح بدهید این یعنی چه و با حرف دیگر ایشون که اگه یه کم فرصت بود لیست جدیدی می دادند و.. چطور جمع بسته میشود اساسا امثال شما کارتان صحت گذاشتن بر هر شرایطی که خیرالموجودین هست میباشد؟؟؟ پس جا انداختن انقلابی گری و پیگیری خط امام و اصرار بر آن در صورت امکان ، کی میرسد ؟؟  زمینه سازی رقابت ها بر مبنای فرمایشات رهبری و مکتب امام چگونه با لیست وحدت سازی و حمایت از آنها میسازد ؟؟ و البته میدانیم که مردم را به آنجا رساندن که مکتب امام را مطالبه بکنند کار تشکیلاتی فرهنگی انقلابی از سوی انقلابیون لازم دارد که امثال شما برای آن تلاش میکنید،

 

سوال بعدی اینکه شما بگفته خودتان وارد حزب ها و گروههای سیاسی نمی شوید ولی چرا مسامحه میکنید اصولگرا رو انقلابی به مردم معرفی میکنید چون لیست اصولگراها رای آوردند که برخی از آنها انقلابی هستند چرا میگوئید انقلابیون رای آوردند بجای اینکه بگویید مردم یک قدم به انقلابی گری نزدیک شدند اما ناچار به لیستی رای دادند که افراد قابل توجهی از ان مکتب امامی نیستند؟؟؟

سوال سوم : بنظر میرسد سعی کردید در این بیاناتتون همه رو یه جوری راضی کنید بخاطر شاید اقدام بهنگامی که انجام ندادید و به همان اندازه ۴ سال دیگر از فضای اصیل انقلابی گری با ادبیات واقع بینانه عقب افتادیم  که میتوانستیم در این انتخابات که بسیار شرایط نابی برای مطرح کردن داشت و زمینه قبول توسط مردم زیاد بود ،  

 

 

پاسخ:
سلام و احترام

سوال اول)
فعالیت در عرصۀ سیاسی، مثل رایزنی با سیاسیون و بررسی نامزدهای مجلس برای انتخاب بهترین آنها از جهات مختلف و رایزنی با تشکل های فعال سیاسی، خودش یک کار سیاسی است که نیازمند صرف وقت و انرژی زیادی است که طبعا با بسیاری از اشتغالات یک عالم دینی قابل جمع نیست. لذا یک عالم دینی که مشغول که تحقیق و تبیین دین است، صرفاً می‌تواند از منظر دین، نقدها و پیشنهادهایی را به کسانی که به این امور ارزشمند و مهم مشغول هستند ارائه دهد. مگر اینکه کسی احساس کند انجام وظیفه در عرصۀ فعالیت‌های سیاسی اثربخش‌تر و مهم‌تر از کاری است که در عرصۀ تبیین دین دارد انجام می‌دهد.

سوال دوم)
ایشان بارها گفته اند که تقسیم بندی اصولگر و اصلاحطلب تقسیم بندی صحیحی نیست. ولی طبعا فهرستی که شعارهای انقلابی مثل شفافیت، مقاومت و عدالت می‌داد و بخش قابل توجهی از افراد آن فهرست افرادی بودند که واقعا دنبال تحقق شعارهای انقلابی بودند، این فهرست وحدت را نسبت به فهرستی که حاضر نبود این شعارها را بدهد، و بلکه رسما عدم شفافیت و عدم مقاومت را تئوریزه می‌کردند، انقلابی‌تر است.


سوال سوم)
اقدام بهنگام به همان دلایلی که در سوال اول توضیح داده شد، برای علما مقدور نبود. علما اگر دنبال نتیجه باشند، باید در هنگامی که احتمال تاثیر و فایده وجود دارد اقدام کنند. انچه اتفاق افتاد، در مجموع ماحصل شرایط بود، هرچند طبیعی است که ما از بسیاری از آنها بی خبر باشیم.

با سلام و عرض ادب خدمت همه دوستان و استاد بسیار عزیز. خیلی خوب شد که جنابعالی در مورد این موضوع و سوالات بسیار زیادی که بعد از انتخابات و حمایت از لیست وحدت اتفاق افتاد، پاسخگو بودید و انصافا جای خرسندی و تشکر دارد. ولی با جمع بندی که بنده از بیانات جنابعالی داشتم نتوستم بین بعضی سخنرانی های شما پیش از این (مثل سخنرانی محرم 98 دانشگاه امام صادق) و این نظریه شما جمع بندی کنم!

این طور که به نظر میاد جنابعالی در نهایت به خاطر نبود زمان و احساس اضطرار در جهت انتخاب لیست وحدت حمایت خودتون رو اعلام کردید و به خاطر واهمه از جلو نیامدن جریان مقابل، در واقع یک لیست نسبتا قابل قبول را به لیستی که میتوانست متشکل از بهترین جوانها و افراد انقلابی باشد ترجیح دادید. در حالی که شاید افراد دیگری خارج از لیست را فارغ از فضای جناح کشی سیاسی و ... و با یک نگاه عقلانی متشکل از تقوا و  روحیه انقلابی بسیار تایید می کردید. در واقع این انتخابات جزء معدود دفعاتی بود که اینگونه افراد انقلابی و مخصوصا جوان در بدنه انتخابات مجلس حضور داشتند و صد البته بعد از انتخابات کاملا مشخص شد که این افراد با کمترین تبلیغ و بازی سیاسی دارای رای بالایی هم بودند، ولی صد حیف که رای کافی را نیاوردند!

آیا به نظر جنابعالی این روش، راه مناسبی برای انتخابات یک ارگان حیاتی و مهم مثل مجلس شورای اسلامی می باشد؟ اون هم برای 4 سال؟ یعنی ترجیح لیست وحدت (با معیار انتخابی که در اون جناح کشی سیاسی قطعا دخیل بوده و روحیه انقلابی و عدالت خواهی شاید اولویت اول نبوده) با دلایلی چون نبود زمان و ... باید باعث بشود که برای 4 سال سیستم قانون گذاری کشور رو در اختیار یک گروه شاید قابل قبول نسبتا انقلابی قرار بدهیم؟! چون شاید واهمه داریم که گروهی ضعیفتر روی کار بیایند!؟ پس این تشکل های انقلابی واقعی که بارها و بارها از اونها به بهترین شکل ممکن در سخنرانی های مختلف جنابعالی تمجید به عمل آمده و وظایف اونها به بهترین شکل بیان شده، باید تا ابد زیر سلطه سیاسی افراد نسبتا انقلابی باقی بمانند و بدون داشتن مسئولیت های کلیدی تاثیر گذار در جامعه فقط به فعالیت گروهی و تشکلی بپردازند!؟!

به خاطر بعضی مصلحت اندیشی های افراد موثر و خوش فکری چون جنابعالی در جامعه تا چه زمان ما نباید بتوانیم دوباره یک جو انقلابی واقعی رو در بین مسئولینمان تجربه کنیم؟ همان جو و فضای ایده آل حاکم در بین رزمندگان دفاع مقدس که خود جنابعالی بارها اشاره فرموده اید. واقعا لیست وحدت به صورت تمام قد یاد و خاطره دفاع مقدس را برای ما احیا می کند؟ در حالی که می توانستیم با زمان بندی و مدیریت بهتر در انتخاب لیست انتخاب واقعا بهتر و قوی تری داشته باشیم... بنده صمیمانه خدمت جنابعالی عرض می کنم که انصافا انتخاب لیست وحدت آن هم بدون چون و چرا، قطعا باعث جلوگیری از رشد جریان حقیقی انقلابی و همچنین ادامه موضوع دو قطبی اصولگرا و اصلاح طلب در جامعه می باشد...

و من الله توفیق...

با سلام و عرض ادب و احترام خدمت آقای پناهیان و بچه های مجموعه بیان معنوی

اول بگویم که این حقیر از شیوه تبلیغِ دین آقای پناهیان سپاس گزارم و قلبا ایشان را دوست دارم و به نظرم ایشان یک اسلام شناس عالی هستند.

اما نقد : بخشی از صحبت هایتان خیلی خوب بود(مثلا به صحنه آمدن جوانان انقلابیِ دانشگاهی، بیشتر شنیده شدن مردم، تاثیر شهادت سردار،  [تقریبا ]عدم نادیده گرفتن قشر های مختلف، محترم شمردن تضارب آراء، معنی انقلابی بودن و... ) اول بگویم که بنده اصلا از رییس جمهور راضی نیستم و از دولت راضی نیستم و آن چنان تمایل به حزب خاصی ندارم. ادامه: هرچه به پایان صحبت هایتان نزدیک می شوید شاید از عدالت دور می شوید و متعصبانه سخن می گویید، طوری گفته اید که انگار فقط اصول گرایان انقلابی هستند وآنها مبرّا هستند در صورتی که واقعیت این نیست، حتی اگر نخواهید قبول کنید افرادی که با عنوان لولو از آنها یاد کردید وجود دارند. صدالبته که باید وحدت درباره ارزش ها و اصول و انقلاب صورت گیرد و مهم ترینش هم حول دشمن است. مفهوم سخن خودتان است که اختلاف سلیقه ها[که اگر درست مدیریت شود باعث پیشرفت جامعه است] نباید موجب باطل دانستن دیگران شود.   هیچ کس دانای کُل نیست...  .

