کلیپ تصویری | بروکراسی پرستان!
شناسنامه:
- تولید: بیان معنوی
- زمان: 02:48
- منبع: تاریخ بعثت و عصر ظهور- ج 6
- دریافت با کیفیت (پایین(8مگابایت) | (متوسط(14مگابایت) | بالا(33مگابایت) | صوت)
- آپارات | یوتیوب
متن:
شما فکر میکنید صدر اسلام وقتی که قرآن نازل شد امکانات نبود خدا از بروکراسی حرف نزد؟ اصلاً این به قیافهشان نمیخورد اینها افراد غیرانقلابی باشند. حالا ممکن است شعار انقلابی هم بدهند آن یکی ممکن است چی بدهد. اما بروکراسیپرست هستند.
بروکراسی یعنی چی؟ هر چیزی یک مسئولی دارد، آن مسئول قدرت دستش است، اگر خواست آن خطا بکند یک نهاد قانونی بالاتر نظارت دارد، به هیچکس هم دیگر هیچی ربطی ندارد. مردم دیگر دخالتی نمیکنند. درحالیکه این باید برعکس بشود. بسیاری از قوانین ما اضافی هستند. قانون اضافی قدرت را توی مدیران متمرکز میکند. ولی شما وقتی قدرت را یکجا متمرکز نکردی، سپردی دست مردم و سبک زندگی مردم این شد که مردم همۀ امور خود را خود اداره کنند، نه مستکبر به وجود میآید نه مستضعف.
حضرت آقا فرمودند تحول باید ایجاد کنیم. تحول کجا باید ایجاد کنیم؟ در رأساش همین موضوع است. حضرت آقا بارها و بارها فرمودند مردمسالاری دینی. مردمسالاری دینی که هفت هشت سال است حضرت آقا دارند میگویند، دغدغهشان است. دوباره در همین نوزده دی فرمودند متفکرین بنشینند فکر کنند که چهجوری میشود دخالت مردم در تصمیمگیری، در نظارت، در اقدام افزایش پیدا کند. کار از دست دولت خارج بشود. مگر بروکراسی پرستها اجازه میدهند؟ اصلاً روحیهاش را ندارند.
الآن یک نفر از غرب بلند شود بیاید اینجا بگوید که اِ! شما هم که اداراتتان را مثل ما اداره میکنید که! کسی بخواهد انگیزۀ کار پیدا بکند که دو دقیقه اضافهکار دو دقیقه حقوق بهش میدهی و بعد با همان صورت غیرانسانی کنترلش میکنی با کارتساعتزنی دم در و نه تعاونی بینتان هست، نه خودجوشی و تحرک درونی، اینها رفع تکلیفهای اداری. رفع تکلیف اداری برای یک کارمند و کارگر وقتی که مسئول نباشد راندمان کاری را چقدر کاهش میدهد؟ الآن علم مدیریت دارد از برکراسی ماکسوبری فاصله میگیرد. میآید به سمت قرآن، ما هنوز اندر خم یک کوچهایم.
امیرالمؤمنین فرمود دیگران به قرآن از شما سبقت نگیرند در عملکردن. در چی؟ در اینکه دارند بروکراسی را کمکم ترک میکنند یک گوشههاییاش. اینجا ما بروکراسیپرست داریم!
به نظرم حاج آقا در نگاه اول دارن با بروکراسی مخالفت می کنن، اما عملا دارن زیرآب «تشکیلات» و «تقسیم کار» رو هم می زنن!
قبول دارم که تشکیلات با بروکراسی تفاوت داره،اما شما هم قبول کنید که تشابهات بسیار زیادی هم داره!
تفاوت بروکراسی با تشکیلات اینه که در بروکراسی مردم مسئولیتی ندارن
اما تشابهات بروکراسی و تشکیلات زیاده، مثلا تقسیم کار و سپردن هر کاری به یک مسئول و نظارت بر کار مسئول و...
به نظرم باید دقیق تر بیان بشه!
البته باز هم قبول دارم که این کلیپ قطعه ای از یک سخنرانی استاد بود، اما من در فضای مجازی با همین یک قطعه از صحبت های استاد سروکار دارم!