کلیپ تصویری | دین، زندگی، آزادی
شناسنامه
- تولید: بیان معنوی
- زمان: 05:26
- منبع: محفل هفتگی هیئات دانشجویی استان تهران/ (تاریخ تحلیلی اسلام)/ ج 7
- دریافت با کیفیت (پایین(14مگابایت) | متوسط(19مگابایت) | بالا(38مگابایت) | صوت)
- آپارات
متن:
آقا رسول خدا میخواستند یک دین برای ما بیاورند، همهاش از اول تا آخر درگیری. امیرالمؤمنین سه تا درگیری. بعدش هم یک درگیری نافرجام. ائمۀ هدی هم که بقیهشان را کشتند. آقا چرا شما وقتی میآیید میدان جنگ میشود؟! نمیشد یکجوری جنگ نشود؟ پیامبر هم همینطور بود. درگیر میشد، با قدرتها درگیر میشد. چرا؟ اصلاً چرا این دین اینقدر سیاسی است؟
«دین، زندگی، آزادی»
من یک دلیل عرض بکنم. دوستان من، دین برای افراد، برای انسانها، برای همۀ انسانها، باید در یک فضای مساعد باشد. دین برای اینکه برای همۀ انسانها مفید باشد توی آن جامعه خیلی باید آزادی باشد. خیلی! خیلی! لذا یک پیغمبر خدا وقتی که میآید میخواهد دین ارائه بدهد، اول باید آزادسازی کند جامعه را. از چه قدرتهایی؟ از انواع و اقسام قدرتهای پولی، قدرتهای سیاسی، قدرتهای هر چیزی که شما میگویی. قدرتهای اجتماعی، قدرتهای فرهنگی. میگوید زور نگویید آقا به بندگان خدا! چرا؟ چون من میخواهم در یک فضای آزاد بندگان خدا را به سوی خدا هدایت کنم، اینها آیا خواستند بپذیرند، آیا نخواستند نپذیرند.
کسی میخواهد دین به دیگران بدهد، دین دادن که زوری نیست که! باید یک کاری کنی طرف تنفس بکند راحت. استشمام کند بوی عطرش را بچشد. ولی قدرتها همیشه یک ماسکی میزنند روی دهان آدمها حالا که نگذارند مردم راحت نفس بکشند بوی این را حس نکنند. پیغمبر تو برو قدرت را از بین ببر تا این انسان ضعیف آزاد بشود آنوقت میبینی میآید. «یَدْخُلُونَ فِی دِینِ اللَّهِ أَفْواجاً»؛ واقعاً صحنۀ فوقالعادهای است. خیلی هیجانانگیز است.
من اگر یک فیلمی اینجوری باشد، یک کاراکتری قهرمان دارد، میخواهد بیاید یک شهری را آزاد کند تا وقتی آزاد بکند این مردم همه ابرقدرت بشوند، من فکر میکنم این فیلم پرجاذبهترین فیلم تاریخ سینمای جهان خواهد شد. منتها دوستان من، وقتی ما میگوییم آزادی نه یک قِران دوزار! یک قِران دوزار، این آزادیای که توی غرب دارند تجربه میکنند. خیلی عمیقتر از این حرفهاست آزادی! حتی پیغمبر اکرم هم ممنوع است تبلیغاتش به گونهای باشد برای جذب به دین که کسی بیاختیار علاقهمند به دین بشود. ممنوع است، توی قرآن میفرماید این کار را نکنی ها! «فَلا تَکُونَنَّ مِنَ الْجاهِلینَ»؛ جزء نادانها نباش. یکوقت یک دلیلی نیاور طرف بگوید: وای! معلوم است دیگر این حق است. تو میتوانی دلیل بیاوری، ولی نباید این کار را بکنی! باید بگذاری خودش فکر کند.
الآن فیلم سینمایی برایت میسازند اهداف را پنهان میکنند القاء میکنند توی وجودت سبک زندگی یا یک نگرشی را توی جنگ شناختی، اصلاً تعبیه میکند توی وجودت. شما میدانی که حق نداری برای حق این کار را بکنی ها! برای خدا این کار را، برای خدا نباید کسی را فریب بدهی.
حالا علّت درگیری ما با قدرتها را میدانید دیگر پس چیست دیگر. آقا شما کِی کوتاه میآیید از این انقلابتان در درگیری با قدرتها؟ حالا بگو دیگر، شما بگو الآن جواب را. ما تا زمانی که این قدرتها قدرت دارند میجنگیم. آقا ول کن تو رو خدا! حالا برای خودشان یک قدرتی دارند. نه! چون قدرت دارند تأثیر میگذارند روی ضعفای ما، ما باید قدرتها را بزنیم. ما نمیتوانیم انتظار از ضعفا داشته باشیم که تا وقتی قدرتها هستند اینها زیاد رشد کنند. الله اکبر! زور هم که نباید بگوییم.
بعد قدرتها از ضعفای ما یارگیری میکنند. بعد کی را باید بزنی؟ شما پدر و مادر، بچۀ مثلاً نعوذبالله زبانم لال، بچۀ دبستانی شما دبیرستانی شما رفته معتاد شده. اول بچهات را میزنی داغون میکنی؟ یا اول میگویی کی این کار را کرد؟ بعد بیایی ببینی مثلاً ها! یک آدم قلدری توی مدرسه زور گفته بچهات را به زور برده معتاد کرده. بچهات را میزنی یا او را؟! او را میزنی دیگر! پیامبرها همین کار را دارند میکنند دیگر. پیغمبرها چرا درگیر میشوند با قدرتها و قدرتها درگیر میشوند با آنها؟ چون پیامبرها اولین درخواست دینیشان چیست؟ لاالهالاالله! نه تنها آزادی مردم، خیلی آزادی مردم! خیلی!
«محفل هفتگی هیئات دانشجویی استان تهران، سلسله جلسات تاریخ تحلیلی اسلام- سال 1401 جلسۀ هفتم»
ارسال نظر
لطفا قبل از ارسال نظر اینجا را مطالعه کنید