با پیشکش احترام🌹

۱۲ اسفند ۹۸ ، ۱۹:۵۵ رحیم کریمی

سلام علیکم 

با تشکر از تحلیل پر معنا و مفید  و صحبت کردن در مورد انتخابات در بعد از انتخابات . چرا که بسیاری از انقلابیون بعد از انتخابات انگار دیگر هیچ حرفی برای گفتن نداشتند و تمام توان خود را تا انتخابات خرج کردند . 

سوال 

به سختی یک اتحاد به وجود آمد و بسیاری هم لیست اتحاد را تایید کردند و مردم هم کامل رای دادند ، اگر این افراد که انقلابی نامیده شده اند و  مورد تایید شما((به دلایلی که گفتید )) قرار گرفته اند و مورد تایید  برجستگان و فعالان انقلابی قرار گرفته اند . در چهار سال دیگر متوجه بشویم که ناکار آمد  هستند، آیا  موجب نا امیدی از حرکت انقلابیون نمیشود ؟ 


پیشنهاد 

برای انتخابات مجلس اینده افرادی مثل شما که دسترسی  دارید  یک جمع تشکیل دهید که شامل ۶ فقیه و ۶ حقوقدان  و از میان تایید صلاحت شدگان شورای نگهبان شما هم یک لیست  را ارائه بدهید که مورد تایید این ۱۲ نفر قرار بگیرد . و این افراد را به عنوان  لیست انقلابیون مطرح کنید که دیگر بحث  لیست سهمیه ای و جمنا و ... تکرار نشود و همچنین  مشکل شورای نگهبان  در  تایید صلاحیتهایی که مشکل فکری دارند را هم حل میکند . 

۱۲ اسفند ۹۸ ، ۱۲:۲۳ رحیم کریمی

 

سلام علیکم 

با تشکر از تحلیل پر معنا و مفید  و صحبت کردن در مورد انتخابات در بعد از انتخابات . چرا که بسیاری از انقلابیون بعد از انتخابات انگار دیگر هیچ حرفی برای گفتن نداشتند و تمام توان خود را تا انتخابات خرج کردند . 

سوال 

به سختی یک اتحاد به وجود آمد و بسیاری هم لیست اتحاد را تایید کردند و مردم هم کامل رای دادند ، اگر این افراد که انقلابی نامیده شده اند و  مورد تایید شما((به دلایلی که گفتید )) قرار گرفته اند و مورد تایید  برجستگان و فعالان انقلابی قرار گرفته اند . در چهار سال دیگر متوجه بشویم که ناکار آمد  هستند، آیا  موجب نا امیدی از حرکت انقلابیون نمیشود ؟ 


پیشنهاد 

برای انتخابات مجلس اینده افرادی مثل شما که دسترسی  دارید  یک جمع تشکیل دهید که شامل ۶ فقیه و ۶ حقوقدان  و از میان تایید صلاحت شدگان شورای نگهبان شما هم یک لیست  را ارائه بدهید که مورد تایید این ۱۲ نفر قرار بگیرد . و این افراد را به عنوان  لیست انقلابیون مطرح کنید که دیگر بحث  لیست سهمیه ای و جمنا و ... تکرار نشود و همچنین  مشکل شورای نگهبان  در  تایید صلاحیتهایی که مشکل فکری دارند را هم حل میکند . 

پاسخ:
سلام و احترام
ما در هر لحظه باید تلاش کنیم بهترین انتخاب را انجام دهیم. به صرف احتمال نتیجه نگرفتن نمی‌توانیم از عمل به تکلیف  شانه خالی کنیم. بالاخره این وظیفه ماست که سعی کنیم بهترین افراد را به مجلس بفرستیم. قطعا وجود افراد بهتر در سرنوشت کشور بی‌تاثیر نیست و نمی‌توان به خاطر سرزنشی که شاید برخی در آینده بکنند، این تکلیف را از گردن خود باز کرد.

لذا اگر روشن بود که این فهرست در عملکرد هیچ توفیقی نخواهد داشت و عملکردش بهتر از گزینه های دیگر نخواهد بود، بله. ولی وقتی  خبر داریم که درصد قابل توجهی از اینها اهل اخلاص و تخصص هستند، و مردم هم از روی اخلاص و احساس وظیفه رای داده‌اند، طبعا به فضل و کمک خدا  امیدواریم.

عملکرد و سیره رسول خدا و معصومان الگو و راهنمای خوبی در این زمینه هاست.

با سلام و تشکر از روحیه اقناع گری استاد عزیز

یک الزام مهم پشت تصمیم گیری های سیاسیِ مبتنی بر نتیجه وجود دارد و آن اینکه باید درک درستی از وضعیت زمان انتخابات داشته باشیم. اگر جنابعالی و بزرگانی که از لیستی رای دادن حمایت کردند قبل از انتخابات میدانستید که اصلاح طلبان امکان رأی آوری ندارند مطمئنا اجازه میدادید مستقلینی که اصلح هستند رأی بیاورند و تاکید به لیست نمی کردید. پس نتیجه میگیریم که اشتباه در برآوردها و درست ندیدن اوضاع شما بزرگواران را به این جمع بندی رساند. علی رغم اینکه کسانی بودند که قبل از انتخابات صحنه را درست دیده بودند ولی مورد توجه قرار نگرفتند.

لذا یک اشتباه در برآورد باعث چنین نتیجه ای شد. هر نتیجه ای که برای موضع گیری های آینده قرار هست گرفته شود به خود بزرگواران مربوط هست ولی حداقلِ انتظار، پذیرش اشتباه و عذرخواهی در این خصوص توسط این عزیزان است که مانع از فاصله گرفتن دلها از این سرمایه های معنوی و مذهبی عزیز شود. 

ما از شما بزرگواران آموخته ایم که عزت و ذلت به دست خداست و مطمئنا با چنین عذرخواهی که از روی خلوص نیت است، خداوند دلها را به شما متمایل تر نیز خواهد کرد.

و من الله التوفیق

با سلام

این اتفاق، انسان رو به یاد قضیه حکمیت میندازه. وقتی که ابوموسی اشعری حضرت علی (ع) رو از خلافت عزل کرد و معاویه رو به عنوان خلیفه نصب کرد و بعد گفت ما مجبوریم نتیجه حکمیت رو بپذیریم.

شما چون از اول اصرار به وحدت داشتید وقتی که لیست دراومد؛ مجبور شدید از افراد غیرقابل قبول لیست هم حمایت کنید؟ نمی فهمم.

پاسخ:
سلام و احترام
اسلام همیشه با واقع‌بینی و تصمیم‌گیری همراه با فهم و پذیرش واقعیات پیش رفته است.
در هر دو مورد باید دید آیا واقعا راهی بهتر و واقع‌یینانه برای رسیدن به نتیجه بهتر وجود داشت یا خیر؟
در قضیه ابوموسی راه بهتری وجود داشت ولی چون مردم نپذیرفتنند، حضرت حکمیت ابوموسی را پذیرفتند. بعدها خوارج حضرت امیر را تکفیر کردند که چرا تن به حکمیت دادید و حکمیت ابوموسی را قبول کردید با اینکه می‌دانستید ابوموسی فرد قابل اعتمادی نیست. سرانجام تفکر خوارج هم جنگ با علی بود. البته بخش عمده آنها با شنیدن حرفهای علی از خوارج جدا شدند.

رسول خدا و امیرالمومنین همواره از جبهه حقی دفاع کردند که ناخالصی‌های زیادی در میان فرماندهان و برجستگانش بود‌. برخی از همانهایی که رسول خدا و امیرالمومنین در دفاع از جان آنها شمشیر زدند، بعدا با تکیه به همین اعتبار و قدرت اسلام، قاتلین مومنین و امامان شدند‌.
بسیاری از کسانی که رسول خدا به کمک آنها در جنگ‌ها پیروز شد و مکه را فتح کرد، بعدها عامل غربت علی و فاطمه شدند.

همیشه باید واقع‌بینانه نگاه کرد و بهترین راه برای رسیدن به نتیجه را پیدا کرد.

