کدام سخن برای شما تأثیرگذار بوده است؟
- اگر بخشی از سخنان «استاد پناهیان» به صورت ویژه برای شما راهگشا بوده است،
- اگر تجربه و خاطرۀ ویژهای در این زمینه دارید،
- اگر در نقش استاد، معلم، مسئول فرهنگی، ... بودهاید و نکتهای از مباحث استاد برای شما و مجموعۀ شما راهگشا بوده،
شرح این تأثیر یا تجربه را برای دیگران به اشتراک بگذارید.
- این انعکاس و بازنشر از زبان شما به گسترش معنویت کمک میکند.
- مشخص کردن «سن، جنسیت، محل سکونت، تحصیلات، شغل» به مفیدتر بودن مطلب شما کمک میکند.
من سخنرانی مقدرات و امتحان و چند سلسله سخنرانی دیگه از استاد رو گوش دادم.
یه نکته خیلی مهم فهمیدم. البته بخشی هم نظر خودم هست. این که در این دنیا بسیاری از چیزها به جبر اتفاق میفته. تقریبا همه اتفاقات اطراف و بسیاری از تحولات درونی ما جبرا رخ میدن. مثلا در هر مقطع سنی یه روحیاتی رو پیدا می کنیم که دست خودمون نیست. در دنیای بیرون هم که کوچکترین چیزها رو خدا با دقت برامون طراحی کرده. با دیدن اینها میشه به قدرت خدا پی برد و این که ما عملا در دستان خداییم.
ما در این دنیا خیلی اختیارات رو نداریم. اما اما اما... شاید تنها تنها تنها چیزی که خدا اختیارش رو کاملا در اختیار ما گذاشته و میتونیم هرجور خواستیم تغییرش بدیم، علاقه های ماست. و این علاقه ها میتونن شخصیت ما و زندگی ما رو تغییر بدن.
این اشتباه و غیرممکنه که مستقیما بخواهیم همه عناصر زندگی رو دونه دونه تغییر بدیم. نه قدرتش رو داریم نه فرصتش رو. ولی اگر علاقه هامون رو اصلاح کنیم، خود به خود کل زندگیمون اصلاح میشه.
علاقه و محبت ما مهم ترین و باارزش ترین سرمایه ماست. برای همینه که میگن حواست باشه به هر کاری، هر آهنگی، هرچیزی علاقه پیدا نکنی. تنها دارایی عمرمون رو باید در یه جای مطمئن سرمایه گذاری کنیم. نه این که مثل میلیاردها انسان، بشینیم تا یکی بیاد توجه ما رو جلب کنه و به کاری علاقه مند بشیم. به قول استاد پناهیان باید یکم روی علاقه هامون غیرتی باشیم.
قطعا در این دنیا چیزهای سرگرم کننده و جذاب زیادی هست که خیلی راحت ما رو علاقه مند به خودش میکنه. اما امیرالمومنین امام علی علیه السلام می فرمایند: دورترین انسان از موفقیت کسیه که وابسته به سرگرمی ها باشه. یا جای دیگر می فرمایند: عمرت را در سرگرمی ها هدر مده که بی هیچ امیدی از دنیا بروی.
یعنی ما با استقلال و تفکر تصمیم بگیریم که به چه چیزی علاقه داشته باشیم. و قطعا هرچه علاقه هامون به خدا نزدیک تر باشه بیشتر سود می کنیم.
شاید باور نکردنی باشه ولی ما میتونیم علاقه هامون رو تغییر بدیم. مثلا یکی میگه آقا من به دین و نماز علاقه ندارم. به زور دینداری کنم؟ میگیم نه، اول بهش علاقه مند شو (علاقه ات رو تغییر بده) بعد دنبال علاقه ات برو تا از دینداری لذت ببری.
و اما اما اما... چطور میتونیم علاقه مون رو تغییر بدیم؟ یه عامل بسیار بسیار قدرتمند درون ماست که میتونه علاقه ما رو تغییر بده. دیگه هیچ عاملی همچین قدرت عظیمی رو نداره. جز این به هیچ طریقی نمیشه علاقه ها و ذهن رو کنترل کرد. تنها راه رسیدن به تمرکز، روح معنوی، و کمال ذهن یک انسانه.
این عامل فوق العاده مهم "توجه" هست. که انسان به هرچیزی توجه کنه به همون چیز علاقه پیدا میکنه!!!!!! الله اکبر از این سیستم و طراحی خدا !!!! اگر می خواهید بزرگترین قدرتی که انسان میتونه داشته باشه، یعنی قدرت توجه و کنترل ذهن رو به دست بیارید، دوتا سخنرانی استاد پناهیان رو پیشنهاد می کنم. اولین قدم برای اصلاح نفس/ و کنترل ذهن در مسیر تقرب(فصل اول)
اگر این مطلب براتون مفید لطفا لطفا لطفا اول برای ظهور آقا امام زمان(عج) و بعد برای عاقبت به خیری همه شیعیان دعا کنید.