کلیپ تصویری | درک زمان
- تولید: بیان معنوی
- مدت زمان: 4:38 دقیقه
- منبع: مدیریت زمان - جلسه3
- 4:38 دقیقه | دریافت با کیفیت (پایین(5.5 مگابایت) | متوسط(35.7 مگابایت) | بالا (65.2 مگابایت))
- دریافت از آپارات | دریافت صوت کلیپ (4.26 مگابایت)
متن:
زمان موجود مقتدری است. خانمها و آقایان از هم طلاق میگیرند. چرا؟ بیظرفیت هستند در ارتباط با زمان. حل میشود آقا! اکثر طلاقها سال اول است. جالب است. چون اینها یک ذره شعور زمان ندارند. آقا درست میشود این اولش است. بعد به بداخلاقیهای همدیگر عادت میکنید اصلاً دلتان تنگ میشود برای بداخلاقیهای همدیگر. اینقدر قشنگ میشود. بیخیال، بگذار زمان ازش بگذرد. درک زمان خیلی کار مهمی است.
ما بچه بودیم زمان نمیفهمیدیم. میدانید نتیجهاش چی شده بود؟ من خودم را عرض میکنم. فکر میکردم پیرمردها همۀشان همینجوری پیرمرد بودند دیگر و همینجور هم پیرمرد میمانند و جوانها هم خب جوان بودند و جوان میمانند و اینها و بعد بچهها هم همینطور. نه! نه این پیرمردها همه جوان بودند. این گرد سپیدی زمان است که نشسته. گردگیریاش هم نمیشود کرد. به این چیزها توجه نکنیم یک دفعه میبینید شعور نسبت به زمان را از دست میدهیم.
آنوقت شعور نسبت به زمان را از دست بدهیم دیگر چی را میفهمیم؟ ببخشید. «الدنیا سجنُ المؤمن»؛ دنیا زندان مؤمن است. زندان مؤمن است یعنی چی؟ با همین حرفها زندان مؤمن میشود. آقا تو دنیا را برای ما تلخ میکنی! دنیا تلخ است تو چرا خودت را گول میزنی میگویی شیرین است؟ توی دنیا نفس آدم، لذت آدم همان لحظههایی است که با خدا مناجات میکند. بقیهاش تلخ است تو چرا خودت را گول میزنی؟ خار مغیلان دارد میخورد، بعد میگوید آب گواراست. خب تو حالت خوب نیست. دنیا را خدا تلخ آفریده. بهش نگاه نکنیم دنیا شیرین میشود؟ زمان را بشناسیم تا تمنّای بهشت در وجود ما بیاید. سختی و زمختی زمان را درک بکنیم.
به جوان خودش میفرماید چی؟ در نامۀ سی و یکم نهجالبلاغه. میفرماید جوان من، تو الآن در خانۀ مردگان نشستهای. جانم به امیرالمؤمنین فردایش بشوم چقدر بیتعارف است. الهی همۀ عالم فدای کلمات امیرالمؤمنین. میفرماید شما در خانۀ مردگان نشستهای. خیلی جالب است دیگر، حرف درستی است. نگو آقا نگو! آقا چرا؟ چرا گذر زمان را میخواهی نبینی؟! «وَ الظَّاعِنِ عَنْهَا غَداً»؛ و تو هم فردا خواهی رفت، کسان دیگر میآیند جای تو مینشینند. هی میخواهد زمان را به آدم نشان بدهد امیرالمؤمنین در آغاز آموزش. بیرحم بودن زمان را به بچههایمان یاد بدهیم، بشناسانیم، پناه ببرند به خدا، از خدا مدد بگیرند برای بهرهگیری خوب از زمان، منظم بشوند. زمان همه چی را میگذارد سر جایش! یکی از خصوصیتهایش این است. هر چیزی را میگذارد سر جایش. حقّ هر کسی را میگذارد کف دستش. زمان این کار را میکند. زمان از حلقوم هر کسی بیرون میکشد مال ناحقّی را که خورده باشد. حتی در روایات هست نام بیجایی هم کسی پیدا کرده باشد، اصلاً همه چی را میگذارد سر جایش. زمان خیلی تعیین کننده است.
پیامبر گرامی اسلام میفرماید کسی روز قیامت قدم از قدم بر نمیدارد مگر اینکه چهار تا سؤال ازش میکنند. عمرش را کجا فنا کرده؟ بعد در کنارش «وَ شَبَابِهِ فِیمَا أَبْلاَهُ»؛ جوانیاش را. یعنی یکبار عمر را میپرسند، دوباره بر میگردند یک قسمتی از عمر را که جوانی هست جداگانه دوباره سؤال میکنند. بابا این را که سؤال کردی! نه جوانی را دوباره سؤال میکنیم. از مالش هم سؤال میکنند. دو تا سؤال در مورد زمان است، یک دانه در مورد مال است. و از حبّ ما اهلالبیت سؤال میکنند. زمان خیلی بیرحم است. اصلاً انعطافپذیر نیست. حالا ای ثانیهها یک مقدار طولانیتر بشوید. تکه تکه کن خودت را! اصلاً حرف ندارد. گوش نمیدهد.
لطفا متن این کلپ را به من بفرستید تا من به زبان اردو ترجمه کنم.
والسلام
یا علی