همچنین در قضیه حاضر، قطعا فهرست وحدت، مشابه ابوموسی نیست‌. بلکه شاید مشابه فرماندهان منصوب امیرالمومنین در جمل و صفین باشد که در آنها افراد با درجات و صلاحیت‌های مختلف بودند.
چیزی که من رو ناراحت می کنه اینه که شما در این انتخابات متاسفانه دروغ وارد بازی کردید و حرف خودتون رو تو دهان آقا گذاشتید، حالا خوبه آقا زنده اند، و جالب این که برای رای آوردن کامل این لیست که این همه بهش انتقاد بود حرف آقا رو درباره اهمیت نتیجه کوبیدید تو سر منتقدین. جای سوال هست که هدف وسیله رو توجیه می کنه؟ اون هم اون قدر که دروغ رو مستمسک نتیجه قرار بدیم؟
پس اگه این طوره چرا به آقای رفسنجانی که مدام خاطرات کاذب بعد از فوت امام به ایشان می بست را شماتت کنیم؟
توضیح مطلب:
شما در کانالتون این پیام رو گذاشتید: به تمام لیست رأی دهید


آیت‌الله جاودان:
اصل شرکت در انتخابات واجب است.
آقا فرمودند من لیستی رأی میدهم.
اگر یک کسی را هم نمی‌شناسم به اعتبار معرفی کنندگان لیست و مشخص کنندگان لیست رأی میدهم.
یک لیست هایی آمده در مقابل که خب ما آن لیست ها را دوست نداریم؛ با دلیل هم آن لیست‌ها را و آن آقایان را دوست نداریم.
اگر به اینها شما کامل رأی ندهی آن‌ها بالا می‌آیند. ۹۸/۱۱/۳۰

@Panahian_ir

اما باید گفت:
آقا خامنه ای گفتن اگه کسی رو در لیست نشناسم با توجه به اعتماد به نویسندگان اون لیست بهشون رای میدم.
نگفتن اگه تو اون لیست کسی رو می شناسم که خوب نیست، باز هم بهش رای میدم!
مصداق بارزش در انتخابات مجلس قبلی علی مطهری بود که هم در لیست اصولگرایان بود و هم اصلاح طلبان و الان رد صلاحیت شده و کاش از دانشکده الهیات دانشگاه تهران هم می انداختنش بیرون.
کسانی که از دو طرف، به اون لیست ها کامل رای دادند یک هم چین آدمی رو که صلاحیت گرداندن خانواده خودش رو هم نداره فرستادند مجلس و اون شد که دیدیم و دیدید.
اساسا موضوع اون صحبت سر کاندیدهایی بود که شناخته شده نیستند.
نه سر کاندید های شناخته شده و نامناسب.
ضمن این که این مال وقتیه که شما نویسندگان لیست رو می شناسی و به این نویسندگان اعتماد داری.
ولی من در این انتخابات متوجه شدم که بسیاری از نویسندگان این لیست ها رو نمی شناختیم.
این هم شاید ضعف قانون احزاب یا شاید ضعف اجرای قانون احزابه که ساز و کارهای داخلی شون برای اکثر مردم مشخص نیست اصلا.
هیچ کدوم شون مشخص نیست.
از هیچ طیفی.

در کل حرف آقا با حرف امام که گفته بودند: "احدی شرعاً نمی‌تواند به کسی کورکورانه و بدون تحقیق رأی بدهد و اگر در صلاحیت شخص یا اشخاصی تمام افراد و گروه‌ها نظر موافق داشتند ولی رأی دهنده تشخیصش بر خلاف همه آن‌ها بود، تبعیت از آن‌ها صحیح نیست و نزد خداوند مسئولیت دارد و اگر گروه یا اشخاص صلاحیت فرد یا افرادی را تشخیص دادند و از این تأیید برای رأی دهنده اطمینان حاصل شد، می‌تواند به آن‌ها رأی دهد" (صحیفه امام، ج۱۸، ص۳۳)، منافاتی نداره.
اما حرف آقای جاودان (که راست و دروغش با شما است چون کانال شما پخش کرده) و بعضی از خطبا با قسمت اول حرف بالا منافات داره و هم چنین با این حرف از امام: "اگر چنانچه دقت در این [سوابق افراد] نشود و مردم توجه به این امر نکنند، مسئولند پیش خدا . اگر فردا یک گرفتاری برای ملت به واسطه اینها پیش بیاید، ما که می خواهیم تعیین کنیم افراد را، مسئول هستیم. مسئولیت ما بزرگ است . امروز وجاهت اسلام ممکن است در خطر باشد." (صحیفه نور، همان، ج 9، ص 271، 17 آبان 58) .
مثلا انتخاب علی مطهری وجاهت مجلس، شهید مطهری، جمهوری اسلامی و... نمی تونست در خطر بندازه؟

البته اشتباه نشه. اصل این که خطبا و علما باید حتماً افراد موجه رو معرفی کنند و نگذارند که مجلس توسط غربگرایان قبضه بشه، نفی نمیشه:

"اگر در صدر مشروطه علما آمده بودند در میدان، مؤمنین آمده بودند، روشنفکرهای متعهد آمده بودند و مسلمانهای متعهد آمده بودند و قبضه کرده بودند مجلس را و نگذاشته بودند که دیگران بیایند مجلس را بگیرند، ما به این روزگار نمی رسیدیم، ما مملکتمان خراب نمی شد، ما عزتمان از بین نمی رفت." (صحیفه نور، ج 12، ص 6، 22 اسفند 58).
 
اما چیزی که بیشتر من رو ناراحت می کنه اینه که بنده همین نقد رو روز ۷ اسفند هم گذاشته بودم ولی سایت شما این نقد بنده رو اصلا نگذاشت!
آیا شما نقد پذیرید واقعا؟
شاید هم در دفتر شما برخی منافقان نفوذ کرده اند که به هر حال شما مسوولید و باید مراقب اطرافیان خود باشید.
اگر انتخابات امتحان الهی برای مردم است، امتحان بزرگتری برای شما خواص است که تریبون دارید. ولی ظاهرا شما امتحان خود را فراموش کرده اید.
خوب است از همین فرصت استفاده کرده، کمی نقد پذیری خود را بالا ببرید و نیز تمام منتقدین خود را از جمله ی آلبانی نشینان خطاب نکنید یا از طیف اصلاح طلبان ندانید.
پاسخ:
سلام و احترام

الف)
فرمایش موجز ایت الله جاوادان دو بخش مجزا داشت که هر کدام استدلال خودش را داشت :

بخش ۱. جواز لیستی رای دادن به همان معنی اعتماد در صورت عدم شناخت
بخش ۲‌. لزوم رای به فهرست کامل، در شرایطی که معتقد باشیم در صورت عدم رای به فهرست کامل، نتایج بدتری حاصل می‌شود نسبت به ورود برخی افراد ضعیف لیست وحدت به مجلس.

بخش دوم وابسته و مستند به فرمایش اقا درباره فهرست نبود. بلکه متکی به عقلانیت و فرمایش اقا در اننتخبات قبلی مجلس در خصوص اهمیت توجه به نتیجه بود.‌

ب)
همچنین کسانی که به فهرست وحدت رای دادند، هیچکدام کورکورانه و از روی عصبیت و صرفا نظر علما رای ندادند، بلکه با استدلال و عقلانیت و چشمان کاملا باز و شناخت و فهم علت توصیه علما به فهرست وحدت، رای دادند.

مظلوم عزیزم استاد عزیزم

مظلوم عزیز

مظلوم عزیز

تازه اینها نظرات بچه مثبتهای جامعه است

مظلوم عزیزم

سلام و خدا قوت، خیلی ممنون که با حمایت به موقعتان که جلوی بعضی آسیب ها را گرفتید. چیزی که مشخصه اینه که مطمئنا این مجلس ان شا الله هزاران بار بهتر از مجلس قبل خواهد بود و اصل این اتحاد هم در مجلس خودش را نشان خواهد داد. به نظرم عدم اتحاد حتی اگر همین لیست به طور جداگانه رای می آورد باز موجب تشکیل مجلس ضعیف در برابر دولت مکار میشد. ان شا الله خداوند به منتخبین توفیق خدمت خالصانه بدهد. یا علی

آقای پناهیان شما با سخنانتان پیام های متناقضی به مردم می دید .اگر خاطرتون باشه در آخرین مصاحبه ای که در شبکه افق داشتید خودتان گفتید امام (ره) به اعضای جامعه روحانیت مبارز در آن زمان و در آستانه انتخابات فرمودند شما بیخود می کنید به مردم لیست می دهید! 
اما موضوع مهمتر که پیشنهاد من به شما و سایر فضلاست، طرح مساله و بحث اجتهادی درباره "نحوه انتخاب" است.مثلا عده ای معتقدند معیار محق بودن یک فرد برای یک منصب تخصص و سابقه عملی اوست  و ایمان،تقوا،انقلابی گری،ساده زیستی،قوه مدیریت  و ... در درجه دوم اعتبار قرار می گیرند و یا حتی با وجود مصادیقی برای وجود یا عدم وجود آنها در فرد، اساسا قابل تشخیص نیستند. به همین دلیل اگر فردی ملاک های تخصص و کارآمدی را به زعم آنان نداشته باشد ، حتی اگر در موارد دیگر ظاهرا قوی تر باشد اما انتخاب او برای آن جایگاه نوعی  غصب  تلقی می شود.
اصلا فرض کنید ما قرار است بین چند ده هزار نفر، به قول خودتان 313 یار امام زمان را تشخیص بدهیم.(با فرض آنکه توانسته ایم خود ایشان را تشخیص بدهیم و بشناسیم) با این شبهات حل نشده که در هر انتخابات هم بروز می کند، تکلیف چیست؟

با سلام و تشکر و قدر دانی صمیمانه از جامعیت نگاه حاج آقا پناهیان

خدمت همه دلسوزان عرض میکنم ، این تازه اول راهه و به تعبیر بهتر خرمشهرها در راه است باید با مطالبه گری غیر هیجانی و همراه با بصیرت بخشی به جامعه برای ایران مقتدر و زمینه ساز ظهور تلاش نماییم .

