۹۵/۱۲/۰۹ چاپ ایمیل و پی دی اف
بیان ها>سخنرانی>اخلاق و معنویت 

نقش‌های ویژه حضرت زهرا (س) در عالم

حجت الاسلام پناهیان:

 نقش‌ها در دنیا تقسیم شده/ بگرد نقشت را پیدا کن!

  • حضرت زهرا ـ‌سلام‌الله‌علیها‌ـ در بخشی از دعای خود خطاب به خداوند عرضه می‌دارند "اللَّهُمَّ فَرِّغْنِی لِمَا خَلَقْتَنِی لَهُ؛ خدایا به من فرصت بده تا به آنچه که تو من را به خاطر آن خلق کردی بپردازم." (مهج الدعوات/141) معلوم می‌شود هر کسی در این دنیا یک نقشی دارد. نقش‌های این دنیا تقسیم شده است و کسی نمی‌تواند نقش دیگری را بگیرد.
  • مثلاً برای یک پدری، یا برای یک مادری، خدا این نقش را در نظر گرفته که "ببین، تو خودت هیچی نمی‌شوی، بنا است بچه‌ات یک چیزی بشود. تمام زحمات تو به این‌جا می‌رسد که بچه‌ات به یک جایی برسد." در کار گلاب و گل، حکم ازلی این بود/ آن شاهد بازاری، وین پرده‌نشین باشد. گل را نمایش می‌دهند و همیشه در معرض دید است، امّا گلاب را در شیشه می‌ریزند و در پَستو می‌گذارند و گاهی که می‌خواهند استفاده کنند دم دست می‌آورند و دوباره در پَستو می‌گذارند. 

علت اصلی عداوت‌ها، حسادت‌ها و رقابت‌های نادرست

  • اگر ما این اصل را نپذیریم که "خداوند برای هر کدام از ما نقشی قائل شده است"، همیشه در حال سرگردانی بین شکست‌‌ها و پیروزی‌های خیالی به سر خواهیم برد. همیشه بین رقابت‌ها، حسادت‌ها و عداوت‌ها سرگردان خواهیم بود. همیشه باید حسرت و غصه گذشته را داشته باشیم و آرزوهای الکی و بی‌ارزش برای آینده، سرگردانمان کند.

حسرت ما در قیامت به خاطر اینست که نقشمان را ایفاء نکردیم 

  • روز قیامت اگر معلوم شود که آدم نقش خودش را ایفا نکرده است، خیلی حسرت می‌خورد. در روز قیامت خدا می‌فرماید: می‌دانی تو را برای چه ساخته بودم؟ می‌دانی عمرت را برای چه چیزی هرز دادی؟! 

گاهی نقش شما برخلاف استعدادهای شما هست.

  • گاهی خدا به یک مادری این نقش را می‌دهد که "تو بچه‌هایت را تربیت کن"، گرچه ممکن است آن مادر دلش بخواهد و استعدادش را هم داشته باشد که در فلان زمینه به فلان جا برسد. خیلی اوقات خانم‌ها حاضر نیستند نقش خودشان را بپذیرند. مثلاً نقشی که خدا برای او تعیین کرده، تربیت بچه است، امّا به بهانه‌های مختلف نقشِ خودش را نمی‌پذیرد، می‌گوید: "نه، اینجوری من استثمار می‌شوم! "
  • این بحث مال همه است، زن و مرد ندارد. و هر کسی برود در دایره هوس، از نقش خودش خارج می‌شود و نقش خودش را گم می‌کند. نقش خودش را پیدا نمی‌کند.

همۀ عالم می گویند براساس استعدادت عمل کن! حضرت زهرا(س): می‌فرماید براساس نقشت عمل کن! 

  • همه دنیا می‌گویند: "براساس استعداد خودت عمل کن "؛ امّا زهرای اطهر ـ سلام‌الله‌علیها ـ در این دعا به ما می‌فرمایند: "طبق نقشی که خداوند برایت معین کرده است، عمل کن. طبق نقشه‌ای که خدا برایت کشیده است، عمل کن. "حتی ممکن است که نقش تو، با استعدادهای تو مطابق و سازگار نباشد، که استعداد آن را باید از خداوند طلب کنی؛ و البته خدا هم به تو خواهد داد.مثلاً در مورد علامه طباطبایی نقل شده است که اوایل طلبگی، درس‌های حوزه را خوب متوجه نمی‌شدند، توسل کردند و خداوند به ایشان عنایت فرمود. اگر قرار بود طبق استعداد عمل کنند و می‌گفتند که طلبگی مطابق استعداد ما نیست، به این مقام نمی‌رسیدند. اما صبر کردند و خداوند استعدادش را به ایشان عنایت فرمود.

