پرونده ویژه انتخابات
مجموعه مباحث منتشر شده از دیدگاه های علیرضا پناهیان با موضوع انتخابات
متن جلسات
- انتخابات، یک فرصت عالی برای بیان حقایق دین است | ما بیشتر از اینکه بخواهیم انتخابات را یک فرصت سیاسی تلقی کنیم، آن را یک فرصت معنوی و معرفتی تلقی میکنیم و حتماً باید از این فرصت، بهخوبی استفاده کرد، چون در وقتهای دیگر، معمولاً خیلی از گوشها آمادۀ شنیدن بخش مهمی از حقایق دین نیستند.
- رأی بر اساس قبیلهگرایی یا ضابطهگرایی؟ | حضرت امام(ره) میفرماید: «مسئلۀ انتخابات یک امتحان الهی است که گروه گرایان را از ضوابط گرایان ممتاز میکند و مؤمنین و متعهّدین را از مدّعیان جدا مینماید»(صحیفه امام/18/ 336) این فرمایش امام دوای درد جامعۀ ماست؛ در زمانی که برخی سیاسیون سعی میکنند انتخابات را با قبیلهگرایی اداره کنند. به هرکس میرسند سریع جناحکِشی میکنند: «شما مال کدام جناحی؟ تو که همیشه به آن جناح رأی دادی نکنه به این جناح رأی بدی!»
- پاسخ علیرضا پناهیان به «6 سوال» دربارۀ فعالیت روحانیون در فضای انتخابات | چرا یک روحانی به طور خاص در ایام انتخابات باید به روشنگری بپردازد؟ آیا طلاب باید به سفرهای تبلیغی بروند یا فقط وقتی به آنها مراجعه شد، پاسخگو باشند؟ آیا لازم است بهنفع کاندیداهای خوب حرف بزنیم؟ اگر کاندیدایی که تبلیغش کردیم، رأی نیاورد، لطمه به «دین» و «حوزه» نمیخورد؟
- کار انقلاب فقط در «آرامش» پیش میرود | بعضیها وقتی احساس میکنند که در انتخابات موفق نخواهند شد، شلوغ میکنند و حرفهایی میزنند که چهرههای انقلابی را به واکنشهای تند وادار کنند! اینها میخواهند فضا آکنده از درگیری شود تا آن کسانی که خودشان میخواهند، در انتخابات برنده شوند! باید آرامش را حفظ کرد.
- با صدای بلند باید اعتراف کنیم که تاکنون در «سیاستورزی» اشتباه میکردیم! | آیا این درست است که دولتها بهواسطۀ «هنر سخنوری و هنر مناظره» تشکیل شوند؟! شاید یک کسی هنر سخنوری و متقاعدسازی داشت؛ آیا او لزوماً هنر مدیریت کشور را هم دارد؟! وقتی تشکیلات نباشد، ملاک رأی دادن، همین چیزها خواهد شد
- آیا خدا سرنوشت مردم را به انتخابات واگذار میکند؟ | تا حدود بسیار زیادی «بله»؛ چون در انتخابات مردم نظر خودشان را اعلام میکنند، و خدا هم-چه آن نظر خوب باشد و چه بد باشد- نتیجهاش را به سر آن مردم نازل خواهد کرد. ما باید مواظب باشیم که خودمان انتخابِ خوب داشته باشیم و به همدیگر هم بگوییم و فعال باشیم، و الا لطمه میخوریم و زندگی ما مورد مخاطره قرار میگیرد. | قسمت دوم
- یقیناً خدا از ما خواهد پرسید: چرا این فرد را انتخاب کردی؟ | عالمان دینی که در مساجد و منبرها، به این پرسش مهم الهی در روز قیامت نمیپردازند، در واقع دارند مردم را به گمراهی سوق میدهند!/ حدود 30 سال در این کشور کار شده که به انتخابات، دینی نگاه نشود!