با سلام . بارها و بارها پای منبر شنیدیم که رقابت حقیقی باید بین انقلابیون باشه و نه دوقطبی چپ و راست ...

خوب تو این انتخابات رقابت سر دو لیست اصولگرا بود چرای اینقدر روی وحدت اصرار شد با توجه به ترکیب بد لیستها . کاش همان لیست انقلابیون علما و نخبگان حزب اللهی حمایت میشد .

چرا اینقدر شما دیر به صحنه اومدید که الان میگید وقت نبود . اخه این چهت توجیهیه . اتتظار ما از شماها بیشتر بود 

سلام. لیست‌تون هول‌هولکی بسته‌شد!  . خدا رحم کنه!!!

با عرض سلام

ممنون که حداقل شما بعد از انتخابات پاسخگو هستید و حرف میزنید با مردم

 

ولی آیا شما قائل باینکه مردم خودشان باید به درک روشنی از اوضاع کشور برسند نیستید ؟!پس چرا کیلویی رای دادن را ترویج میکنید به بهانه وحدتی که روی برنامه ها و ارزش ها نبود بلکه وحدتی نمادین و زوری برای رسیدن به قدرت بود

 

اگر از این لیست هم پدیده ای چون علی مطهری بیرون امد  یا هر اتفاق ناخوشایند دیگری افتاد ۴ سال دیگه مردم چه طور باید باز هم به حرف شماها اعتماد کنند؟!

 

بنظرم شما اساتید به همان مباحث اخلاقی بپردازید خیلی برای دنیا و آخرتتان بهتر است

 

سلام خدمت استاد بزرگوار

من فقط میخواستم بدونم با توجه به سخنرانی اول محرم امسالشون در حسینیه آیت الله حق شناس مستقل بودن یا منفعل بودن که بحث ولیجه رو مطرح کردن چرا دوباره تو مسئله انتخابات دخالت کردن و نظر دادن؟!  تازه اون هم ...  آیا احیاناخودشان همان نقش ولیجه را که در قرآن مذمت شده و در سخنرانیشون بش پرداختن رو اجرا نکردن؟! در زیر خلاصه سخنرانیشون رو میذارم

 

🔹حاج آقا پناهیان . روز اول محرم امسال 10شهریور 98 . حسینیه آیت الله حق شناس موضوع : مستقل بودن و منفعل بودن

✔امام رضا علیه السلام می فرمایند: ولائج در آخرالزمان از بین می روند. ولیجه یعنی فرد صاحب نفوذی که هدایت فکر تو را به عهده دارد. تاثیر میگذارد روی فکر تو. در آخر الزمان وضع جوری می شود که از هیچکس نمیتونی مشورت بگیری خودت باید تصمیم بگیری هرکسی باید خودش رو نشون بده

🔶🔶 *به دهن این و آن نگاه نکن و رای بده کسانی که در تو نفوذ می کنند و برای تو تعیین می کنند به چه کسی رای بدهی ، اینگونه نباشد* ولائج از بین می روند به طرق مختلف.

✅ قبل ظهور تک تک آدمها جدا جدا امنحان میشن هیچکس در میان جمعیت نمیتونه پنهان بشه از مجلس امام حسین علیه السلام تک تک مارو خارج میکنن و با ما حسابمان رو روشن می کنند تو نظرت چیه؟ تو چی دلت میخواد؟ *به دیگران کاری نداشته باش تو در چنته چه داری؟ تو چه میگویی؟ تو فکرت چیست؟*

پاسخ:
سلام و احترام
شنیدن سخنان و استدلال‌های دیگران، و سپس انتخاب بهترین آنها، توصیه قرآن است. ولیجه یعنی از یک فرد به طور مطلق و حتی در مواردی که به صورت بدیهی برخلاف حق عمل می‌کند پیروی کنیم.

سلام. اینکه آقای پناهیان می فرمایند (اگر فرصت کافی وجود داشت قطعا اتفاق دیگری می‌فتاد و فهرست متفاوتی ارائه می‌شد) ، جا دارد کمی فکر کرد. مگر انتخابات و پروسه ی قبل آن، فرصتی برای افراد و احزاب ایجاد نمی کند؟ آنهایی که به دنبال اهداف خود بودند، ارائه لیست را به فرصت آخر موکول کردند که ما از ترس جناح رقیب و بدون تفکر، چاره ای جز پذیرش نداشته باشیم.! جناب پناهیان عزیز، بهتر بود کمی عمیقتر فکر می کردید، چرا که با حمایت شما و روحانیون سرشناس قابل اعتماد مردم، "مدرس" مجلس زمان ما به مجلس راه نیافت و شاید روزی مورد سوال قرار بگیرید. ضمن اینکه خودتان لیست می دادید بهتر بود، چرا که من بیشتر به شما اعتماد داشتم تا به عده ای که خود را اصولگرا می نامند.

سلام

به نظرم مهم تراز اینکه «کی» رفته مجلس، اینه که ما «چی» ازش مطالبه کنیم.

انتخابات برای جریان انقلابی تازه شروع شد. رای به این لیست به هیچ وجه نبایدحالت امان نامه به این افراد داشته باشه. تازه شروع پیگیری اهداف و مطالبات انقلابی هاست. لطفا این گفتمان را رواج دهید وگرنه اینبار کم کاری مجلس رو پای جریان انقلابی مینویسند.

بسمه تعالی

ضمن تقدیر و تشکر از مطالب ارزشمند بالا، از باب اینکه باید نقاط قوت را شناخت و از آن در مسیر تکامل و تقویت هرچه بیشتر استفاده کرد چند نکته هم بنده عرض میکنم:

1- برای اولین بار در طول چهار دهه گذشته عموم مردم و توده های مستضعف(بویژه یاران انقلاب) با تمام توان به صحنه آمدن و با بصیرت فوق العاده به لیست وحدت رای دادن (هرچند شاید خودشان میتوانستن بعضی افراد لیست را جابجا کنند).

2- فاصله معنادار آراء نفر سی ام و سی یکم کاملا نشان می دهد که در این انتخابات بسیار هوشمندانه و با بصیرت عمل شده.

3- هرچند کار شورای ائتلاف در چند ماه گذشته خیلی خوب و مستحسن بوده اما در طول یک هفته تبلیغات خبرهای ضدونقیضی از اختلاف بین جبهه انقلاب بگوش میرسید که کار را برای یکپارچه کردن مردم و به صحنه آوردن آنها سخت میکند و در مقابل فرصت تخریبی به جناح مقابل می دهد. لذا باید در صحنه های بعدی این آقایان ابتدا در جلسات مشترک روی شاخص ها کار کنند و به توافق برسند و بعد دریک نظرخواهی ازنمونه اقشارمختلف به لیست واحد رسیده و اززمان تبلیغات حداکثربهره برداری راببرند

4- پیشنهاد میشه مجلس آینده پست های مهمی خودرابه افراد حزب اللهی و متعدی واگذار کند که به مجلس راه نیافته ولی دغدغه کار دارند

سلام علیکم

با آرزوی توفیقات الهی برای استاد پناهیان

با ارادت خالصانه ای که به ایشان دارم؛ تقریبا تمامی انتقادات دوستان را تایید می نمایم. اینها مواردی است که باید مد نظر قرار گیرند.

اتفاقی که در شهرستان ها بیشتر ملاحظه شد:

۱-  اجبار و تهدید نیروهای انقلابی مستقل به بهانه و تهمت شکستن آرا و ترساندن از "لولو"، به جای سرمایه گذاری روی افراد مستعد منجر به کنار گذاشته شدن آنها می شود.

۲- بعضی از افراد انتخاب شده دارای تخلفاتی در معرض رد صلاحیت بوده اند اما باز هم بر روی آنها پافشاری وجود داشت زیرا اصلی ترین ملاک، رای آوری نامزدها بود و این امر در بلند مدت منجر به انحصار در گزینه های همیشگی و ثابت و بعضا غیر قابل دفاع می شود.

۳-  مسئله ارایه لیست و گزینه از سوی شورای ائتلاف در شهرستانهایی که نهایتا ۳ نماینده میخواهد، به شدت انگیزه فحص برای پیدا کردن اصلح و سپس شور و هیجان برای معرفی اصلح را در بین عموم مردم خصوصا جوانان حزب اللهی را کاهش می دهد و حتی شور انتخبات و شور تبلیغات در بین حزب اللهی ها هم تا آخر بوجود نیامد.

۴- لذا عملا حلقه انحصار طلب همیشگی علی رغم بیانیه گام دوم، نه تنها نشکست بلکه تقویت نیز شد.

 

 

این حجم از محافظه کاری در نوشتنِ این مطلب 

خودش نشان دهنده ی این است که میدانید بر ملت و لیست و انتخابات چه گذشت اما این تاکید بر لیستی رای دادن درست مثلِ تَکرارِ جناح مقابل و درست مثل پیش بینی فوتبال! شبهه بزرگی بر اذهان حزب الله ایجاد کرده است که تصور میکند اگر 4 سال بعد یک لیستی جلوی او گذاشتند و عینا کپی و پیست نکرد پس وحدت شکن است چون جناح مقابل ممکن است رای بیاورد 

و این شبهه ی بزرگ 

از نقاط ضعف این انتخابات بود که به آرامی از کنارش رد شدید مانند یک دیپلمات.

