کلیپ تصویری | چگونه روابط ما زیباتر میشود؟
شناسنامه
- تولید: بیان معنوی
- زمان: 05:07
- منبع: خودآگاهی، آغاز حرکت و قدرتمندی؛ جلسۀ چهارم
- دریافت با کیفیت (پایین(14مگابایت) | متوسط(20مگابایت) | بالا(40مگابایت) | صوت)
متن:
اگر کسی مشغول خوبیهای خودش شد نیمی از روابطش با دیگران درست میشود، نیمی از عیبهایش نسبت به دیگران برطرف میشود. اگر کسی مشغول بدیهای خودش شد، نیم دیگری از روابطش با دیگران درست میشود مشغول بدیهای دیگران نخواهد بود. انسانها اگر به عیوب خودشان مشغول باشند، اگر مشغول دارائیهای خودشان هم نکات مثبت هم نکات منفی خودشان باشند، رابطهشان با دیگران بهتر میشود.
چگونه روابط ما زیباتر میشود؟
در بخش دیدن بدیهای خود هم، آدم وقتی مشغول شد به دیدن عیبهای خودش، دیگر عیبهای دیگران را ول میکند، میبخشد. اصلاً عیبجویی در دیگران نمیکند. کینۀ کسی را به دل نمیگیرد. بابا من خودم پر عیبتر از بقیه هستم. و این یکی از فضائلی است که خیلی انسان بهش احتیاج دارد مخصوصاً در جامعۀ ایمانی. نمیدانم چند تا روایت برای شما بخوانم.
مثلاً میفرماید که: «اَعْقَلُ النّاسِ مَنْ کانَ بِعَیْبِهِ بَصیرا وَ عَنْ عَیْبِ غَیْرِهِ ضَریرا»؛ عاقلترین مردم کسی است که نسبت به عیب خودش بینا باشد و نسبت به عیب دیگران کور باشد. وقتی آدم درگیر عیب خودش شد دیگر اصلاً عیب دیگران برایش مهم نیست. بابا ولمان کن من خودم آنقدر گرفتاری دارم که شروع کنم به تفحّص در عیب دیگران. بعد میبینی چقدر رابطه آدم با دیگران قشنگ میشود به همه مهربان نگاه میکند. فقط این یک مادر است که میتواند به بچههای خودش چهجوری نگاه کند؟ خیلی بیعیب نگاه کند. عیب بچههایش را هم توجیه میکند. واقعاً اگر کسی مشغول خودش بشود و مشغول دیدن عیبهای خودش، مثل مادر با دیگران برخورد خواهد کرد. واقعاً اگر کسی مشغول خودش بشود، مثل مادر با دیگران برخورد خواهد کرد.
اگر کسی مشغول داراییهای خودش بشود، مثل ثروتمند مهربان با دیگران برخورد خواهد کرد. دلش برای همه میسوزد و هی احساس میکند که خدا به او یک محبتهایی کرده که به دیگران نکرده و مهربانی خاصی نسبت به دیگران پیدا میکند. یا مثلاً میفرماید که، خیلی روایت در این زمینه هست. «الکَیِّسُ مَن کانَ غافِلاً عن غیرِهِ، و لنَفسِهِ کَثیرَ التَّقاضی»؛ زیرک کسی است که از خودش خیلی توقّع دارد، ولی از دیگران اصلاً توقّع ندارد. اینها علامتهای تعادل روحی و روانی است.
یکی از علائم سلامت روانی انسان این است که انسان خوبیهای خودش را ببیند، دارائیهایش را ببیند. وقتی آدم هیچکدام از خوبیهای خودش را ندید و هی فقط خوبیهایی که دست دیگران هست دید، خب این از نظر نگاه مخدوش است دیگر. وقتی آدم عیبهای خودش را ندید، بلکه عیبهای دیگران را فقط نگاه کرد؛ خب این از تعادل روانی خارج میشود.
آنهایی که عیب خودشان را میبینند آدم پیششان راحت است. هی عیبهای ما را نمیجویند! عیبجویی نمیکنند. هم آنها با ما مهربان هستند، کسانی که مشغول عیب خودشان هستند با ما مهربان هستند؛ عیب داشته باشیم یا نداشته باشیم در مورد ما قضاوت غلط و منفی و تند نمیکنند. میبخشند راحت. هم ما کنارشان احساس راحتی داریم، احساس آرامش داریم.
وقتی که آدم درگیر عیب خودش شد دیگر اصلاً عیب دیگران برایش مهم نیست. بعد میدانید چقدر رابطه آدم با دیگران قشنگ میشود؟! به همه مهربان نگاه میکند؛ مثل مادر با دیگران برخورد خواهد کرد.
«خودآگاهی، آغاز حرکت و قدرتمندی؛ جلسه چهارم»
ارسال نظر
لطفا قبل از ارسال نظر اینجا را مطالعه کنید