- گاهی بهرۀ سکوت تو برای دشمن، از ضدانقلابیگری بیشتر است | دشمن از بیتفاوتی شما، به نفع خودش بهره میبرد؛ خصوصاً در انتخابات/ آیا در انتخابات یا امتحانات اجتماعی که خدا از یک جامعه یک جا امتحان میگیرد، تفاوتهای فردی آدمها، دقیقاً توسط پروردگار لحاظ میشود؟
- نیروهای انقلابی، باید فضای انتخابات را آرام و منطقی نگه دارند | اساساً نیروهای انقلابی کارشان با منطق و همدلی و مهربانی پیش میرود، هیجانات کاذب سیاسی به نفع راه حق نیست و هیچوقت نمیشود با جنجال، حق را بر کرسی نشاند.
- چرا روشنگری باید بهصورت "چهره به چهره" باشد؟ | مؤثرترین راه برای جلوگیری از فریبهای رسانهای، همین گفتگوهای چهره به چهره است./ هیچ چیزی جای یک گفتگوی صریح و صمیمی را نمیگیرد!
- چگونه روشنگری کنیم؟ چه بگوییم؟ و چگونه؟ | برای گفتگوی چهره به چهره باید از ادبیات همهفهم استفاده کرد. متأسفانه نیروهای انقلابی بعضاً از ادبیات خوب و متناسب با تمام اقشار جامعه، برخوردار نیستند! ما باید تولید ادبیات کنیم، و حرف حق را به شیوههای مختلف تبیین کنیم.
سخنرانی صوتی
- انتخابات، فرصتی برای معرفی حقایق دین
- آیا خدا سرنوشت مردم را به انتخابات واگذار میکند؟
- هیجان سیاسی و آرامش انقلابی
- روشنگری؛ مهمترین وظیفۀ آخرالزمانی ما
- امتحان انتخابات؛ گروهگرایی یا ضابطهگرایی
- خدمتگزار بودن، اولین ویژگی برجسته حزب اللهی ها
- انتخابات و امتحانات سیاسی جامعه
- زمانه ما هم اکنون به تقوی رسیده است
- نکات مهمی دربارۀ انتخابات
- سوء تفاهم بر سر عقلانیت و انقلابیگری
- ملاحظات کلیدی در تبیین حقانیت انقلاب
- انقلابی بودن یعنی منفعتطلبی
- یأسآفرینی در عرصه سیاسی
- محاسن و معایب دموکراسی
- سادهاندیشی، مشکل اصلی جهان بشریت!
- اسلامیت تنها راه تحقق جمهوریت
- تقرب به خدا در عرصه سیاست
- فرهنگ سیاسی
- سیاستورزی لازمۀ ولایتمداری
- معنویت و سیاست
- ثبات اجتماعی
- ضرورت سیاستورزی مبتنی بر تشکیلات مردمی
کلیپ های تصویری
- قبیلهگرایی سیاسی، آفت انتخابات
- هر یک رأی به غربگرایی، یک اقدام علیه امنیت مردم است!
- آیا خدا سرنوشت مردم را به انتخابات واگذار می کند؟
- افراطیها نباید رأی بیاورند!
- معادلات قدرت را بشناس!
- قدرت مناظره = قدرت ادارۀ کشور ؟
- چه افرادی برای ریاست و مدیریت مناسب هستند؟
- چگونه در انتخابات با مردم گفتگو کنیم؟
- قدرت تشخیص نماینده
سلام . والا اگه تمام نیروهای انقلابی مورد حمایت ائتلاف مثل کاندیدای پیروز شهر ما هست که وای به حال مجلس یازدهم
نماینده ای که 1) در مجلس دهم تا تونسته فک و فامیل بازی کرده 2 ) تو مدت انتخابات جدید هم تا تونسته بریز به پاش کرده در حالی که هیچ رغیب جدی ای نداشته 3 ) حاضر به ارائه لیست اموالش نشده 4 ) حتی تعهد نامه شفافیت مجلس ( ارائه شده در سایت دیده بان شفافیت و عدالت ) رو امضا نکرده
یعنی واقعا قحط الرجاله یا خواص انقلابی وقت ندارند یا بلد نیستتند نیروهای انقلابی کارآمد تربیت کنند برای نمایندگی در شهرهای مختلف ؟ و نتیجه این میشه که شب انتخابات هر کی که دم دست بود و به خیالشون خیلی اصلاحاتی نبود رو ازش طرفداری می کنند . واقعا این بود آرمان خواص انقلابی با صد ها ساعت جلسه گذاشتن و برنامه ریزی و . . .