ورامین-رحلت حضرت امالبنین(س)
رهبر انقلاب اخیراً فرمود: مردم باید در نظارت و تصمیمگیری مشارکت کنند/ شفافیت مجلس، یکی از ارکان نظارت مردم است/ مردم با عدم شفافیت، متوجه نمیشوند در مجلس چه خبر است؟/ بهانۀ برخی نمایندگان این است که «در صورت شفافیت، گروههای فشار بر ما فشار میآورند!»/ از شورای نگهبان میپرسم: نمایندهای که مردم را «گروه فشار» مینامد، آیا هنوز صلاحیت نمایندگی دارد؟
شناسنامه:
- زمان: 1400/10/26
- مکان: ورامین امامزاده زید ابوالحسن(ع)
- مناسبت: رحلت حضرت امالبنین(س)
- صوت: اینجا
- متن کامل: اینجا
علیرضا پناهیان در شب رحلت حضرت امالبنین(س)، ورامین:
رهبر انقلاب چند روز قبل فرمودند که مردم را مشارکت بدهید؛ هم در تصمیمگیری هم در اقدام و هم در نظارت بر کار مسئولان (بیانات 1400/10/19)
فلسفۀ انتخابات این است که مشارکت و فعالیت مردم در ادارۀ امور، زیاد بشود. اگر مردم در تصمیمگیریها و نظارت و ادارۀ امور، واقعاً قوی شدند؛ فلسفۀ انتخابات محقق شده است.
ولی اگر انتخابات شد و مردم در این سه وجه تقویت نشدند، معلوم میشود که آن انتخابات دچار آسیب شده و باندها آمدهاند از مردم رأی میگیرند و بعد میروند سراغ پنهانکاری و کار خودشان را میکنند. یکی از شاخصههای عدم مشارکت حقیقی مردم و آسیب انتخابات، «عدم شفافیت مجلس» است.
شفافیت مجلس، یکی از ارکان نظارت مردم است. مردم میخواهند بر دیدگاههای نمایندگان مجلس نظارت کنند، ولی نمیتوانند. مردم و متخصصین میخواهند در تصمیمگیریهای مجلس کمک کنند، ولی نمیتوانند، چون نمیدانند آنجا چه کسی برای هر موضوعی چه رأی و نظری میدهد؟
نمایندگان فعلی مجلس از این دولت در همین چندماه اخیر، حدود هزار سؤال از وزرا کردهاند! درحالیکه از دولت قبلی در سال اولش، حدود 200 تا سؤال شده بود. معنایش این است که این مجلس، دارد زیادی سؤال میکند. مردم با عدم شفافیت نمیتوانند متوجه بشوند که در مجلس چه خبر است؟
ما که میدانیم مسیر این دولت بسیار مردمیتر از دولت قبل است. شما نمایندگان هم ادعا میکنید «انقلابی» هستید. پس چرا اینگونه است؟ وقتی مجلس شفاف نیست، ما نمیفهمیم چرا اینگونه است! عدم شفافیت، آغاز گرفتاریهاست.
اگر سیاستمداران و نمایندگان این مجلس، حقیقت یک حکمرانی اسلامی را فهمیده باشند، شفافیت را تصویب میکنند و برای تصویب نکردنش هم بهانه نمیآورند.
یکی از نمایندگان گفته است که شفافیت خوب نیست و یک حرکت پوپولیستی است و موجب میشود گروههای فشار، بر ما فشار بیاورند! شنیدهام نمایندهای در تلویزیون این حرف را گفته است.
اتفاقاً اگر شما شفاف باشید، همۀ مردم میبینند و اگر کار شما درست و منطقی باشد، آنوقت مردم مدافع کار کارشناسی شما خواهند شد و وقتی همۀ مردم در جریان باشند، دیگر گروههای فشار نمیتوانند تأثیر بگذارند، مگر اینکه بگویید «همۀ مردم گروه فشار هستند!»
بنده از شورای نگهبان میپرسم: اگر یک نمایندهای به مردم گفت «گروه فشار»، آیا صلاحیتش برای نمایندگی باقی میماند؟ آن بخش انضباطی مجلس که نمایندگان را از نظر بیانضباطی کنترل میکند، الان چهکار باید بکند؟ اگر کسی به مردم توهین کرد و آنها را «گروه فشار» نامید آیا او تنبیه و تذکر نمیخواهد؟
نمایندهای که اسم مردم را «گروه فشار» میگذارد، به مردم توهین کرده است؛ این ادبیات خجالتآور است. شاید منظورتان این است که مردم در اثر بیخبری، فشار خودشان را از روی شما بردارند و بعد شما هر کاری خواستید انجام بدهید؟!
حتماً شفافیت برای یک عدهای ضرر دارد که -در تصویب طرح شفافیت- دارند تعلل میکنند و طفره میروند. دربارۀ این عده میشود بیشتر صحبت کرد، ولی باز هم صبر میکنیم.
امروزه یک نمایندۀ مجلسِ خوب و یک استاندار خوب، علامت خوبیِ کارش این است که مردم را در ادارۀ امور خود و نظارت در تصمیمگیریها فعال کند، به فعالیت مردم میدان بدهد و مردم را قدرتمند کند.
ارسال نظر
لطفا قبل از ارسال نظر اینجا را مطالعه کنید