نقش هیئتها و مساجد در تأمین معیشت مردم- قسمت دوم
برای مردمیشدنِ اقتصاد و معیشت، هیئتها پیشقدم شوند!/ پیشنهاد راهاندازی «اتحادیه معیشتی هیئات مذهبی»
شناسنامه:
- مکان: سر پل ذهاب
- زمان: 1396/11/20
- صوت: اینجا
- قسمت اول: اینجا
- لینک تلگرامی: اینجا
- کلیپ صوتی: پیشنهاد دهید
برای اینکه کارها در دست مردم قرار بگیرد، باید «جمعی کار کنیم» و بهترین جا برای اینکار، مسجد یا هیئت است/ مگر برای راهاندازی هیئت در ایام محرم، منتظر دولت میمانید؟! خُب کل زندگیتان را باید همینطوری اداره کنید!/ هیئتهای کشور، «اتحادیۀ معیشتیِ هیئتهای مذهبی» را تشکیل دهند!/ شما هیئتیها میتوانید یک شبکۀ توزیعِ بسیار قوی داشته باشید! با هم ارتباط برقرار کنید و در امور معیشتی، همکاری کنید
علیرضا پناهیان
- بهترین راهکار برای ادارۀ امور کشور، این است که دولت کوچک بشود و برای اینکه دولت کوچک بشود باید مردم در ادارۀ زندگی خودشان قدرتمند بشوند!
- برای اینکه مردم قدرتمند شوند و ادارۀ امور، در دست مردم قرار بگیرد، چهکار باید کرد؟ برای اینکه کارها را مردمی کنیم لازمهاش این است که «جمعی کار کنیم؛ تکی نمیشود» ما چون تکتک هستیم، نمیتوانیم هیچ کاری بکنیم!
- شرط لازم این است که دور جمع بشویم و بهترین جایی که میتوانیم جمع شویم یا در مسجد است یا در هیئتها. وقتی دور هم جمع شدیم، همدیگر را میشناسیم و به هم اعتماد میکنیم؛ حداقلش این است که به حرف هم گوش میکنیم.
- برای اینکه اقتصاد و معیشت مردمی بشود، شما هیئتیها قدم پیش بگذارید؛ شما خیلی کارها را میتوانید به کمک هم انجام دهید؛ مثلاً یک اپلیکیشن درست کنید و بگویید: «تمام بچههیئتیها اگر خواستند پیراهن بخرند، از اینجا بخرند... یا از اینجا روغن بخرند...» اگر پول خریدِ چندماهِ این کالاها را جمع کنید با پولش میتوانید کارخانۀ تولید روغن یا کارگاه تولید پیراهن، ایجاد کنید؛ آنوقت دیگر هیچکدام از بچههیئتیها، پیراهن چینی نمیپوشند!»
- هریک از شما در ماه لااقل ۲۰۰تا ۳۰۰هزار تومان خرید میکنید(که در سال میشود حدود۳میلیون تومان) حالا اگر شما هیئتیها تصمیم بگیرید در یک سال، فقط ۳۰۰هزارتومان، پول خرید خودتان را سازماندهی کنید؛ آنوقت ببینید در مجموع، چه قدرت خریدی ایجاد میشود! اگر این پولها، سرِ ماه روی هم جمع بشود، تا آخر ماه چقدر اعتبار ایجاد میکند و با این پول، چه کارهای بزرگی میشود انجام داد!
- بهجای اینکه پولمان را در بانک بگذاریم، پولهایمان را روی هم جمع کنیم، یک تعاونی راه بیندازیم و برای یک کارِ کوچک سرمایهگذاری کنیم؛ مثلاً یک کارگاه تولیدی راه بیندازیم یا... الان بسیج، همین الگو را در بعضی از روستاها اجرا کرده است.
- وقتی همۀ مردم پولشان را در بانکهایی میگذارند که بهصورت متمرکز در پایتخت اداره میشود، این پولها تمرکز ثروت و قدرت ایجاد میکند؛ آنوقت ممکن است یک آدم فاسدی پیدا شود و به این پول، دست ببَرد. پس ما خودبهخود داریم زمینۀ فساد را ایجاد میکنیم!
- چرا بیمههای محلی و منطقهای، راه نمیاندازیم؟! چرا مردم هر شهری، نباید زندگی خودشان را خودشان اداره کنند؟ در این صورت، من اگر بخواهم کارمند بشوم، کارمند تعاونی محلۀ خودم میشوم که دارد همۀ زندگی مردم را تأمین میکند!
- شما برای اینکه هیئت بزنید و در عاشورا مراسم بگیرید، آیا منتظر دولت یا سازمان تبلیغات بودید؟ آیا منتظر حوزۀ علمیه یا وزارت ارشاد بودید؟ طبیعتاً نه! خُب کلِ زندگیتان را همینطوری اداره کنید!
- هر کدام از شما، یک جمع هیئتی در اطراف خودتان دارید، تصمیم بگیرید پولهای خودتان را روی هم بگذارید و با آن، کار کنید. اگر بگویید: «ما بههم اعتماد نداریم» این خیلی بد است؛ پس این دینداری ما به چه دردی خورد؟! اگر بگویید: «همّت نداریم!» این هم خیلی بد است؛ پس آن روحیۀ جهادی و انقلابی ما کجا رفته است؟!
- احتمال اینکه در این همکاری، ضرر کنید، کم است؛ مگر در چنین جمعهایی چقدر امکان اختلاس وجود دارد؟! با این پولهایی که ذرّه ذرّه جمع میکنید-با حضور و نظارت خود شما- تقریباً امکان اختلاس وجود ندارد. اگر اختلافی هم پیش آمد، راهِ حلش را آقای شاهآبادی(ره)-استاد امام خمینی- بیان کرده است؛ «ایجاد یک شورا یا هیئترئیسه برای حل اختلاف»
- اتحادیۀ معیشتیِ هیئتهای مذهبی، کِی میخواهد تشکیل بشود؟! شما جمعهای هیئتی که در جاهای مختلف(مثلاً در اربعین و محرم) با هم کار کردهاید و بههم اطمینان دارید، میتوانید دور هم جمع شوید و یک اتحادیه بزنید، آنوقت خواهید دید که چقدر قدرتمند میشوید!
- شما میتوانید یک شبکۀ توزیعِ بسیار قوی داشته باشید. اگر برای خرید و فروش کالاهای مدنظرتان، یک هشتک و یک برنامۀ اینترنتی خیلی ساده درست کنید، بهسهولت میتوانید در کشور، تبدیل به یک قطب اقتصادی شوید و واقعاً در حل مشکلات اقتصادی و معیشتی نقش ایفا کنید.