این حجم از محافظه کاری در نوشتنِ این مطلب 

خودش نشان دهنده ی این است که میدانید بر ملت و لیست و انتخابات چه گذشت اما این تاکید بر لیستی رای دادن درست مثلِ تَکرارِ جناح مقابل و درست مثل پیش بینی فوتبال! شبهه بزرگی بر اذهان حزب الله ایجاد کرده است که تصور میکند اگر 4 سال بعد یک لیستی جلوی او گذاشتند و عینا کپی و پیست نکرد پس وحدت شکن است چون جناح مقابل ممکن است رای بیاورد 

و این شبهه ی بزرگ 

از نقاط ضعف این انتخابات بود که به آرامی از کنارش رد شدید مانند یک دیپلمات.

آقای حسن قاسمی عزیز

اتفاقا عدم حضور لاریجانی اصلا معنایش این نیست که فهمیدن رای ندارن. بلکه این نشانه برنامه ریزی دقیقشون برای باقی ماندن در قدرت در انتخابات ریاست جمهوری هست. که متاسفانه جریان انقلابی باز هم داره ضعیف عمل میکنه و هنوز در حالی که فقط یکسال و نیم فرصت باقی هست هیچ گزینه ی مناسبی که بین مردم جایگاه داشته باشه و امید کسب رای خوبی داشته باشه، ندارن.

شایدم خدا خودش یک معجزه ترتیب بده. وگرنه یاران خدا که فعلا  (بلانسبت عده ی قلیلی) در خواب هستند. و آش همون آشه و کاسه همون کاسه.

سلامعلیکم

با تشکر از روشنگری هاتون

لطفا جواب تمام سوالاتی که پرسیده شده در زیر این نوشتار رو هم بدهید

سوالاتی که براشون جوابی نداریم مثل موریانه اعتقاداتمون رو میخورن

لطفا نکذارید مثل سوالات ما از چرایی حمایت رهبری از سیاست بنزین در ابان ماه ، این سوالات هم کهنه شده و در ذهنمان مثل یک شبهه باقی بماند . که شبهه اعتقاد را چون موریانه خواهد خورد. تا ماجرا داغ هست پاسخگو باشید . تشکر فرااااواان

پاسخ:
سلام و احترام
بخش عمده ای از سوالات با دقت در متن و یا اندکی تامل، پاسخش روشن می‌شود. سایر موارد پاسخ داده می‌شود‌انشاالله

از حاج اقای پناهیان برای توضیحاتشون متشکرم ... ان شاءالله که شاکر الطاف خدا باشیم و اینقدر اهل غر زدن و ناشکری نباشیم.

باسلام، ضمن تشکر از تحلیل جامع وکامل استادپناهیان، برخلاف گفته دوست  عزیزبنام،احسان که گفتند، نظراتشان تناقض دارد ونمونه تاسیر سردارسلیمانی وکمی مشارکت راذکر کردند، اگر دقت شود ایشان گفتند سردارسلیمانی در تقویت روحیه انقلابی تاثیر گذاشتند،این چه تناقضی باعدم مشارکت اصلاح طلبان وغربگرایان، وترسوهای ازویروس کرونا دارد!؟

ومورددیگراتفاقا ایشان برعکس بعضی ازروحانیون وحتی انقلابیون دیگر ذکاوت سیاسی بالایی دارند واز محدود افراد با ذکاوت سیاسی بالا در حامعه هستند. وتحلیلهای جامع وکامل ارائه میکنند، ودرپایان پیشنهاد برای کنارکشیدن از مسائل سیاسی به وتهمت کمی سواد سیاسی، نشان از کمبود درک سیاسی شما وعدم توجه به مسایل سیاسی روز وعدم درک قدرت وهمت دشمن در  اشاعه تحلیلهای غلط ونادرست است. له زبان عامیانه یکی هم که یک تحلیل درست وآگاهانه ارتئه میدهد سعی نکنید به اسم انتقاد دلسوزانه! با سلام وصلوات از گردونه سیاست خارج کنید!

چیزی که بنده انتظار دارم اینه:

یکی از انتقاداتی که ما به جریان غربگرا داشتیم این بود که آقای فلان اومد و با تَکرار کردن لیستی را به انها پیشنهاد داد . بعد انتخابات هم هیچ جا پاسخگوی لیست مورد حمایت خودش نبود.

الان ما انتظار داریم علمایی که ذیل این لیست را امضا کردند و حمایتشون کردند بعد انتخابات هم در صحنه باشند و ما بتونیم خواسته ها و انتقادات احتمالی مون رو از طریق اونها پیگیری کنیم

به جای اینکه ازین فرصت استفاده می کردید تا جوانهایی که نسبت به علما و روحانیت بسیار دلزده و بدبین شده بودن رو جذب کنید دقیقا دقیقا اومدید و اونها که لب پرتگاه بودن رو به سمت دشمن پرت کردید تا برای همیشه در ذهنشون ثبت بشه که دشمن فلان برچسب رو الکی به روحانیت نسبت نداده 

بذارید اینطور بگم گزینه سوم و چهارم که اشاره کردید که امثال آقای یامین پور با برنامه ای مثل جهان آرا و ثریا و کتابهایی مثل ماجرای فکر آوینی و نخل و نارنج و.. برای جوانها ساخته بودن رو شما آقای پناهیان اومدید ترکوندید .

سلام

خدمتتان عرض شود آنچه که باید مبنای وحدت شود باید چیزی باشد که کوچکترین شائبه ای در آن نباشد. اولا بنده نسبت به توصیه حضرتعالی و دوستانتان به رای به تمام یک لیست مشکل دارم که نه سنت رهبری است و نه توصیه ایشان ثانیا رویه غلطی است که اصلاح طلبان با لیست امید بلای عظمایی بر سر ملت بود و صد تاسف که لیست وحدت فعلی در تهران همان لیست امید است که هزینه آن را ۴ سال بعد جریان انقلاب باید بدهد. رویه ای که در انتخاب لیست نهایی با فضاسازی رسانه ای تبلیغ میشد صادقانه به آن عمل نشد و با مهندسی پدرخوانده هایی منجر شد به لیستی مرکب از دامادها اسپانسرها کیف کشهاو ...

پاسخ:
سلام و احترام
توصیه رهبری تلاش برای رسیدن به نتیجه است. نتیجه هم در هر زمانی، بر اساس بررسی همه شرایط و محاسبه میزان نفع و ضرر انتخاب‌ها و مسیرهای مختلف است. جمعی از علما، پس از مشورت و بررسی‌های فراوان، و در پاسخ به حجم زیاد درخواست‌های مردمی از آنها برای اعلام نظر، نظر نهایی خودشان را اعلام کردند. طبعا هر کسی بررسی و تحقیق و مشورت بیشتری کرده و به بررسی و محاسبه خودش مطمئن‌تر است و فکر می‌کند انتخاب دیگری غیر از پیشنهاد علما بهتر است، باید همان پیشنهاد خودش را عمل کند.
۰۸ اسفند ۹۸ ، ۱۰:۳۳ عادل نادرزاده

بسم الله الرحمن الرحیم 

با سلام و عرض احترام حضور استاد پناهیان و همران گرامی, دوباره باید خدا را شاکر باشیم که جناب استاد بواقع موجز و منطقی و همه فهم تحلیل درست و به هنگامی از رویداد مهم انتخابات مجلس داشتند. برای حقیر سئوالاتی پیش آمده بود که جناب استاد به صراحت بیان فرمودند. یکی از دوستان پیشنهاد مناسب و مهمی داشتند مبنی بر اینکه تشکیل یک گروه و یا مجموعه ای از انقلابی های صاحب سخن زیر نظر علمای انقلابی در سرار کشور برای بالا بردن بصیرت سیاسی مردم. فقدان این مجموعه به شدت احساس می شود. اگر در سال 91 بودند کسانی که در کنار هم و با هم فکری هم و با درک واقعیت مشکلات مردم در سرار کشور حضور داشتند و تبین چرایی مشکلات می کردند کشور دچار این همه مشکلات نمی شد که جناب استاد کوتاه بدان اشاره کردند. حال که خرمشهرها اشغال شده از جناب استاد پناهیان خواهش می کنم مبتنی بر سخنان خودشان کار تشکیلاتی با محوریت علما و استادان انقلابی تشکیل دهند.به قول خود استاد فرعونهای کوچک نباشند یعنی تولید محتوای فعالیتها با این علما و استادان و تبدیل این محتواها در سرار کشور به محصولات فرهنگی و تبدیل کردن به گفتمان ملی با تمامی کسانی که می خواهند در این امر مهم فعالیت کنند. مانند تولید محتوای واحدی بنام شفافیت توسط علما و استادان انقلابی که منجر به تولید محصولات فرهنگی و سپس تبدیل به گفتمان ملی در جامعه شد. در پایان از استاد گرامی و تمامی افرادی که در موسسه بیان معنوی فعالیت می کنند تشکر می کنم. 

یا علی

با سلام

با توجه به شناختی که از استاد پناهیان و تاثیر بیان ایشان در مسائل گوناگون اخلاقی و تربیتی بر روی قشر جوان دارم، ورود ایشان به سیاست با این شفافیت در جهت گیری را نمی پسندم.