 نور فاطمی در وجود امام زمان(عج)، همان نقش خاص حضرت زهرا(س) در خلقت است

  • نقشی که زهرای اطهر ـ‌سلام‌الله‌علیها‌ـ در عالم هستی داشتند، نقش بی‌نظیری است. این نقش به هیچ زن و به هیچ مردی داده نشده است. مثلا وجود حضرت زهرای اطهر ـ سلام‌الله‌علیها ـ در همۀ امامان ما مؤثر بوده است. رسول خدا (ص) خطاب به زهرای اطهر می‌فرمودند: "یا فاطمة أبشِری فَانَّ المَهدی مِنکَ " مهدی از توست. (میزان الحکمه/ ۱۱۶۲/۱) آن نوری که از فاطمه زهرا(س) در وجود امام زمان(ع) ما هست، نقش خاص و پنهان فاطمه زهرا(س)  را نشان می‌دهد.

لینک خبر اصلی: اینجا

نظرات (۵)

دوستان مطلب بالا به صورت کامل در این صفحه قرار داره
http://panahian.ir/post/526
۰۱ فروردين ۹۶ ، ۱۱:۲۲ حسین نقی دخت
سلام.از این سخنرانی استاد هیچ صوت یا تصویری وجود نداره؟؟؟  خیلی لازمه
سلام علیکم
مطلبی که گذاشتین خیلی مبهم بود:
یعنی ممکنه خدا از ما چیزی رو بخواد و نقشی رو بهمون بده که استعدادش رو نداشته باشیم ؟؟؟اینجوری که ما ملاکی برای تشخیص نقشمون نداریم یعنی باید تو هر چیزی سَرَک بکشیم که شاید نقش ما این باشه !!

و سوال دیگه اینکه ملاک اینکه بفهمیم نقش واقعی مون رو تو عالم پیدا کردیم و اینکه توش چقدر موفق بودیم رو از کجا بفهمیم؟
مثلا ایا علامه طباطبایی واقعا به همون نقشی که خدا براشون خواسته بود عمل کردند؟ از کجا معلوم که اگه تو یه کار دیگه ای وارد می شدند موفق تر نمی شدند؟
اصلا ایا اگر در نقش اصلی مون وارد بشیم ملاک موفقیتمون : همین موفقیت های ظاهری است یا برای فهم میزان موفقیت باید چیزای دیگه ای رو در نظر گرفت؟

ممنون از پاسخگویی تون
سلام
ببخشید یه سوال: ملاک اینکه بفهمیم یه فرد در نقش اصلی خودش عمل کرده چیه ؟؟
مثلا به نظر شما علامه طباطبایی واقعا به همان نقشی که خدا بهشون داده، عمل کردند ؟ شاید اگه در زمینه دیگه ای می رفتند بهتر از این ایفای نقش میکردند..
درسته ما بعضی از کارهایی که می کنیم به ظاهر ممکنه خیلی توش موفق باشیم ولی اون کار همون کار و نقشی نباشه که خدا برامون خواسته و بهتر از اون می تونستیم عمل کنیم حتی اگه در ظاهرِ اون نقشِ اصلی ، خیلی موفق نبوده باشیم ...
درسته ؟؟
ممنون
خب از کجا بدونیم نقشمون چیه؟

این مساله در کلام آسونه اما در عمل بسسسیار پیچیده...

ارسال نظر

لطفا قبل از ارسال نظر اینجا را مطالعه کنید

شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
دسترسی سریع سخنرانی ها تنها مسیر استاد پناهیان ادبستان استاد پناهیان درسنامۀ تاریخ تحلیلی اسلام کلیپ تصویری استاد پناهیان کلیپ صوتی استاد پناهیان پرونده های ویژه حمایت مالی بیان معنوی پناهیان

آخرین مطالب

آخرین نظرات

بیان ها راهکار راهبرد آینده نگری سخنرانی گفتگو خاطرات روضه ها مثال ها مناجات عبارات کوتاه اشعار استاد پناهیان قطعه ها یادداشت کتابخانه تالیفات مقالات سیر مطالعاتی معرفی کتاب مستندات محصولات اینفوگرافیک عکس کلیپ تصویری کلیپ صوتی موضوعی فهرست ها صوتی نوبت شما پرسش و پاسخ بیایید از تجربه... نظرات شما سخنان تاثیرگذار همکاری با ما جهت اطلاع تقویم برنامه ها اخبار مورد اشاره اخبار ما سوالات متداول اخبار پیامکی درباره ما درباره استاد ولایت و مهدویت تعلیم و تربیت اخلاق و معنویت هنر و رسانه فرهنگی سیاسی تحلیل تاریخ خانواده چندرسانه ای تصویری نقشه سایت بیان معنوی بپرسید... پاسخ دهید...