کلیپ تصویری | توزیع قدرت بین مردم، راهکار مبارزه با فساد مسئولین
شناسنامه
- تولید: بیان معنوی
- زمان: 04:43
- منبع: اصلاح برداشتهای ناروا از دین، در رسالت و کلمات امیرالمؤمنین(ع)/ ج26
- دریافت با کیفیت (پایین(14مگابایت) | متوسط(20مگابایت) | بالا(40مگابایت) | صوت)
- آپارات
متن:
سیصد هزار تا مدیر دارید. همین الآن بنده میشناسم مدیرانی که خوب عمل نمیکنند، نشسته صنایع دانشبنیان آنجا میآید، یعنی شبانهروز به من میگویند اینجور اطلاعات را، میگوید من دوست ندارم این طرح را. میگویند آقا همۀ قوانین، همۀ چی. میگوید من حالا ببینید طرحتان را هوا نکردم؟! وقتی که قدرت شد، همه که علیه السلام نیستند که!
«توزیع قدرت بین مردم، راهکار مبارزه با فساد مسئولین»
دو تا خاطره از امیرالمؤمنین عرض کنم. یکیاش همه میدانند، یکیاش را تقریباً هیچکی نمیداند. یکی این هست که حضرت بیتالمال را مساوی تقسیم میکردند. برای چی؟ خب، یکی از تحلیلها این هست که به عدالت رفتار بکنند؛ دوباره موضوع را در عدالت صرفاً محدود نکنیم! بعد سیاسی دارد این ماجرا! قدرت رئیس قبیلهها را دارد کم میکند و قدرت تکتک مردم را دارد بالا میبرد. و این رسالت اصلی ولایت است. تحقق ولایت ولیّ الله الأعظم زدن این طاغوتچهها هست و مردم نتوانستند از نظام طاغوتی دست بردارند.
یک نکته جالب؛ در روایتی امیرالمؤمنین علی(ع) میفرماید: اگر موسی عمران با یک فرعون مواجه بود، پیامبر اکرم با فراعنهای مواجه بود. اِ! فرعونها چه کسانی بودند؟! اشخاص ذینفوذ و رئیس قبیلهها را اسمشان را میبرند. یک وقتی میبینی که احزاب میآیند جای همان طاغوتچهها را بازی میکنند. حضرت آقا یکبار فرمودند: بعضیها دنبال ولایت مطلقۀ احزاب هستند. در غرب همینجوری است.
یک کار دیگر امیرالمؤمنین میکردند که احدی حاضر نبود این کار را بکند؛ بیتالمال را که تقسیم میکردند جارو میکردند بیتالمال را و میگفتند: خدایا تو ببین، شاهد باش علی چیزی در بیتالمال نگه نداشت. برای چی؟ قدرت مرکزی باقی نگذاشته، قدرت را بین مردم توزیع کرده. سفارشی که حضرت آقا دارند به دولت میکنند به مدلهای دیگر.
چون اگر شما قدرت را در دولت متمرکز کردید، تقریباً چند اتفاق شوم میافتد. یک، بخشی از دولتمردان رانتی و فاسد میشوند و این اجتنابناپذیر است. سیصد هزار تا مدیر دارید. الآن هم من بهطور قاطع عرض میکنم با همۀ احترامی که برای مدیران قائل هستم ولی همین الآن بنده میشناسم مدیرانی که خوب عمل نمیکنند؛ نشسته صنایع دانشبنیان آنجا میآید، یعنی شبانهروز به من میگویند اینجور اطلاعات را، میگوید من دوست ندارم این طرح را. میگویند آقا، همۀ قوانین، همۀ چی. میگوید من حالا ببینید طرحتان را هوا نکردم! وقتی قدرت شد همه که علیهالسلام نیستند که!
نکتۀ بعدی؛ قدرت در دولت وقتی متمرکز شد بین مردم توزیع نشد، مثل این میماند که ما طلاهای محل را جمع کنیم توی خانه نگه داریم بعد اعلام کنیم دزد به این خانه نزند ها! نگهبان هم گذاشتیم. خب بالاخره یک دزدی یک فکری برایش خواهد کرد. چرا منازعات سیاسی در جامعۀ ما اینقدر بالا است؟ خیلی زشت است که منازعات سیاسی در جامعۀ ما زیادی است! آقا خیلی از مدیریتها بحثهای تخصّصی است؛ چرا اینجور؟
مجری: چرا سیاسی است؟ بله!
چرا اینقدر مثل خروسجنگی سیاسیون به جان همدیگر میپرند؟ برای قدرت این همه منازعه! مگر مدیریتها تخصّصی نیست در هر بخشی؟ چرا باید اینجور باشد؟ این به خاطر اینکه آنجا یک خبری هست، آن خزانه هنوز خالی نشده. منازعات سیاسی بیهوده برای خزانهای که خالی نشده زیاد پیش میآید.
حضرت بیتالمال را مساوی تقسیم میکردند. برای چی؟ بُعد سیاسی دارد این ماجرا! قدرت رئیس قبیله را دارد کم میکند و قدرت تکتک مردم را دارد بالا میبرد؛ و این رسالت اصلی ولایت است. تحقق ولایت ولیّ الله الأعظم زدن این طاغوتچهها است. قدرت در دولت وقتی متمرکز شد بین مردم توزیع نشد، بخشی از دولتمردان رانتی و فاسد میشوند و این اجتنابناپذیر است.
«اصلاح برداشتهای ناروا از دین در رسالت و کلمات امیرالمؤمنین، جلسه 26-سحرهای ماه مبارک رمضان1402»
ارسال نظر
لطفا قبل از ارسال نظر اینجا را مطالعه کنید