می شناسم افرادی که به بهانه های این چنینی، از سخنان ایشان بی بهره مانده اند.

یاعلی

با آقای پناهیان در مورد انتخابات امسال موافق نیستم، با عملکرد دولت و مجلس، جریان اصلاحات چندان پایگاه اجتماعی نداشت، عدم حضور آقای لاریجانی هم به نظرم یک نشانه بزرگ بود که جریان غربگرا و سازشگر، رای ندارن بنابراین در این انتخابات عملا نیازی نبود که اتحاد شکل بگیره و اون رقابت بین جریانه های معتقد به نظام قابل اجرا بود حتی اگه رئیس دولت اصلاحات هم کلیپ پر می کرد باز هم به نظرم اتفاقی نمیفتاد

باز شاید عزیزان بگن، اصلاحات در تهران پایگاه اجتماعی قوی داره اما آیا این قاعده برای بقیه شهرها هم وجود داره، روشنه که فضای سیاسی شهرها با هم متفاوته، مثلا در مشهد اصلاحات حتی در سال 94 هم پیروز نشد، چی برسه به امسال، چرا در مشهد لیست اتحاد ایجاد و مردم رو مجبور کردن که به لیست وحدت رای بدن؟ کاش همین رو هم به روش سالم انجام میدادن، تو مشهد لیست رو تو مساجد توزیع می کنن که به نظرم کار کثیفیه، این سوء استفاده از حس نیت مردم به مسجده و به یک معنا هزینه کردن مسجد برای راوی آوریه

۰۸ اسفند ۹۸ ، ۰۷:۲۴ فرشته مقدم

سلام.

ورود یک صاحب تریبون درآعرصه انتخابات نشاندهنده عمل به رسالت این افراد است. بنظر بنده تنها رهبری و سران قوا نباید مستقیما از جریان سیاسی خاصی حمایت کنند! 

صاحبان تریبونی که نظر شفاف نمیدن، محافظه کارانه عمل میکنند و حاضر نیستند از جان و مال و آبروشون برای ظهور خرج کنن!

ومن الله توفیق 

باسلام وآرزوی توفیق روزافزون برای همه ملت ایران ومبلغین ومربیان دینی وسیاسی جامعه

ازخواندن این مطالب لذت بردم واستفاده کردم،امانکته ظریفی دراین میان وجود دارد وان اینکه ما وراهنمایان مردم وجامعه باید هوشیارتر وبیدارتر از قبل باید مجلس رو رصد کنند وبه موقع اشکالات روتذکر بدهند ودر موردمصوبات مجلس که نقش کلیدی در جامعه دارد ودر واقع وکلای مردم هستند واکنش نشان دهند .امروز وقت خوبیدن وسهل انگاری ومسامحه نیست ،اگر ۳۰۰ سردار سلیمانی در مجلس داشتیم آن وقت میتوانیم برویم  راحت استراحت کنیم .

اما نکته قابل توجه دراینجا نقش بسیار مهم و تأثیر گذار علما ومربیان  جامعه است که امیدواریم خداوند به ایشان توفیق عطا فرماید که  مردم را به موقع ودوراز مصالح سیاسی و جناحی راهنمایی کرده وچشم بیدار  وچراغ روشن راه جامعه باشند

سلام

خدا حفظ کنه شما رو 

چندتا سوال هست که حضرتعالی فقط باید جواب بدین، هر چند میدونم که اهمیتی قائل نمی شین به این سوالات، چون این روحیه رو ازتون سراغ دارم، فقط بدونین که بنده تا الان ارادتمند شما هستم:

اول اینکه رجوع کنین به صحبتهای آتشینتون در مراسمات محرم امسال. یادتون میاد چجوری(علی الخصوص در هیات امام صادق و هنر) دوقطبی سازی و کسانی که این کار رو انجام میدن به تندترین و شدیدترین وجهی زیر سوال میبردین؟ تو این انتخابات خودتون سردمدار این دوقطبی سازی شدین و اجازه ندادین جوانهای نخبه پیدابشن و بهشون رای داده بشه! چرا دوباره با دمیدن به دوقطبی سازی اصلاح طلب و اصولگرا، فرصت رای جامعه به نخبگان جوان رو گرفتین؟ و خودتون سردمدار دوقطبی سازی در این انتخابات شدین؟!

دوم چرا لیستی که شما تایید می کنید رو جامعه باید بهش پایبند باشند؟ مگر قرار بر این نیست که جامعه رشد عقلانی پیدا کنه برای ظهور حضرت حجت؟ واقعا با این لیست سازی و دمیدن به این تفکر جامعه رشد عقلانی می کنه؟!

سوم یکسری افراد در همین لیست حضور داشتن که سوء استفاده هاشون در مناصب قبلیشون محرز بوده و رویکردهای غیرانقلابی فراوان داشتن، جوابتون برای تایید اینها چیه؟

چهارم اگر بناست به لیست نهایی وحدت برسیم، چرا فقط دو طیف باید در این لیست حضور داشته باشن؟ طیف آقای قالیباف در شهرداری و طیف آقای آقاتهرانی در پایداری؟ چرا بقیه طیفها نباید در لیست حضور داشته باشند؟

 

پاسخ:
سلام و احترام
دو قطبی سازی کاذب بد است، ولی وقتی ایجاد شده و مجال به هم زدن دوقطبی نیست، باید با عقلانیت تکلیف را تشخیص داد. در غیر اینصورت همان تفکری که حامی و مولد دوقطبی‌سازی است، قدرت بیشتر پیدا می‌کند و بیشتر بر طبل دوقطبی سازی خواهند کوبید.

همچنین، چیزی که نا مطلوب است دو قطبی سازی کاذب است. وگرنه قرآن دو قطبی ایمان و کفر یا مجاهد و عافیت‌طلب را مطرح می‌کند. اشکال مهم دوقطبی‌سازی‌ اصول‌گرا و اصلاحطلب، غلط بودن آن است. زیرا تعریف دقیقی از هیچکدام وجود ندارد.
همچنین در فضای دوقطبی، سریع هر کسی را متهم به یکی از دو قطب می‌کنند.‌ در ائتلاف نیروهای انقلاب و فهرست وحدت، وحدت با به رسمیت شناختن علنی تفاوت‌ها در نظرو عمل صورت گرفت و این خیلی مهم بود.

دو. در پیروی مردم از لیست وحدت مورد توصیه علما، اساسا اجباری وجود ندارد؛ صرفا پاسخ علما است به درخواست کسانی که از علما راهنمایی و مشورت خواسته‌اند برای رای دادن . در سخنرانی هم به همین مسله اشاره کردند و تاکید کردند که کسانی که تکلیف دیگری تشخیص دادند و عمل کردند را نباید کسی مذمت کند . هر کسی باید بر اساس تکلیفی که تشخیص میدهد عمل کند.
۰۸ اسفند ۹۸ ، ۰۴:۴۸ زهرا مرادیان

با سلام و احترام 

حاج آقا پناهیان مثل همیشه با روشنگریهای منحصر به فردشون ما را به آگاهی رسوندند.بنده و کل خانواده م و اطرافیان به صرف تایید و نظر مثبت ایشان به لیست شورای ائتلاف رای دادیم.انشاله همانگونه که رهبر فرزانه و دانشمند فرموده بودند که "راه نجات کشور تشکیل دولت جوان انقلابیست"...دولت جوان انقلابی هم در پی تشکیل این مجلس انقلابی و قوه قضاییه انقلابی تشکیل خواهد گردید.و اعتماد گرفته شده دوباره به جامعه اسلامی ایران باخواهد گردید.به امید حق

بسم الله الرحمن الرحیم

بسیار مشتاق شنیدم فرمایشات شما و سایر توصیه کنندگان لیست ائتلاف هستیم.

ما طبق آنچه  از وظیفه احساس کردیم عمل کردیم. اگر به جای سی نفر به همان ده یا پانزده نفر یا حداکثر بیست نفر رای میدادیم چه بسا نتیجه متفاوت میشد. 

حالا که انتخابات تمام شده و فرصت به اندازه کافی دارید بفرمائید چرا یامین پور در لیست نبود؟

حالا که شما که برای ما مرشد هستید فرمودید فقط و فقط به لیست رای بدهید بفرمائید افراد لیست تا کجا مورد تأیید خواهند ماند، چه سازوکاری برای نظارت بر آنها دارید.

خطر دلزدگی از لیست ائتلاف خیلی بیشتر از رأی آوردن مجید انصاری نبود؟

۰۸ اسفند ۹۸ ، ۰۲:۱۹ یداله همتی

با سلام

شاید برخی ها به لیست وحدت اعتراضاتی داشته باشن که وارد هم هست، و لکن طبق فرمایش استاد پناهیان، در شرایط موجود و زمان اندک چاره ای جز این نبود.

یادمون نره که قبل از ائتلاف مردم واقعا در حیرت بودن که چه کنن؟!

