اولین یادوارۀ 13 بانوی شهیدۀ طلبه
با شعار عدالت، در خانواده و جامعه ظلم برطرف نمیشود/ تا فداکاری و گذشت نباشد، ظلم از بین نخواهد رفت/ اگر سقف حیات بشر را عدالت بگیریم، به کف عدالت هم نخواهیم رسید!/ پشت سر عدالت مهدوی، فداکاری و از خودگذشتگی بسیار زیاد قرار دارد
شناسنامه:
- زمان: 1400/11/21
- مکان: مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران
- موضوع: اولین یادوارۀ 13 بانوی شهیدۀ طلبه
- صوت: اینجا
- متن کامل: اینجا
علیرضا پناهیان در اولین یادوارۀ 13 بانوی شهیدۀ طلبه:
چگونه میشود جامعهای سرشار از عدالت داشته باشیم؟ با شعار «جامعۀ سرشار از عدل» و با آرمان قرار دادنِ عدالت نمیتوانیم به جامعۀ عاری از ظلم برسیم و عدل و داد را جاری کنیم.
اگر کسی بگوید «ما میخواهیم جامعهای درست کنیم که در آن ظلم صورت نگیرد؛ فقط همین!» به نتیجه نخواهد رسید. شما با پیگیری محض عدالت و دیگر هیچ، به جامعهای سرشار از عدالت نخواهید رسید. دربارۀ خانواده هم همین است.
اگر شما سقف حیات انسان را عدالت بگیرید، آیا به کف عدالت هم خواهید رسید؟ نه! اگر در یک خانواده، زن و شوهر بنا بگذارند که به هم ظلم نکنند، آیا این خانواده خوشبخت خواهد بود؟ قطعاً نه!
مثلاً یک خانم میتواند برای شیر دادن به بچه و نگهداری بچه و غذا پختن، اجرتالمثل بگیرد، این حق و انصاف است. اما کدام خانوادهای با این امور به خوشبختی رسیده است؟ کدام خانوادهای بدون ایثار و گذشت به اوج زیبایی رسیده است؟
در یک جامعه یا خانواده با شعار عدالت، ظلم برطرف نخواهد شد. ارزش برتر در جامعه، فداکاری، ایثار و گذشت است. در خانواده هم تا فداکاری و گذشت نباشد، ظلم از بین نخواهد رفت.
صرفاً با عدل و انصاف، ظلم از بین نمیرود، بلکه با از خودگذشتگی، با فرهنگ کوتاه آمدن، گذشت کردن و رحم کردن است که ظلم از بین میرود.
جامعهای سرشار از عدل، چگونه محقق میشود؟ آیا جز با اینکه یک عدهای ایثارگر، پیشتاز بشوند و از همۀ هستی خودشان بگذرند، جامعهای سرشار از عدالت شکل میگیرد؟!
آنهایی که از دور میبینند در جامعۀ مهدوی عدالت برقرار خواهد بود، باید از نزدیک ببینند چه ایثارگران و ازخودگذشتگانی هستند که جامعه را به آنجا میرسانند، خونها ریخته میشود. پشت سر عدالت مهدوی، فداکاری و از خودگذشتگی بسیار زیاد قرار دارد.
طبق فرمایش امام صادق(ع) اگر در حکومت امام زمان(عج) مسئولین جامعه جز لباس خشن و نان خشک بهرۀ دیگری از دنیا ببرند جای آنها در جهنم است (الغیبه، نعمانی/ص287)
ایثارگری و از خودگذشتگی برای مسئولین جامعهای که دنبال عدالت هستند، واجب است و کافی نیست که مسئولین، فقط ظلم نکنند.
از مسئولین جامعه، ازخودگذشتگی طلب کنید؛ عدالت هم داخلش هست، چون که صد آمد نود هم پیش ماست. چرا قرآن سرشار از توصیۀ به انفاق است و در کنار نماز، توصیۀ به انفاق قرار گرفته، نه توصیۀ به عدالت؟ چون وقتی اهل انفاق بودی قطعاً دیگر دزدی نخواهی کرد و کنار تو نمیشود دزدی کرد. اما بدون انفاق تا قیامت باید دنبال دزد بگردی و مدام دزد تولید خواهد شد.
ارسال نظر
لطفا قبل از ارسال نظر اینجا را مطالعه کنید