کلیپ تصویری | نقش قدرت نظامی ایران در رفع مشکلات اقتصادی
شناسنامه
- تولید: بیان معنوی
- زمان: 04:27
- منبع: مراحل پیشرفت انقلاب و مرحلۀ پیش رو
- دریافت با کیفیت ((پایین 8 مگابایت) | متوسط(36 مگابایت) | بالا(50مگابایت))
- آپارات
متن:
ما در معادلات قدرت در جهان جای پای محکمتری امروز داریم از هر روزی در روزهای قبل در طول انقلاب. این را نباید ما از مدّ نظر دور بداریم. هر کشوری این قدرت موشکی ما را داشت، اینقدر حال مردم را خوب میکرد با انرژی حضور در معادلات قدرت در جهان که خیلی از مشکلات را اصلاً مردم فراموش بکنند. ولی خب آن قدرت تبلیغاتی ما متأسفانه ضعیف است. این را ما باید در نظر بگیریم. یک سخن از سخنان امام آوردم. میفرماید: «مسلمانان باید بدانند تا زمانیکه تعادل قوا در جهان به نفع آنان برقرار نشود، همیشه منافع بیگانگان بر منافع آنان مقدم میشود.» ببین امام به چی توجه دارند؟ و ما باید امروز به امام بگوییم ما داریم این معادلۀ قدرت را به نفع خودمان تغییر میدهیم.
مجری: اصلاً خودِ خود نظریۀ واقعگرایی است. یعنی این چیزی که در روابط بینالملل به عنوان رئالیسم میگویند همین است دقیقاً.
درست است؟ یعنی کاملاً ما واقعبینانه این پیشرفت را تا حالا داشتیم، هیچ مانعی هم برای آیندۀ پیشرفتمان وجود ندارد. البته این باید تبدیل بشود به نان سر سفرۀ مردم و قطعاً خواهد شد. همین قدرت موشکی به مرور تبدیل میشود. و من همین را هم عرض بکنم با همۀ انتقادهایی که خودِ من ممکن است نسبت به دولت و حتی مجلس داشته باشم، علیرغم جهتگیریهای انقلابی این را عرض بکنم، اگر ما از این معادلههای قدرت استفاده نمیکردیم و آن وادادگی دولت قبل را در بدنه و در اجرا ادامه میدادیم و کار جهادی نمیشد برای جمعکردن مصائب مملکت، الآن قحطی توی کشور بود. ولی خب من نمیخواهم بر این موضوع تأکید کنم و این را یک روش قرار بدهم بگویم این ضعفها را ندیده بگیرید و الّا بنا بود وضع بدتر بشود، این یک ادبیات تبلیغی مثبت و برجسته نیست. ولی یک واقعیت است که باید این را بهش توجه داشته باشیم.
تا همین الآن هم اگر مسئولین توانستند خیلی از بحرانها را بیسر و صدا جمع بکنند، سیلوها پر گندم بشود و خیلی چیزهای دیگر، آن قدرت منطقهای ما پشتیباناش بوده. تا الآن با همۀ تحریمها و با همۀ ضعفهایی که در بروکراسی کشور داریم، با همۀ ضعفهایی که در بدنۀ مدیریتی داریم، به این نقطه از قدرت منطقهای رسیدیم. حالا تازه یک مقدار جمع و جورتر هم بشود جهتگیریها انقلابی بشود، حتماً این قدرت افزایش پیدا خواهد کرد، و قدرت هم میدانید تصاعدی افزایش پیدا میکند، نه تدریجی.
خب پس ما این قدرتی که فراهم آمده را ببینیم و آثارش را نگاه بکنیم در مقام بحث و نظر، و واقعی هم چه آثاری داشته؟ نمیشود همه را شاید جزئیاتش را گفت که یک دفعهای کشورهای منطقه میآیند و میگویند آقا ما فلان موضوع را کوتاه آمدیم، فلان موضوع را کوتاه آمدیم. چی میشود اینها کوتاه میآیند؟ چی میشود وقتی کوتاه میآیند قیمت دلار هم میآید پایین؟ اینها البته باید در آینده بیشتر اثر خودش را در سفرۀ مردم نشان بدهد. ولی میشود ازش بحث کرد.
پس، گفتمان پیشرفت یک نیمنگاهی باید داشته باشد به قدرتی که تاکنون فراهم آمده، تعادل قوا در جهان تغییر کرده، و همین موضوعی که اخیراً رهبری فرمودند قدرت دارد از غرب به شرق میرود و ما باید سهم خودمان را مشخص کنیم. ببینید رهبر یک کشور وقتی میتواند این حرف را بزند که توی منطقه، در شرق اقتدار داشته باشد و این اقتدار را همه به جمهوری اسلامی میدهند و همه منعکساش میکنند. حالا ممکن است آن رسانههای ضدّ انقلاب این چیزها را منعکس نکنند چون آنها دنبال یأس و اینها هستند.
ما در معادلات قدرت در جهان جای پای محکمتری امروز داریم از هر روزی در روزهای قبل در طول انقلاب. البته این باید تبدیل بشود به نان سر سفرۀ مردم و قطعاً خواهد شد. همین قدرت موشکی به مرور تبدیل میشود
چند نکته ذیل سخنان استاد بزرگوار
۱-دوره قبل ساده لوحی شان در عدم مقاومت انکار ناپذیر ، چنان ادبیات توجیه گر حفظ وضع موجود داشتند که در سخن استاد آمد: " باید اعانه جمع کنیم برای تشکر از رئیس جمهور و معاونش که نگذاشتند ما قحطیزده بشیم" _تکرار این جنس ادبیات راهبرد امید نیست
2- در دوره قبل هم آمار و شاخص ها و نمودار های کلان از رشد کشور ارائه میشد اما محصولی برای مردم نداشت چون رشد طبقاتی بود نه اکثریت مردم ، روش سابق ظاهر پیشرفت نمودار ها را حفظ میکند اما جدا از عامه مردم ! (آموزش ،درمان ، گردشگری ، توسعه مقالات علمی .... همیشه رشد نمودار داریم !!! )
3- دوره قبل گفتند " اگر ما نبودیم وضع بدتر میشد" ، از قضا بخش هایی داشتیم که اختیار مقاومت شکنی ایشان نبود امکان بدتر کردن وضع از ایشان سلب شد!