ولیکن باید خطبا و اساتیدی مثل استاد پناهیان عزیز که از لیست حمایت کردن 2کار عمده انجام بدهند؛

اول اینکه از همین الان به فکر یه ساز و کار مناسب برای ائتلاف های آینده باشند

دوم اینکه با نظارت و فشار بر منتخبین لیست وحدت، مطالبات به حق رائ دهندگان به این لیست رو پیگیری کنن و نماینده ها رو به حال خودشون وانگذارن به گونه ای که فراموش کنن چطور رائ آوردن و برای چه مقاصدی انتخاب شدن!

 

با تشکر از استاد عزیز و حکیم جناب حجه الاسلام پناهیان

از برخی افراد منتقد اولش ناراحت شدم.

ولی برگشتم به صحبتهای حاج آقای پناهیان و این تضارب آراء رو که در عین متانت و احترام متقابل بیان شد رو گذاشتم به حساب رشد تفکرات سیاسی در عین احترام به هم.

حاج آقای پناهیان مسیر رو نشون میدن. نمیتونن مستقیم وارد سیاست بشن و حذب تشکیل بدن. چون واقعا در این صورت یک وزنه ی وزینی رو در بخش تئوری پردازی جریان انقلابی با بیان لطیف و زیبا رو از دست میدیم.

 

الان هم به حکم ضرورت ورود پیدا میکنند. و ورودشون هم مایه خیر و برکت هست.

 

از عزیزانی که اینقدر به خاطر آقای یامین پور و جناب رسایی، آقای قالیباف رو تخریب می کنند سخت ناراحتم.

درسته ما به خاطر جوان انقلابی بودن آقای یامین پور و حضور جناب رسایی در مجلس دهم و دفاعشون از مواضع انقلابیها به این دو بزرگوار ارادت قلبی عمیق داریم.

 

ولی این دلیل نمیشه که توانمندیهای بی بدیل آقای قالیباف رو نادیده بگیریم.

مخصوصا الان که ما در بخش اقتصادی نیاز به نیروهای کارآمد داریم و آقایان یامین پور و رسایی در حوزه ی اقتصادی اصلا به حد و حدود قالیباف نیستند اولا و ثانیا محبوبیت قالیباف فراتر از جریان انقلابی و اصولگراهاست. 

من حیث المجموع از این طرز نگاه برخی افراد به موضوعات سیاسی و تحلیل کردن هاشون بر اساس علاقه ی قلبی بابت اجرای برنامه جهان آرا، و در نظر نگرفتن این موضوع که این شخص به هیچ وجه هیچ کار اجرایی انجام نداده و در مقابلش قالیبافی هست که یک فرد شاخص و قدرتمند در حد کاندیداتوری ریاست جمهوری هست، و رو هوا نظرات غیرکارشناسی و به غیر مصلحت دادن ناراحتم.

سلام علیکم تشکر استاد بزرگواراز توضیحات باارزشتان اما چند سوال در غالب گله 

علمای عزیز غالبا برای حفظ وجه رسالتشان اول وقت ان موقع که میشود کاری کرد وارد میدان نمیشوند درست برعکس احزاب انها  شاید چندسال قبل از رسیدن زمان انتخابات لیستهایشان تا حدود زیادی مشخص می باشد بلافاصله بانظر سنجی محله به محله نبض انتخابات را تا حدود زیادی بدست می اورند و بر اساس ان لیست را کامل می کنند( لیستی با منافع حزبی و ونه چندان انقلابی یعنی انقلابیگری در ظاهرهست اما درباطن مانند رقیب اصلاح طلب به دنبال قدرت پست و ثروت می یاشد مثل موتلفه و...‌ )

وهمیشه با اسمهای پرتمطراق مانند وحدت بین  اصولگرهاا  اتحاد ولایتیها پیروان رهبر   و..‌‌ از نیت پاک مردم انقلابی سو استفاده کرده و داخل مجلس میشوند

در این انتخابات انها می دانستن اگر درلییت وحدت نباشن مردم علاقه ای به حزب وگروه ندارند و رای نمی اورند با نیرنگ لیست وحدت درست کردند و تمام نیروهایشان رادران قراردادند و می دانستند بخاطر اسلام مثل همیشه علما مجبورا لیست راحمایت می کنند مردم هم محبورا رای میدهند اقا بخدا اینبار خیلی زمینه فراهم بود که مردم دیگه گول حزبها رو نخورن و با اعتماد به علمای مورد قبول ولایت به افرادی که انقلابی هستند رای بدهند اما مثل همیشه یه لولو اصلاح طلب شد وسیله ای برای هول کردن علما و  مردم که آرزوی حفظ نظام و انقلاب رو دارند به اعتماد علما رفتین رای به لیست وحدت دادن

گله ما از علما این است شما که اینها رو بیشتر از مردم انقلابی میشناسید  چرا از اول  ورود نکردید   بعد حیثیت خود را دقیقه نود برای لیستی فدا می کنید که خودتان هم انرا قبول ندارید (حداقل نیمی از انرا )

استاد گرامی شما که حیثیت گذاشتید خوب زودتر !!!!! همون موقع که توعاشورا گله کردید از این مجلس ناکارامد با این احزاب به این تشکلها به ان نیروهای انقلابی کمک میکردید تا لیستی درست کامل و به موقع بیرون بیاید و بعد هم تایید میکردید 

من شاید اشتباه میگم بهم کمک کنید من میگم وقتی افرادی ضعیف از دارو دسته لاریجانی باهنر و قالیباف و حداد که همه نمره ضعیف از انقلابیها رو دارن میان وسط و افرادشان را غالب می کنن بر لیست کوتاه هم نمی یان  که جبهه پایداری مجبور میشود کوتاه بیاد این یه پیام داره یعنی تومجلس هم همین خبراست حالا اگه بد عمل کنن همه ازچشم  شماها  می بینند حاج اقا فرصتها طلایست زودتر لیست میدادید  نه دقیقه نود خانم رهبر همه میدونن مواضعش رودرباره برجام ارادتش رابه لاریجانی میرسیم تو انتخابات با ماندنش به کی خدمت کرد خانم اللهیان درطول نمایندگیش چه گلی کاشت یزدیخواه موتلفه ای خدا می داند چقد منافع حزبی را دراولویت دارد تا رضای امام زمان و ....‌ مگه هنوزشک داربم که موتلفه بظاهر با انقلاب هست و به باطن با منافع حزبش مثل باهنر مثل لاریجانی 

سردرگمی موقعی پیش امد که مردم انقلابی  تصمیم داشتن به لیست وحدت رای ندهند یهو از علمای معتبر انقلابی پیام امد که رای دهید بخدا اگر یه لیست درست وحسابی داشتین رای میاورد و این احزاب بودند که باید التماس وحدت میکردند و به حداقل سهم قانع می شدند نه برعکس  

۰۷ اسفند ۹۸ ، ۲۳:۳۲ مهدی کمال آبادی

سلام علیکم

با تشکر بابت این تحلیل آرام بخش

خواهشمندم بفرمایید کدام مورد محوری بود یا شاید بتوان گفت محوری‌تر بود؟

به نظر میرسه دو مورد آخر محوری تر بودن و دیگر موارد هم وابسته به اون‌ها بودن. که به هم وابسته هستن. یعنی سردار سلیمانی به همه نشان داد انقلابی‌گری یعنی <به دست آوردن منافع و عمل کردن در واقعیات جهان> هم به دیگران اینو نشون داد و هم به خود انقلابی‌ها که درگیر ادبیات به دور از عمل و واقعیت بودند. روی کار آمدن آقای قالیباف که نمادی از واقع گرایی و عمل گرایی هستن نشون میده که روز به روز بیشتر شاهد این اتفاق خواهیم بود و به واقعیت و عمل روز به روز نزدیک‌تر می‌شیم.

۰۷ اسفند ۹۸ ، ۲۳:۱۶ علی بیدسرخی

بسم الله الرحمن الرحیم

حاج آقای پناهیان

سلام علیکم

با عرض ادب و احترام ، از آنجا که به نظرم ، دیدگاه حضرتعالی و توصیه علمایی دیگر که در نامه اومده مبنی بر لیستی رای دادن مردم ، موجب مسئولیت شرعی و یا اخلاقی خواهد شد، بنابراین پیشنهاد می شود: 

حضرتعالی و علمای دیگر نظیر آقایان میرباقری و  عابدینی، ماندگاری ، عالی و... با  شورای ائتلاف و آقایان حدادعادل و چمران جلسه ای تشکیل دهید تا مطالبات مردم از نمایندگان  دائما رصد گردد و الگویی از تشکل سیاسی اسلامی نیز  ایجاد گردد به صورتی که  شورای ائتلاف نیروهای انقلاب  در مناطق مختلف کشوری  تشکیل گردد و در نهایت به شورایی متشکل از علمای مورد وثوق مردم  ختم شود تا  وحدت ذیل نظرات علما ایجاد گردد و در برهه های مختلف کارگر گردد .

۰۷ اسفند ۹۸ ، ۲۳:۱۳ سید علی حسینی

با سلام و عرض ادب

اعتقاد من اینکه تحلیل حاجی علیرضا پناهیان عالمانه و اندیشمندانه ومنطقی به نظر می رسه، علی رغم برخی انتقادات به لیست ائتلاف اما نفس ائتلاف پیامد های مبارک زیادی داشت و داره. 

