تاریخ بعثت و عصر ظهور(فصل دوم) - جلسه یازدهم
برای اینکه قدرت و ثروت جامعه، چپاول نشود باید بین مردم پخش بشود/ چگونه میشود قدرت را بین مردم تقسیم کرد؟ با «ساختار امربهمعروف و نهیازمنکر»
شناسنامه:
- زمان: 1401/01/25
- مکان: برنامه وقت سحر شبکه افق
- موضوع: تاریخ بعثت و عصر ظهور(فصل دوم)
- صوت: اینجا
- متن کامل: اینجا
تاریخ بعثت و عصر ظهور(فصل دوم) جلسه 11:
زندگی خوب یعنی شکوفایی استعدادها و رسیدن به خواستههایمان بدون اینکه مزاحمت برای دیگران ایجاد کنیم. دینی که پیامبر(ص) بر آن مبعوث شد، برنامهای است برای شکوفایی همۀ استعدادهای انسان و تحقق همۀ خواستههای انسان، بدون مزاحمت برای دیگران.
پیامبران دنبال این هستند که ما بتوانیم خود را بشناسیم و استعدادهای خود را بروز بدهیم و به خواستههایمان برسیم. اما سرِ راه این هدف، مانع هست؛ آنهم اذیت و ظلم انسانها به همدیگر است، این مانع باید برداشته بشود.
طرح پیامبر(ص) برای تحقق خواستۀ فوق این است «قدرت بیجا به کسی ندهید، نگذارید باندهای قدرت و ثروت بر شما سیطره پیدا کنند، به شما ظلم کنند، شما را محدود کنند و اجازۀ شکوفایی استعداد به شما ندهند»
پیامبر(ص) چگونه این طرح را اجرا میکند؟ با ساختار امر بهمعروف و نهی ازمنکر؛ این ساختار، قدرت را بین مردم پخش میکند و همۀ مردم را در کنترل قدرت، فعال میکند.
همین دولت فعلی که شعارهایش خوب است، عدالتخواه است، دنبال اشرافیگری نیست، دنبال مدیریت جهادی است و... اگر قدرت در این دولت خوب، محدود بشود و در همین ایام بهدست مردم نرود، مثل یک گوشت لخمی خواهد بود که گربههای عرصۀ قدرت برایش نقشه میکشند که آن را بدزدند و این کار را هم خواهند کرد.
برای اینکه قدرت سالم بماند، باید آن را بین مردم پخش کنید و در مثال فوق، باید آن را مثل گوشت نذری، ریز ریزش کنید و به همۀ مردم بدهید.
اگر مردم یک محله، همۀ طلاهای خود را در یک خانهای جمع کنند، و برایش نگهبان هم بگذارند بالاخره یک دزدی میآید و آن طلاها را میبرد ولی اگر هر کسی یکذره طلا در خانۀ خودش نگه دارد، آن دزد که نمیتواند همۀ خانهها را بزند.
وقتی طلاها در همۀ خانهها پخش بشود، همه نگهبان هستند «کُلُّکُمْ رَاعٍ وَ کُلُّکُمْ مَسْئُولٌ عَنْ رَعِیَّتِه» اگر هم دزد خانۀ یک نفر را بزند، او به دیگران خبر میدهد و همه هوشیار میشوند.
ما از سراسر کشور پولهای بیمهمان را اینجا در تهران در یک حساب میریزیم، خُب بالاخره یکی پیدا میشود که برای تصاحب آن، یک نقشهای میریزد.
باید ساختار درستی طراحی کرد که زمینۀ دزدی و رانتخواری فراهم نشود؛ این یعنی هرچه مردمی کردن قدرت. امر به معروف و نهی از منکر، قدرت را پخش میکند و اگر وارد عرصۀ اقتصاد بشود، ثروت را هم پخش میکند، «لِیَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ» را محقق و «تعاون بر تقوا» را ایجاد خواهد کرد.
پیامبر(ص) دنبال این نبودند که فقط زمان خودشان همهچیز درست بشود بلکه میخواستند حیات بشر تغییر پیدا بکند. اما هنوز این هدف محقق نشده است. ائمۀ هدی(ع) را به شهادت رساندند، خانهنشین کردند، اینهمه جنایت در حق مردم انجام شد.
الان خیلیها در دنیا نماز میخوانند و روزه میگیرند، خیلی از احکام اسلام اجرا میشود، خیلیها محجبه هستند، حتی خیلیها نمازشبخوان هستند. پس پیامبر(ص) دنبال چه چیزی بود که محقق نشد؟
آن چیزی که بعد از بعثت، محقق نشد و اساس اسلام را تشکیل میدهد، سیستمی بود که مردم بتوانند جلوی ظلم را بگیرند تا شکوفایی استعداد و رسیدن به خواستهها فراهم بشود و آن، «ساختار امر بهمعروف و نهی از منکر» است.
منتظر یک قهرمان نباشیم که بیاید و مشکل را حل کند، در جوامع مختلف قهرمانهایی(مثل گاندی، ماندلا و...) بودند اما مشکل حل نشد. راهش این است که قدرت تقسیم بشود و طرحش را اسلام دارد؛ طرحش امر به معروف و نهی از منکر است البته با همۀ جزئیاتش.
قبل از ظهور، ما هرچه عقل و تجربۀ بشری و فهم از دین داریم باید بهکار ببندیم تا این ساختار اجرا بشود. ساختار امر بهمعروف و نهی از منکر، یعنی یک ساختار و نظامی که در آن، قدرت بین مردم تقسیم شده و تکاثر قدرت و ثروت وجود ندارد، ما باید به سمت این نظام برویم تا آمادگیمان را برای ظهور اعلام کنیم.
ارسال نظر
لطفا قبل از ارسال نظر اینجا را مطالعه کنید