محاسبه نفس-ج 11
محاسبۀ نفس، کاری عقلانی است؛ چیزی از جنس مدیریت و برنامهریزی/ نقطۀ شروع عشق، عقلانیت است/ فرازهای ادعیه، بیشتر عاقلانه هستند تا عاشقانه
شناسنامه
- زمان: دهه اول محرم 95
- مکان: تهران - هیئت نور
- صوت: دانلود | بشنوید
- گزارش تصویری: اینجا
- کلیپ صوتی: پیشنهاد دهید
- اینفوگرافیک: پیشنهاد دهید
پناهیان: کسی که زندگی خودش، بلکه احساسات و عواطف و افکار خودش را مدیریت میکند و در همۀ این مراحل با برنامهریزی پیش میرود، طبیعتاً «رفتار» خودش را هم مدیریت میکند. چنین انسانی حتماً در مدیریت خودش «محاسبه» را خواهد داشت.
در ادامه فرازهایی از یازدهمین جلسۀ این مبحث را میخوانید:
فرازهای ادعیه، بیشتر عاقلانه هستند تا عاشقانه/ عارف یعنی شخصیتی بهشدت باهوش و عاقل
- ادعیهای که از اهلبیت(ع) به ما رسیده است، یکسلسله متنهای بهشدت «عقلانی» هستند. یعنی شما میتوانی با حداقل ایمان، به سراغ ادعیه بروی. و آنها را بخوانی.
- برخی از تعابیر ادعیه «عاطفی» هستند ولی بسیاری از تعابیر آنها بهشدت عقلانی هستند. مثلاً مقولۀ عقلانیت دریکی از فرازهای دعای ابوحمزۀ ثمالی این است: «خدایا میدانی چرا نرفتم جای دیگر و آمدم در خانۀ تو؟ اگر میرفتم جای دیگر جواب نمیگرفتم؛ لَوْ دَعَوْتُ غَیْرَهُ لَمْ یَسْتَجِبْ لِی دُعَائِی» این فرازها بیشتر از اینکه عاشقانه باشند عاقلانه هستند. شما به این حرفها چه میگویید؟ عارفانه! اصلاً عارف یعنی شخصیتی که بهشدت باهوش و عاقل است.
این دنیایی است که تو به آن علاقه داری؛ عاقل باش!/ نقطه شروع عشق، عقلانیت است
- امیرالمؤمنین(ع)-دربارۀ انسان- میفرماید: «آخر این چیست که مدام تولید میکنی و همیشه هم همراهت داری؟» (یَحْمِلُ غَائِطَهُ مَعَه؛ علل الشرائع/ج1/ص275) این دنیای توست که به آن عشق میورزی. عاقل باش!
- حضرت امیر(ع) در جای دیگری میفرماید: «بهترین شربت دنیا، عسل است که آب دهان حشرهای است.»(فَأَلَذُّ المَأکولاتِ العَسَلُ و هُوَ بَصقٌ مِن ذُبابَةٍ؛ غررالحکم/165) این دنیایی است که تو به آن علاقه داری! کمی عاقلانه برخورد کن! بگو خدایا اینجا جای من نیست! خدا هم میفرماید: «درست است عزیزم! جای تو در بهشت است! کمکم داری عاشق بهشت میشوی و برای آنجا اشک هم میریزی.» نقطه شروع عشق عقلانیت است.
محاسبۀ نفس، کاری عقلانی است؛ چیزی از جنس مدیریت و برنامهریزی
- محاسبۀ نفس، کار عقلانی است، چیزی از جنس مدیریت و برنامهریزی است. کسی که زندگی خودش، بلکه احساسات، عواطف و افکار خودش را مدیریت میکند و در همۀ این مراحل با برنامهریزی پیش میرود، طبیعتاً رفتار خودش را هم مدیریت میکند. چنین انسانی حتماً در مدیریت خودش «محاسبه» را خواهد داشت.
ارسال نظر
لطفا قبل از ارسال نظر اینجا را مطالعه کنید