کاش صوت این برنامه هم بارگزاری بشه

سلام

خدا آقای پناهیان رو حفظ کنه

در زمینه های روانشناسی سبک زندگی سیره معصومین اخلاق و... بهره ها بردم از این هدیه امام رضا (ع)

سخنرانیهاشون رو بارها گوش میکنم

من به لیست وحدت رای دادم

ولی از ایشون خواهش میکنم تو مسائل سیاسی ورود نکنند چون واقعا سطح پایین هستند همین نوشته شون پر تناقض هست. مثلا مشارکت مردم و تاثیر سردار سلیمانی

مثلا آدم باش خطاب به نماینده مجلس

ذکاوت سیاسی ندارند

هر وقت دادسیاسی زد ایشون من دلشوره گرفتم

زمان شناس نیستند

امیدوارم نقد من رو بحساب خیرخواهی بذارن

خدا ایشونو حفظ کنه

اینکه روحانیون ما همیشه مردم را جهت یک انتخاب صحیح راهنمایی کنند کار بسیار مفیدی خواهد بود ولی مشکل انجاست که شخصی مثل اقای پناهیان از یک لیست مشخص سیاسی حمایت میکنه. البته ایشان خودشان صاحب نظر هستند ولی من به تجربه میگم که این جبهه گیریهای سیاسی باعث عدم رغبت خیلی از جوانهای احزاب مقابل از سخنرانی های غنی و پربار ایشون شده یعنی زمینه یه جور پیش داوری فراهم کردن. البته ما در جایگاهی نیستیم به استاد محترم نصحیتی کنیم. الله نگهدار شما باشه

ما همیشه از ترس لولوهای اصلاح طلب به بعضی از غربگرایان اصولگرا پناه بردیم.

کی می خواید این روند رو درست کنید؟

شما خودتون میگید لیست بستن برای مجلس لیست بستن برای استقلال یا پرسپولیس نیست، بلکه لیست بستن برای تیم ملی است.

بعد خودتون با عمل تون همین حرف رو نقض کردید.

آدم برای تیم ملی بهترین بازیکن هاش رو انتخاب می کنه.

کل لیست به اصطلاح وحدت رو تایید کردید در مقابل اصلاح طلب های ضعیف.

اگر فردا روزی بعضی از این ها برن تو مجلس و اتفاقا مثل عباس پور و علی مطهری و... برن تو جمع همون لولوهای اصلاح طلب، شما جواب چی دارید بدید؟

باز می خواید بگید وقت نداشتیم بررسی کنیم؟

واقعا این حرف قابل پذیرشه؟

۰۷ اسفند ۹۸ ، ۲۱:۰۰ مانی والی‌زاده

مثل همیشه زیبا و عقلانی

سلام. تشکر واقعا نیاز بود ایشون صحبتی داشته باشن، متاسفانه تو جریان انتخابات به افراد مستقل و افراد روشنگر .و افراد رای دهنده به مستقلین خیلی توپیدن، و گفتن درصورت رای نیاوردن لیست وحدت مقصر اونا هستنو کلی بهشون اتهام زدن، حتی به اونها تهمت نفوذی بودن زدن، خیلی بی اخلاقی کردن، جالبه خودشونو مومن میدونستن و دیگرونو بخاطره رای به مستقلین خوارج خوندن، حتی گفتن باید جواب خون شهدا رو بدین، درحالیکه درصحیفه امام (ره) اومده اگه لیستی توسط افراد تایید شد،اما نسبت فرد یا افرادی از لیست نظر منفی داشتید به خاطره عملکرد اون شخص مسئولید و نباید بهش رای بدید، اونوقت افرادی بخاطره عمل به این مسئله سرزنش بسیار شدن.جالبه حتی گفتن فلانی که از لیست حذف شده .چون انصراف نداده،متهمه و حتی گفتن جوونه از کجا معلوم فردا روز مسیر اشتباه نره، درحالیکه نمیتونیم کسی رو بخاطره جوونیش متهم کنیم

کار اصلی و بزرگ را انقلابی های خارج از لیست کردند که سکوت کردند توهمت ها شنیدند از لیستی که آنها را قبول نداشت ، حمایت کردند

نهایتا هم برچسب ضد ولایی بودن و نفوذی خوردند و شما در این امر مقصرید 

امثال ما را بخاطر اینکه میخواستیم نام چند نفر را در لیست وحدت جایگزین کنیم کافر و خوارج و مرتد خواندند وای بر این ایمان وای بر آنها که این فتوا را به رهبری نسبت میدادن 

 با عرض سلام و ارادت خدمت استاد بزرگوارم آقای پناهیان سوال هایی که ذهن بنده را درگیر کرد این بود.

1مگر قرار نیست فهم مردم افزایش یابد؟ پس چرا اتحاد اجباری.؟

2 مگر(کل شی خیر) نیست؟ پس چرا ترس از رای آوردن جبهه غرب گرا

مردمی که باز به جبهه غرب گرا رای بدهند یعنی هنوز تربیت نشده اند

3 چگونه می‌شود حضور منافقان را  در جمع لیست وحدت  را اتحاد در مقابل جبهه داخلی غرب گرا دانست؟ مگر بین اصول گرا و اصلاح طلب فرقی هست؟ یا اینکه  مگر جبهه اصلاحات تفکر مردمی نیست.؟

 

۰۷ اسفند ۹۸ ، ۱۹:۱۵ علی جمال ابادی

با تشکر از ایجاد تحلیل . بعد از انتخابات خیلیها اومدن نظرات مختلفی دادن و شاید خیلی ارمان گرایانه انتقاد کردند . در صورتیکه خیلی از نکات مثبت را شاید ندیدند . خیلیها که اهل تحلیل نیستند ، نیاز دارند که تحلیلهای درست و غلط رو بشنوند و تحلیل کنند .

در کل حرکت انتخابات و سطح فهم جامعه رو به جلو و مثبت است هر چند با شیب ملایم . در کل تا زمانیکه انقلابیون کار کردن به صورت گروهی رو یاد نگیرند ، نتیجه خوب و نهایی حاصل نمیشود . به امید روزهای بهتر جهت اماده شدن و پذیرای مهدی فاطمه (عج) شدن .

سلام و خدا قوت، لطفا صوت جلسه هم بگذارید...

سلام.

وقت بخیر.

ای کاش صوت این متن رو هم قرار می دادین تا بشه بهره برداری بیشتری کرد.

عالی بیان شده است. انشاالله جریانهای انقلابی بدون عبور از ارزشها، نمود حقیقی آنها را در زندگی مردم نشان دهند و طعم شیرین عدالت و آرامش و پیشرفت و عزت و حکمت را بچشانند. 

با عرض سلام و خدا قوت خدمت آقای پناهیان این که می فرماید لیست ائتلافی رجوع به عموم مردم و بچه مذهبی ها مخصوصا در تهران به نظر اینجانب این چنین نبوده و بیشتر آن باز سهمیه ای و قبیله ای بوده و حزبی وگرنه اگه میخواستند براساس نظر مذهبی ها انتخاب میشد حتما با جای اینکه قالیباف تو تهران اول بشه یامین پور میشد یا رسایی با همه احترامی که به ایشان و دیگر بزرگواران دارم در این مسئله خوب عمل نشد نه که به لیست رای نمی دادیم ولی میشد به جای برخی از این آقایون سهمیه ای و حزب گرای طرفدار فرجام چند تا انقلابی خوب تو لیست میگذاشتند تا ترس این نباشه این مجلس به اسم انقلابی گری فردا بشه مجلس هشتم یا نهم همون اصولگراهای حزبی که پدر جد احمدی نژاد با همه اشکالاتی درآوردند پس نگوییم ائتلاف انقلابیون و بگوئیم ائتلاف اصولگرایان حزبی که اگر خدای ناکرده فردایی خراب کردند به اسم انقلابی گری خودشون رو جا نزنند

ارسال نظر

لطفا قبل از ارسال نظر اینجا را مطالعه کنید

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
دسترسی سریع سخنرانی ها تنها مسیر استاد پناهیان ادبستان استاد پناهیان درسنامۀ تاریخ تحلیلی اسلام کلیپ تصویری استاد پناهیان کلیپ صوتی استاد پناهیان پرونده های ویژه حمایت مالی بیان معنوی پناهیان

آخرین مطالب

آخرین نظرات

بیان ها راهکار راهبرد آینده نگری سخنرانی گفتگو خاطرات روضه ها مثال ها مناجات عبارات کوتاه اشعار استاد پناهیان قطعه ها یادداشت کتابخانه تالیفات مقالات سیر مطالعاتی معرفی کتاب مستندات محصولات اینفوگرافیک عکس کلیپ تصویری کلیپ صوتی موضوعی فهرست ها صوتی نوبت شما پرسش و پاسخ بیایید از تجربه... نظرات شما سخنان تاثیرگذار همکاری با ما جهت اطلاع تقویم برنامه ها اخبار مورد اشاره اخبار ما سوالات متداول اخبار پیامکی درباره ما درباره استاد ولایت و مهدویت تعلیم و تربیت اخلاق و معنویت هنر و رسانه فرهنگی سیاسی تحلیل تاریخ خانواده چندرسانه ای تصویری نقشه سایت بیان معنوی بپرسید... پاسخ دهید...