مختصات زمان ما و آیندهای که تا ظهور در پیش داریم - جلسه 3، بخش دوم
بعضیها وقتی قدرت پیدا کردند طغیان میکنند؛ مثل آن نمایندهای که اسم مردم را گذاشته «گروه فشار»/ میگوید اگر شفافیت را در مجلس اجرا کنیم گروه فشار به ما فشار میآورند! این توهین به مردم است
شناسنامه:
- زمان: 1401/5/9
- مکان: دانشگاه امام صادق(ع)
- موضوع: مختصات زمان ما و آیندهای که تا ظهور در پیش داریم
- صوت: اینجا
- متن کامل: اینجا
علیرضا پناهیان، جلسۀ سوم محرم، بخش دوم:
قدرت، تعیینکنندهترین عامل برای صلاح و فساد یک ملت است. امام(ره) میفرمود که عامل اصلی بدبختی یک ملت، هیئت حاکمۀ آن است و همان است که فساد را به همهجا میزند!
البته در هیچ کشوری، قدرت در یک نقطه نیست، بلکه یک هِرمی دارد و کل این هِرم قدرت باید صالح باشد نه فقط رأس هرم. لذا کل هرم قدرت باید صالح باشد تا زمانه را به سوی صلاح و سداد پیش ببرد.
یک آیهای هست که پیامبر(ص) را پیر کرد و فرمود «شَیَّبَتی سورةُ هود» این آیه در مورد پاکیِ هرم قدرت است. میفرماید «فَاستَقِم کَما أُمِرتَ وَ مَنْ تابَ مَعَکَ» این راه را ادامه بده، اما همانطوری که به تو دستور دادهام؛ نه هرجوری. آنهایی هم که همراه تو هستند باید استقامت بورزند
بعد میفرماید «وَ لا تَطْغَوْا» و طغیان نکنید. «قدرتِ فاسد» یک اصطلاحی در قرآن دارد به نام طاغوت، در این آیه هم به طغیان اشاره میفرماید. یعنی ای پیامبر، خودت و کسانی که همراه تو هستند، نباید طغیان کنید. به تعبیر ما، یعنی کلّ هرم قدرت نباید طغیان کند نه فقط رأس آن.
اصلاً فلسفۀ بعثت انبیاء جلوگیری از قدرت طغیانگر است؛ یعنی قدرتی که دارد زور میگوید، قدرتی که دارد از حد خودش فراتر میرود. ما باید تکلیف این قدرت را مشخص کنیم.
خدا به پیغمبر میفرماید: اطرافیان تو هم طغیان نکنند؛ یعنی حالا که قدرت پیدا کردهاند و کار دستشان افتاده، طغیان نکنند. مثل آن نمایندۀ مجلسی که مردم به او رأی دادهاند، اما حالا که به مجلس رفته، به مردم توهین میکند و اسم مردم را میگذارد گروه فشار!
میگوید: ما اگر شفافیت در مجلس اجرا کنیم گروه فشار، به ما فشار میآورند و دیگر به ما رأی نمیدهند. خُب همین گروه فشار به تو رأی دادهاند! حالا که بالا رفتی، طغیان میکنی و توهین میکنی!
شما نوکر این مردم هستی، حالا اربابت یک دادی هم سرت بزند! اصلاً میخواهد نوکر خودش را عوض کند. مگر مردم ارباب شما نیستند؟ مگر نمایندگان مجلس نوکر مردم نیستند؟ خُب مردم میخواهند نوکرشان را عوض کنند و یک نوکر دیگر بیاورند.
همۀ مسئولین نوکر مردم هستند. هرکسی نمیتواند نوکری بکند برود یک شغل دیگر، انتخاب کند؛ اینهمه شغل هست. اصراری هم نیست که شما حتماً باشید! مردم ولیّنعمت شما هستند، صدقۀ سر اینها شما داری حقوق میگیری. طغیان نکن!
ارسال نظر
لطفا قبل از ارسال نظر اینجا را مطالعه کنید